خبرگزاری کار ایران

روانشناسی بالینی چیست

روانشناسی بالینی چیست
کد خبر : ۱۰۸۳۳۳۵

به شاخه ای از علم روانشناسی که به تشخیص، بررسی ودرمان کلیه ی بیماریها و ناسازگاری های رفتاری و روانی و مراقبتهای مداوم و پیوسته ای را جهت حفظ بهداشت روانی و رفتاری افراد جامعه می پردازد و از آسیب های شدید روحی و روانی پیشگیری می کند، چون بسیاری از نابهنجاری های روحی و روانی ریشه بالینی دارند.

روانشناسی بالینی درواقع علمی است که کمک می کند بیماری های روحی مانند اختلالات خلقی و شخصیتی، آشفتگی های شناختی، مشکلات روانشناختی توسط گفتگو و مشاوره درمان شود و اینگونه به بهزیستی افراد کمک می کند. یک روانشناس بالینی روش های مختلفی را جهت درمان اختلالات روحی و روانی به کار می گیرد.

مانند روان درمانی شناختی، درمان شناختی رفتاری، گروه درمانی، نوروفیدبک، طرحواره درمانی، ورزش و کتاب درمانی و ... و درنهایت با توجه به نوع مشکل اگر لازم و ضروری باشد روانشناس بالینی باتوجه به آمادگی و شناختی که به تمام بیماری های خلقی و شخصیتی دارد، مراجع را به روانپزشک ارجاع می دهد. بعنوان مثال، افسردگی جزو اختلالات خلقی است که بسته به شدت و اپیزود آن گاهی با مشاوره درمان می شود و گاهی باید توسط دارو درمانی کننترل می شود.

وظیفه اصلی روانشناسی بالینی ارزیابی و تشخیص مشکل و نوع مسئله و اختلال در افراد است. ممکن است گاهی افراد دچار چندین نوع اختلال روحی و روانی باشند چون برخی مشکلات روحی زمینه ساز و مسبب اختلالات شخصیتی دیگر می باشند. شاید این سوال برای ما پیش بیاید که چه زمانی باید به روانشناس بالینی مراجعه کنیم؟ به طور کلی وقتی افراد دچار مشکلات رفتاری می شوند مانند ناسازگاری های فکری، رفتاری و عاطفی، یا زمانی که با تحمل فشار و ناراحتی های زیاد، زندگی عادی و روزمره آنها دچار اختلال می شود باید به یک روانشناس بالینی مراجعه کنند. روانشناسی بالینی در درمان افسردگی، اضطراب و وسواس بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص روانشناس کیست

متاسفانه بسیاری از افراد از مراجعه به روانشناس امتناع می کنند و اصرار دارند که با تغییر عادات خودشان موفق خواهند شد مسائل و مشکلات روحی و رفتاری خود را برطرف کنند. البته درمان اختلالاتی مانند اضطراب، وسواس و اختلالاتی مشابه اینها، با تغییر باورها و نگرش ها و رفتارهای اشتباه انجام می شود اما همه افراد به تنهایی جرات روبه رو شدن با مشکلات خود و پذیرش اشتباهات خود را ندارند.

و اینکه رفتار افراد براساس باورها و نگرش هایی که از کودکی در ذهنشان ایجاد شده، شکل می گیرد و برای شناختن این الگوها و برطرف کردن الگوهای اشتباه، باید به یک متخصص روانشناس مراجعه کرد. از نظر روانشناسی بالینی، با درک عوامل روان شناختی که بر سلامت روان افراد تاثیر می گذارد، نحوه ارتباط فردی، خانواده و اجتماع آن شخص را ارزیابی می کند و فرد را آماده رویارویی با الگوها، باورها و تاثیرات مثبت و منفی که از والدین، خانواده و محیط گرفته است، می کند. سپس راهکارهای کاربردی جهت تغییر دادن نگرش ها در جهت خوددوستی و خودمراقبتی و درنهایت تغییر نحوه ارتباطات آنها را ارائه می دهد.بسیاری افراد تفاوت بین مشاور و روانشناس را نیز نمی دانند و برای هر دو از عبارت مشاور استفاده می کنند.

به طور خلاصه اگر بخواهیم تفاوت این دو را مطرح کنیم، مشاور از راهکارهای و تکنیکهای علم روانشناسی استفاده می کند تا به افراد در حل مسائل و مشکلاتی که به طور مقطعی به آنها برخورده است، بعنوان مثال، در انتخاب ها و تصمیم هایش دچار تعلل و تردید شده، کمک می کند تا بتواند تصمیمهای درستی اتخاذ کند و مشکلات فردی خود را که مربوط به یک مسئله مشخص است را برطرف نماید. اما رواشناس برای مواردی که فرد درگیر اختلالات روحی و روانی و رفتاری و شخصیتی است، کمک کننده خواهد بود چون این بیماری های روحی هرچند با شدت کم، باید درمان شوند.

درغیر این صورت رفته رفته تمامی ابعاد زندگی فرد را تحت الشعاع قرار خواهد داد. مشاور هم اگر تشخیص دهد که فردی که جهت مشاوره مراجعه کرده، دچار مسائل و مشکلات روحی ریشه ای است، باید او را به روانشناس یا روانپزشک ارجاع دهد. همچنین افراد معمولا جهت به دست آوردن آرامش درونی، احساس رضایت و خوشبختی، درمان اختلال خواب، اختلالات پرخوری یا کم خوری، مواجهه با ترس ها و اضطرابهای خود خصوصا درزمان فعلی که به خاطر قرنطینه کرونا، انزوای اجتماعی، افسردگی، استرس و مشکلاتی از این قبیل به شدت افزایش یافته است، باید از روانشناس متخصص کمک بگیرند.

روانشناسی بالینی چیست

مرکز مشاوره و روانشناسی

جهت مشاوره با بهترین مشاوران و روانشناسان، مشاوره تلفنی، حضوری یا آنلاین، باید موضوع اصلی مشکلتان، باید روانشناس مرتبط با آن موضوع و رده سنی خود را درنظر بگیرید. مانند روانشناسی کودک، نوجوان، بزرگسال و سالمندان . به طور کلی بهترین مرکز مشاوره روانشناسی باید تمامی شاخه های روانشناسی را با بهترین مشاوران و روانشناسان پوشش دهد. کلیه خدمات روانشناسی و گاها روانپزشکی به صورت آنلاین ، تلفنی و حضوری شامل موارد زیر می باشد که در مرکز مشاوره ما نیز ارائه می شود.

  • مشاوره فردی، خانواده، روان درمانی و روانکاوی
  • روانشناسی کودک، گفتار درمانی و بازی درمانی، رفتار حرکتی
  • روانشناسی نوجوان بهمراه تست های روانشناسی
  • مشاوره پیش از ازدواج و مشاوره زوج درمانی و طلاق بهمراه تست ها و پرسشنامه های ازدواج
  • درمان کلیه اختلالات خلقی و شخصیتی اعم از اختلالات یادگیری، تمرکز، فوبیا، اضطراب، استرس، افسردگی و ...
  • درمان اعتیاد و مشاوره اعتیاد
  • کوچینگ و ارائه راهکارها و مهارت های ارتباطی بین فردی
  • خدمات روانپزشکی و نقشه مغزی
  • ارائه پادکست های آموزشی
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز