خبرگزاری کار ایران

راه اندازی مرکز توسعه فناوری انرژی خورشیدی در ایران

راه اندازی مرکز توسعه فناوری انرژی خورشیدی در ایران
کد خبر : ۲۴۸۳۳۲

مدیرکل دفتر آموزش، تحقیقات و فناوری وزارت نیرو از راه اندازی مرکز توسعه فناوری انرژی خورشیدی زیر نظر پژوهشگاه نیرو براساس مصوبه شورای آموزش، تحقیقات و فناوری وزارت نیرو خبر داد.

مدیرکل دفتر آموزش، تحقیقات و فناوری وزارت نیرو از راه اندازی مرکز توسعه فناوری انرژی خورشیدی زیر نظر پژوهشگاه نیرو براساس مصوبه شورای آموزش، تحقیقات و فناوری وزارت نیرو خبر داد.

به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، حسین بنکداری استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و روش های سازگار با محیط زیست برای تولید انرژی الکتریکی را یکی از زمینه های مهم و اساسی برای یافتن منابع جدید انرژی عنوان کرد.

وی گفت: انرژی خورشیدی دارای بزرگ ترین پتانسیل برای برآوردن نیاز جهان در آینده به عنوان یکی از منابع تجدیدپذیر است که در زمان حاضر بیش از ۲۲۰ هزار مگاوات برق تولیدی جهان توسط فناوری های خورشیدی در دو حوزه فناوری های فتوولتاییک و فناوری های حرارتی خورشیدی تامین می شود.

مدیرکل دفتر آموزش تحقیقات و فناوری وزارت نیرو، ایران را جزء کشورهای برخوردار جهان در زمینه پتانسیل انرژی خورشیدی برشمرد و ادامه داد: ایران در منطقه ای واقع شده که با داشتن حدود ۳۰۰ روز آفتابی به لحاظ دریافت انرژی خورشیدی در بین نقاط مختلف جهان در بالاترین رده ها قرار دارد؛ لذا استفاده از انرژی خورشیدی به دلایلی مانند دسترسی آسان و سهولت تبدیل شدن به انرژی الکتریکی، سازگاری با محیط زیست و تجدیدپذیری برای کشور از مطلوبیت زیادی برخوردار است.

بنکداری افزود: شورای آموزش، پژوهش و فناوری وزارت نیرو یک گروه متخصص را جهت تهیه سند راهبردی و نقشه راه توسعه فناوری انرژی خورشیدی مامور کرده بود که گروه مذکور پس از مطالعه های جامع و بررسی روندهای جهانی، اقدام های انجام شده و ظرفیت های سخت افزاری و نرم افزاری کشور، ' سند راهبردی و نقشه راه توسعه فناوری انرژی خورشیدی ' را در نشست یازدهم شورای یادشده ارایه کرد.

وی اظهار داشت: شورای آموزش، پژوهش و فناوری وزارت نیرو تصمیم گرفت مرکزی جهت توسعه دانش، انتقال، بومی سازی و تجاری سازی فناوری های مربوط به انرژی خورشیدی ایجاد کند؛ به همین منظور تصمیم گرفته شد که ' مرکز توسعه فناوری انرژی خورشیدی / فتوولتائیک ' زیر نظر پژوهشگاه نیرو راه اندازی شود تا ضمن متمرکز و هدفمند کردن فعالیت های مربوطه، گامی در جهت خودکفایی، پایداری شبکه برق کشور و کاهش وابستگی به منابع فسیلی برداشته شود.

بنکداری تصریح کرد: به یقین وجود انرژی خورشیدی در سبد انرژی کشور افزون بر کاهش آلودگی محیط زیست و هزینه های اجتماعی مربوطه، موجب بالابردن ضریب امنیت انرژی و تقویت کشور از نقطه نظر پدافند غیرعامل است.

مدیرکل دفتر آموزش، تحقیقات و فناوری وزارت نیرو اهداف اساسی مرکز توسعه فناوری انرژی خورشیدی / فتوولتائیک را آینده پژوهی، مدیریت دانش، پایش استانداردها و تولید استانداردهای مرتبط با انرژی خورشیدی؛ انتقال و توسعه فناوری تولید سیلیسیوم سولار گرید و الکترونیک گرید؛ توسعه سلول های آلی؛ توسعه و تجاری سازی سلول های پروسکایت؛ توسعه فناوری فتوولتاییک چنداتصاله؛ انتقال و توسعه فناوری تولید سیلیسیوم سولار گرید و الکترونیک عنوان کرد.

بنکداری اضافه کرد: انتظار می رود این مرکز بتواند با حمایت از محققان و استادان دانشگاه ها و مراکز، حمایت از شرکت های دانش بنیان، حمایت از بخش تحقیق و توسعه شرکت های صنعتی مرتبط، مدیریت و انجام طرح های توسعه فناوری زمینه لازم برای ارتقای بهره وری بخش برق و انرژی و گسترش فناوری های نوین و سازگار با محیط زیست را فراهم سازد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز