خبرگزاری کار ایران

موفقیت ۳۶ میلیون دلاری "مدیریتِ نشاط" پتروشیمی ایلام!

موفقیت ۳۶ میلیون دلاری "مدیریتِ نشاط" پتروشیمی ایلام!
کد خبر : ۱۵۹۶۳۶۹

پتروشیمی ایلام همواره به عنوان یکی از پیشروان صنعت پتروشیمی در کشور، در مسیر ارتقاء کیفیت و پایداری تولیدات خود گام برداشته و این موفقیت نیز گواهی بر توانمندی و پشتکار تیم مدیریتی این شرکت است.

به گزارش خبرنگار بازرگانی ایلنا؛ می‌توان عیدانه‌ی پتروشیمی ایلام در سال ۱۴۰۳ را تحقق ۱۰۳ درصدی تولید دانست. طبق اخبار موجود و بر اساس برنامه مصوب سال ۱۴۰۳، میزان تولید در فروردین ماه ۷۴ هزار و ۲۹۰ تن تعیین شده بود که با تلاش و همت کارکنان به بیش از ۷۶ هزار و ۵۰۰ تن رسید. تولید در فروردین سال ۱۴۰۳ نسبت به فروردین سال ۱۴۰۲، ۳۵ درصد افزایش داشته است.

 سال ۱۴۰۳ که به عنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری شد، تلاش‌های بی‌وقفه خادمان ملت در پتروشیمی منجر به تحقق رکورد ۱۰۰ درصد تولید گردید. در سال ۱۴۰۲، بیش از ۶۸۰ هزار تن محصولات شامل اتیلن، پلی‌اتیلن سنگین، پروپیلن، بنزین پیرولیز، CFO و DMDS CHAVAR65 تولید شده بود.

نقش پررنگ ارزش‌های فرهنگ

یکی از اصول کلیدی تکنوکراسی، پایبندی به اصول فرهنگی و احترام به ارزش‌های جامعه است. پتروشیمی ایلام این اصل مهم را در تمامی فعالیت‌های خود مد نظر قرار داده و با تلفیق دانش فنی و فرهنگی، تلاش می‌کند تا در کنار افزایش تولید و بهره‌وری، به حفظ و ارتقاء ارزش‌های فرهنگی جامعه نیز اهمیت دهد. این رویکرد باعث شده است که پتروشیمی ایلام نه تنها به عنوان یک نهاد صنعتی برجسته شناخته شود، بلکه به عنوان یک نهاد فرهنگی نیز مورد تقدیر قرار گیرد.

در همین راستا توجه ویژه‌ی مسئولان پتروشیمی ایلام به مسائل فرهنگی از جمله "فرهنگ شهادت‌طلبی" و توجه به "قشر مستضعف جامعه"، در دستور کار قرار داشته است؛ آنچنانکه همزمان با مناسبات مهم فرهنگی، آیین تجلیل از شهداء و خانواده‌های محترم آنها، همیشه در دستور کار قرار گرفته است.

توجه به مساله‌ی آموزش نسل جوان نیز در قالب همین مسائل فرهنگی خلاصه می‌شود که مدیریت پتروشیمی ایلام نگاهی ویژه به آن داشته است. بر همین اساس پتروشیمی ایلام "سه کلاس آموزشی" با  تجهیزات و امکانات کامل جهت آموزش و توانمند‌سازی نفرات راه‌اندازی کرد. این مرکز با هدف برقراری ارتباط و تعامل مؤثر بین اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان و صنعت پتروشیمی و با حضور غلامحسین محمدی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان فنی‌ و حرفه‌ای‌ استان و مدیرعامل پتروشیمی ایلام در دی ماه امسال راه‌اندازی شده است.

به پاس همین نگاه تکنوکراتیکِ مبتنی بر فرهنگ ایرانی – اسلامی است که سیدعلیرضا بنی‌هاشمی، "دبیرکل سازمان متخصصین و مدیران ایران" با اهدای لوح سپاس، از یوسف شریفی، "مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایلام" به تقدیر از زحمات این مجموعه قدم بر می‌دارد. این لوح تقدیر به دلیل تلاش‌های پیوسته در مدیریت مؤثر کارکنان، ایجاد محیط دوستانه، فهم عمیق از مسائل بزرگ، نوآوری و خلاقیت، و قاطعیت در انجام وظایف به مدیرعامل پتروشیمی ایلام اهداء شده است.

قراردادهای عملگرایانه

نگاه مبتنی بر "علم روز" که عصاره‌ی حرکت وجودی مجتمع پتروشیمی ایلام محسوب می‌شود، موضوعی نیست که صرفا در حیطه زمانی خاصی صورت گرفته باشد؛ این موضوع به جهت حضور متخصصین غالبا بومی در پتروشیمی ایلام است که در نهایت منجر به پیشرفت‌های چشمگیر و دستاوردهای مستمر در صنعت پتروشیمی شده است.

این نگاه علمی و تخصصی، باعث شده که پتروشیمی ایلام همواره در مسیر نوآوری و ارتقاء کیفیت قرار گیرد و با بهره‌گیری از دانش و توانمندی‌های بومی، به عنوان یکی از پیشروان این صنعت در کشور شناخته شود. حضور متخصصین بومی با دانش روز و تجربه‌ی ارزشمند، عامل اصلی موفقیت و پایداری این مجتمع در مواجهه با چالش‌های مختلف بوده و آینده‌ای روشن و پایدار را برای پتروشیمی ایلام رقم می‌زند.

بر همین اساس است که مدیران مختلف این پتروشیمی جهت اعتلای روند رو به رشد این مجتمع، در همه حال در پی "انعقاد قراردادهای مختلف" برآمده‌اند. به عنوان نمونه در حاشیه بیست و هشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که در تهران برگزار شد، پتروشیمی «ایلام» و پتروشیمی «جم» تفاهم‌نامه همکاری علمی، پژوهشی و فناوری و تبادل نیروی انسانی منعقد کردند. تفاهم‌نامه مذکور به منظور استفاده بهینه از امکانات آموزشی و پژوهشی و تبادل نیروی انسانی متخصص و خدمات فنی در اردیبهشت امسال به امضاء رسید.

در گام بلند دیگر و در روز نخست نمایشگاه پتروکم، شرکت پتروشیمی ایلام دو تفاهم‌نامه همکاری با شرکت‌های «فدکو» و «پارس مهران مبدل» امضاء کرد. این تفاهم‌نامه‌ها با موضوعات «بومی‌سازی و طراحی تجهیزات و قطعات سانتریفیوژهای صنعت پتروشیمی» و «ری‌تیوب‌های مبدل TLX و ری‌تیوب‌های مبدل ۲۵۰» به امضای مدیران عامل شرکت‌های مذکور رسید. مدت تفاهم‌نامه‌ها یک سال تعیین شده است.

تفاهم‌نامه‌های مذکور، به منظور افزایش تولید داخلی، کاهش وابستگی به واردات، و ارتقاء کیفیت تجهیزات پتروشیمی منعقد شده‌اند. این همکاری‌ها نه تنها باعث افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها خواهد شد، بلکه به توسعه فناوری‌های بومی و افزایش اشتغال‌زایی در صنعت پتروشیمی هم کمک خواهد کرد.

دود شدن زحمات!

در دوره‌های مدیران عامل پیشین پتروشیمی ایلام، رشدهای مناسبی در تولید و ارزش افزوده صورت گرفت؛ آنچنانکه در ۶ ماهه اول سال جاری، پتروشیمی ایلام با افزایش تولید ۲۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه بوده است. این رشد نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر و کارآمدی کارکنان این مجتمع است که به بهبود عملکرد و افزایش بهره‌وری کمک کرده‌اند.

مدیرعامل وقت پتروشیمی ایلام در مهر ماه امسال اعلام کرده بود که در ۶ ماهه اول سال جاری، تولید این مجتمع نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد افزایش یافته است. طبق سخنان او، پتروشیمی ایلام تنها شرکت در مجموعه هلدینگ خلیج فارس است که محصولات خود را در آن برهه از زمان، به کشورهای مختلف دنیا صادر می‌کند.

در همان دوران دو نوع محصول جدید به تولیدات پتروشیمی ایلام اضافه می‌شود که در میان مجتمع‌های پتروشیمی کشور، محصولاتی منحصر به فرد تلقی می‌شوند. در راستای روند رو به رشد تولیدات و محصولات این مجتمع و بر اساس برنامه مصوب سال ۱۴۰۳، میزان تولید در فروردین ماه ۷۴ هزار و ۲۹۰ تن تعیین شده بود که با تلاش و همت کارکنان به بیش از ۷۶ هزار و ۵۰۰ تن رسید. تولید در فروردین سال ۱۴۰۳ نسبت به فروردین سال ۱۴۰۲، ۳۵ درصد افزایش داشته است.

خروج از بلاتکلیفی در پاره‌ای موارد، از جمله تصمیمات درست دیگری بود که در سال ۱۴۰۳ روند اجرایی به خود گرفت. به عنوان نمونه قرارداد ساخت و تأمین کمپرسورهای BOG که از سال ۲۰۱۶ با یک شرکت اروپایی آغاز شده و سال‌ها بلاتکلیف مانده بود، نهایی شد.

هدف از احیاء این قرارداد صیانت از اموال و سرمایه شرکت و کاهش هدرفت اتیلن و فلرینگ آن است. طی این قرارداد، در یک سال آینده با تأمین کمپرسورهای مخزن اتیلن، از هدرفت این محصول ارزشمند جلوگیری خواهد شد. با چنین تغییری، بالغ بر ۸ میلیون یورو از منابع شرکت برای ساخت این کمپرسورها تخصیص یافته بود، احیاء و در روند سودآوری پتروشیمی ایلام وارد چرخه‌ی عملیاتی شد.

از جمله برنامه‌های دیگر پتروشیمی ایلام، مبحث سیستم مدیریت ایمنی است که طی سال‌ها اجرایی شده است. در سال 1403، پیاده‌سازی سیستم مدیریت ایمنی فرایند (PSM) را بر اساس مدل ۲۰ آلمانی مرکز ایمنی فرایندهای شیمیایی (CCPS) آغاز شد. هدف از اجرای این سیستم، به‌کارگیری روش‌های مدیریتی برای شناسایی، درک و کنترل مخاطرات فرایند به منظور پیشگیری از آسیب‌های انسانی و حوادث فرایندی معرفی شده است. این اقدام برای دستیابی به تولید حداکثری ایمن و پایدار در صنعت پتروشیمی انجام می‌شود.

اصولا طی همین سیاست‌های عملگرایانه‌ی مدیران مختلف پتروشیمی ایلام بود که "تندیس برنزی" به پتروشیمی ایلام رسید! در نخستین همایش ملی عرضه اعتباری پتروشیمی با حضور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، "مجتمع پتروشیمی ایلام" به پاس دستاوردهای نوآورانه و تعهد به توسعه پایدار موفق به دریافت تندیس برنزی شد. این شرکت به عنوان پیشگام صنعت پتروشیمی معرفی و در دسته برنزی به دلیل عملکرد برجسته و نوآوری‌های خود تقدیر شد.

با این وصف عموم این تلاش‌ها در یک قدمی دود شدن در هوا قرار گرفت؛ آنچنانکه مدیرعامل وقت پتروشیمی ایلام از قضات استان ایلام و همچنین اصحاب رسانه درخواست کمک کرد تا شاید، مشکل ایجاد شده برای پتروشیمی ایلام ختم به خیر شود.

۳۶ میلیون دلار ناقابل!

در پی شکایتی از سوی یک شرکت بازاریابی و کارگزاری در تهران که مدعی خسارت ۳۶ میلیون دلاری از پتروشیمی ایلام برای فروش محصول DMDS شده بود، مدیر وقت پتروشیمی ایلام اقدامات قانونی را در همان زمان آغاز کرد. این در حالی است که کل فروش این محصول کمتر از ۱۰ میلیون دلار بوده است. مدیریت وقت پتروشیمی ایلام با استخدام وکیل پایه یک دادگستری و ارجاع پرونده به دادگستری چوار، تلاش‌های لازم را برای حفظ سرمایه‌های شرکت و جلوگیری از حیف و میل بیت‌المال به کار گرفت.

