کار پس از تحصیل در فرانسه
شاید کمتر دانشجوی بینالمللی پیدا شود که به راهاندازی کسبوکار و اشتغال و کسب درآمد در کشور مقصد فکر نکند. درحقیقت، دانشجویان بینالمللی بسیاری هستند که سعی میکنند بهجای کار برای شرکتهای کوچکوبزرگ، کسبوکار خود را راه بیندازند و درآمد این دسته از مشاغل نیز بهمراتب بیشتر خواهد بود. خبر خوشحالکننده برای این گروه آن است که متقاضیان کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا و نواحی اقتصادی اروپا یا سوئیس و فارغالتحصیلان آموزش عالی فرانسه بیدردسر در فرانسه کسبوکارشان را میتوانند راهاندازی کنند.
ازنظر اقتصادی، کیفیت زندگی در فرانسه زبانزد خاصوعام است و وجود امنیت شغلی و درآمد چشمگیر در آن نیز باعث شده این کشور به اولویت دانشجویانی تبدیل شود که قصد دارند پس از فارغالتحصیلی شغل مربوط به رشتۀ تحصیلیشان را در فرانسه بیابند و مشغول به کار شوند. در این مقاله، قصد داریم برای علاقهمندان به تحصیل در فرانسه شیوههای راهاندازی کسبوکار در این کشور را شرح دهیم و تعدادی از مشاغل با پردرآمد آنجا را معرفی کنیم. ناگفته نماند علاقهمندان به گذراندن دورههای زبان فرانسه در این کشور برای کسب اطلاعات بیشتر با سیم آخر میتوانند تماس بگیرند یا فرم مشاورۀ رایگان را از داخل وابگاه پر کنند تا کارشناسان با آنان تماس بگیرند.
افراد غیراروپایی
افراد غیراروپایی که قصد دارند کسبوکار خودشان را در کشور فرانسه راهاندازی کنند، اجازۀ اقامت موقت (APS) فرانسه را باید گرفته باشند؛ زیرا بعد از دریافت مدرک، با داشتن آن یک سال در این کشور میتوانند بمانند. گفتنی است درصورت اتمام تاریخ انقضای APS و تمایل به ادامۀ کسبوکار، افراد برای دریافت اجازۀ اقامت کوتاهمدتی باید درخواست دهند که در آن عنوان کارآفرینی حتماً ذکر شده باشد.
کارآفرینی دانشجویی
کارآفرینی دانشجویی با هدف ایجاد بستری برای شکلدادن به استعدادهای دانشجویان باانگیزه و فارغالتحصیلان مؤسسههای آموزش عالی فرانسه یا علاقهمندان به بهبود کسبوکار در مرکز دانشجویی خلاقیت و کارآفرینی (PEPITE) ایجاد شده است. PEPITE مؤسسههای آموزش عالی و فعالان اقتصادی و شبکههای شرکتپذیر را گردهم جمع و دانشجویان و فارغالتحصیلان جوان را به کارآفرینی تشویق میکند. ناگفته نماند در طرح کارآفرینی دانشجویی، دانشجویان کوچکتر از ۲۸ سال از امنیت اجتماعی دانشجویی نیز میتوانند بهرهمند شوند.
کارآفرینی کوچک
کارآفرینی کوچک (Auto-enterprise) با عنوان Micro-enterprise نیز شناخته میشود و سیستم مالیاتی و حسابداری و اجتماعی سادهشدهای بهحساب میآید که خاص کارآفرینان است. بهمنظور راهاندازی کسبوکار در فرانسه باید با صنف یا اتحادیۀ مربوط به مهارت و شغلتان در منطقۀ مدنظر در ارتباط باشید تا از مشاورهها و راهکارهای رایگان و حمایتهای لجستیک اعضای این گروه بتوانید برخوردار شوید. آنچه در این ارتباط در نظر گرفته شده، ساختارهایی ویژه برای فارغالتحصیلان جوان علاقهمند به راهاندازی کسبوکار است. اگر شما هم به راهاندازی کسبوکار در فرانسه علاقهمندید، بهتر است با نکتههایی ازایندست آشنا شوید:
· مهمترین نیاز کارآفرین برای راهاندازی کسبوکار داشتن ایده است؛ زیرا بدون آن مسیر روشن و مشخصی نخواهید داشت و درنهایت به نتیجهای هم نخواهید رسید.
· پیشبردن پروژۀ شخصی را مدنظر قرار دهید. این پروژه نقشۀ راه مطمئنی برای شماست.
· تحقیق دربارۀ زمینهای که قرار است در آن مشغول به فعالیت شوید.
· مسائل مالی را پیشبینی کنید؛ چراکه باعث میشود با چشماندازی از هزینههای موردنیاز آشنا شوید.
· پس از آشنایی با میزان بودجۀ موردنیاز، باید بهدنبال پیداکردن منابع مالی باشید.
· پس از یافتن منبع مالی مناسب و کمکهای موردنیاز، فعالیتتان را آغاز کنید و به مسیر زندگیتان جهت دهید.
مشاغل پردرآمد در فرانسه
حال که قصد دارید در کشور فرانسه مشغول کار شوید و بعد از فارغالتحصیلی، از رشتۀ تخصصی و دلخواهتان کسب درآمد کنید، بهتر است با برخی از مشاغل پردرآمد این کشور آشنا شوید. ازآنجاکه استانداردها و کیفیت زندگی در فرانسه درمقایسهبا دیگر کشورهای اروپایی بالاتر است، مشاغل بسیاری وجود دارند که ازطریق آنها میتوان درآمد چشمگیری بهدست آورد.
خلبانان
صنعت هوایی فرانسه یکی از صنایع پیشرفته دنیا بهشمار میرود؛ ازاینرو، دولت فرانسه به این صنعت و خلبانان توجه ویژهای نشان میدهد. متوسط درآمد سالانۀ خلبانان در فرانسه بیش از هشتادهزار یوروست؛ البته دریافت مدرک خلبانی و اقدام برای این شغل در کشور فرانسه سختیهای فراوانی بههمراه دارد.
مشاغل درمانی
مشاغل حوزۀ مراقبتهای درمانی و بهداشتی از دیگر مشاغل پردرآمد فرانسه است. این حوزه فقط به پزشکی و پرستاری محدود نمیشود و حرفههایی مثل فنشناس آزمایشگاه، مشاوران سلامت روان، رادیولوژیست، رواندرمانگر، داروساز و تأمینکنندۀ فوریتهای پزشکی را نیز شامل میشود. درآمد ماهانۀ این مشاغل به تجربۀ افراد بستگی دارد و غالباً از سه تا هفتهزار یورو متغیر است. درمانگران و داروسازان و مشاوران مدارک تخصصی رشتهشان را باید ارائه دهند؛ اما سایر مشاغل درمانی فقط به گذراندن دورۀ فنی دو یا سهساله نیاز دارند. ناگفته نماند متوسط درآمد سالانۀ مشاغل درمانی ۷۴هزار یورو تخمین زده شده است.
تحلیلگران مالی
بخش مالی و بانکداری فرانسه نیز بسیار مشهور است و صنعت اقتصادی آن همواره سیر صعودی دارد؛ بنابراین، مشاغل پردرآمد فراوانی در این حوزه وجود دارد. برای فعالیت در این زمینه افراد در حوزۀ صنعت، کسبوکار، اقتصاد و امورمالی باید بسیار باتجربه باشند. درصورت داشتن پیشنیازهای لازم، آنان ماهانه بین پنج تا دَههزار یورو درآمد کسب خواهند کرد. شایان ذکر است متوسط درآمد سالانۀ تحلیلگران مالی در فرانسه به بیش از ۳۵هزار یورو میرسد.
دبیران
فرانسه ازجمله کشورهایی است که حقوق درخورتوجهی به دبیران میدهد. تدریس زبان انگلیسی (دبیری زبان انگلیسی) ازجمله مشاغل پردرآمد در فرانسه است. در سالهای اخیر، امکان تدریس در مؤسسههای خصوصی و دولتی فراهم شده است و برای فعالیت در این زمینه، افراد باید دوزبانه و به هر دو زبان انگلیسی و فرانسه مسلط باشند. درآمد ماهانۀ دبیران در فرانسه بین دو تا چهارهزار یورو و متوسط درآمد سالانهشان بیش از ۴۲هزار یورو تخمین زده میشود.
متخصصان علوم رایانهای و آیتی
فرانسه یکی از کشورهای پیشرفته در زمینۀ فناوری است؛ بنابراین، مشاغل مربوط به فناوری در این کشور از برنامهنویسی رایانه گرفته تا فناوری اطلاعات و علوم داده بسیار پرتقاضا هستند. متوسط درآمد متخصصان علوم رایانهای و آیتی هم حدوداً ۴۶هزار یورو در سال برآورد میشود.
تکنسینهای برق
فرانسه برای افراد ماهر در زمینۀ سقفسازی، قفلسازی، لولهکشی و برقکاری فرصتهای شغلی متنوعی فراهم و درآمد رضایتبخشی به آنان پرداخت میکند. بهعنوان مثال، درآمد ماهانۀ تکنسینهای برق در فرانسه از حدود سه تا پنجهزار یوروست. همانطورکه در بخش مقدمه اشاره کردیم، یکی از شروط اساسی برای کار در فرانسه، تسلط بر زبان فرانسوی است؛ البته مشاغلی مانند دبیری به دانستن هر دو زبان انگلیسی و فرانسوی نیاز دارند.
پژوهشگران
فرانسه مراکز تحقیقاتی بسیار باکیفیت و پیشتازی دارد که برای زمینههای زیستشناسی، پزشکی، مهندسی، دریاشناسی و دیگر زمینههای علوم و فناوری تخصصی شدهاند؛ بنابراین، محققان ازجمله افرادی هستند که در این کشور درآمد نسبتاً مطلوبی دارند و ماهانه بین چهار تا دَههزار یورو و سالانه تقریباً ۴۵هزار یورو حقوق میگیرند.