شایان ذکر است؛ محصول DMDS به عنوان یک محصول راهبردی و استراتژیک در سال ۱۴۰۰ برای اولین بار با کیفیتی برتر از محصولات وارداتی در پتروشیمی ایلام تولید شد و نیاز شرکت‌های پتروشیمی و پالایشگاهی ایران را تأمین کرد. این محصول بدون نیاز به شرکت‌های واسطه به فروش می‌رسید. اقدامات قانونی مدیریت وقت پتروشیمی ایلام نشان‌دهنده تعهد این شرکت به حفظ منافع و حقوق ذینفعان و جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی بود.

اما عموم تلاش‌های صورت گرفته زمانی به نتیجه رسید که مدیریت کنونی سکان‌دار پتروشیمی ایلام شد و توانست ضمن حفظ وضعیت موجود، نه تنها روند رو به رشد پتروشیمی ایلام را استوارتر سازد بلکه، پرونده‌ی مذکور را هم ختم به خیر کند.

مدیریت نشاط و تکنولوژی

تاریخ ۲۶ دی‌ماه ۱۴۰۳ بود که خبر خوش "یوسف شریفی" مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایلام، توانست امید و نشاط را به این مجتمع پتروشیمی بازگرداند. با تلاش و پیگیری مستمر مدیرعامل و هیئت مدیره پتروشیمی ایلام و هدایت مدیران ارشد شرکت پترول، محکومیت ۳۶ میلیون دلاری این شرکت به صورت رسمی ابطال گردید.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایلام، طی سخنانی اظهار داشت که این موفقیت نتیجه تلاش‌های تیمی از کارشناسان و وکلای حقوقی بود که با ارزیابی دقیق مستندات و دلایل قانونی، شواهد لازم برای دفاع از حقوق پتروشیمی ایلام را ارائه کرده‌اند.

این اقدام قانونی نشان‌دهنده تعهد و اراده قوی مدیریت پتروشیمی ایلام در حفظ منافع و سرمایه‌های شرکت و جلوگیری از حیف و میل بیت‌المال است. پتروشیمی ایلام همواره به عنوان یکی از پیشروان صنعت پتروشیمی در کشور، در مسیر ارتقاء کیفیت و پایداری تولیدات خود گام برمی‌دارد و این موفقیت نیز گواهی بر توانمندی و پشتکار تیم مدیریتی این شرکت است.

بدون تردید اگر این پرونده به نفع پتروشیمی ایلام بسته نمی‌شد، خسارت مالی سنگینی به این شرکت وارد می‌آمد که می‌توانست تاثیرات منفی بر توسعه و پیشرفت پروژه‌های مختلف آن داشته باشد. این موفقیت بزرگ علاوه بر حفظ سرمایه‌های شرکت، اعتبار و اعتماد بیشتری نیز برای پتروشیمی ایلام به ارمغان آورده است.

مدیریت جدید پتروشیمی ایلام با نشان دادن هوشمندی و مدیریت دقیق، نه تنها توانست از این چالش قانونی عبور کند، بلکه راهی برای ارتقاء و بهبود عملکرد شرکت ایجاد کرد. این رویکرد نمونه‌ای از تعهد و اراده قوی این شرکت در مواجهه با مشکلات و بهره‌برداری از فرصت‌ها برای دستیابی به موفقیت‌های بیشتر در آینده است. اکنون پتروشیمی ایلام با انگیزه‌ای بیشتر و توانمندی‌های اثبات شده، به سمت تحقق اهداف بلندمدت خود پیش می‌رود.

مدیرعامل کنونی پتروشیمی ایلام همواره بر اهمیت آرامش خاطر و ثبات شغلی کارکنان در محیط صنعتی تأکید داشته است. به اعتقاد او بخشی از تأمین آرامش کارگران، بر عهده‌ی پتروشیمی است. به نظر می‌رسد این مهم با ابطال حکم جریمه‌ی ۳۶ میلیون دلاری در مسیر درست خود قرار گرفته است!

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز