خبرگزاری کار ایران

کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با ایلنا؛

مجلس برخورد سیاسی‌ با لایحه بودجه دارد/ جریان مخالف دولت برای کشور هزینه‌تراشی می‌کند/ نمایندگان لایحه سه‌فوریتی حذف معافیت‌های مالیاتی را دنبال کنند

مجلس برخورد سیاسی‌ با لایحه بودجه دارد/ جریان مخالف دولت برای کشور هزینه‌تراشی می‌کند/ نمایندگان لایحه سه‌فوریتی حذف معافیت‌های مالیاتی را دنبال کنند
کد خبر : ۸۷۷۳۹۷

یک استاد دانشگاه اظهار داشت: اگر مجلس دلسوز است و می‌خواهد لایحه بودجه واقع‌بینانه‌تر و کارآمدتری برای سال آینده تنظیم کند، باید فردا لایحه سه‌فوریتی حذف معافیت‌های مالیاتی را دنبال کند.

 مهدی پازوکی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به دلایل رد کلیات لایحه بودجه سال 99 در صحن علنی مجلس اظهار داشت: معتقدم مجلس برخورد سیاسی‌ با تصویب لایحه بودجه سال آینده داشته است و این رفتار مجلس باعث ارسال سیگنال منفی به اقتصاد کشور می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر نمایندگان مجلس پیشنهادات بهتری برای تدوین بودجه سال آینده در این شرایط تحریمی دارند، ارائه کنند، اظهار داشت: در شرایطی که تحریم‌های ظالمانه برروی اقتصاد ایران فشار می‌آورد، نباید در داخل هم با ارسال سینگنال منفی، اقتصاد را تحت فشار بیشتری قرار دهیم.

این کارشناس اقتصادی افزود: در حالی که نمایندگان مجلس، اعداد و ارقام بودجه سال آینده را واقعی نمی‌دانند، این بودجه در شرایط تحریمی یک تصویر واقعی از اقتصاد سال آینده را نشان می‌دهد.

پازوکی با بیان اینکه دو محل درآمد بودجه سال آینده مالیات و نفت است، گفت: در شرایط تحریم مشخص است که منابع نفتی کاهش می‌یابد بنابراین کاهش 68 درصدی درآمدهای نفتی در بودجه پیش‌بینی شده است.

وی ادامه داد: در عین حال درآمدهای دولت از محل اخذ مالیات به 175 هزار میلیارد تومان رسیده است که آن هم از محل افزایش پایه‌های مالیاتی است و نه افزایش نرخ مالیات در شرایط رکود اقتصادی.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: طبق لایحه بودجه سال آینده مخارج دولت نسبت به بودجه امسال فقط 4 درصد بالا رفته است. این در حالی است که دولت بنا دارد 15 درصد دستمزدها را افزایش دهد. حال مگر ممکن است حقوق و دستمزد معلمان، پزشکان، پرستاران و سایر کارکنان دولت کاهش یابد.

پازوکی با بیان اینکه رقم لایحه بودجه سال 99 نسبت به بودجه امسال رشد 4 درصدی دارد، ادامه داد: همچنین بودجه عمومی سال آینده نسبت به امسال فقط 8 درصد افزایش یافته و به 484 هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی اظهار داشت: با توجه به شرایط تحریمی و احتمال کاهش واردات، دولت در بودجه سال آینده پیش‌بینی کرد است که درآمد حاصل از حقوقی گمرکی 38 درصد کاهش یابد و این نشان از واقع‌نگری دولت در تنظیم لایحه بودجه دارد.

این کارشناس اقتصادی گفت: طبق لایحه بودجه سال 99 منابع درآمد حاصل از نفت به 48 هزار میلیارد تومان رسیده که کاهش 68 درصدی نسبت به بودجه امسال دارد. از سوی دیگر دولت حدود 50 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از مولدسازی دارایی‌ها پیش‌بینی کرده است.

پازوکی ادامه داد: مولدسازی درآمدها باعث شد نماینده‌های مجلس خانه‌های سازمانی را در اختیار دولت قرار دهند تا دولت بتواند از فروش آنها منابع کسب کند یا حداقل هزینه‌های نگهداری این واحدها را نپردازد.

وی تاکید کرد: حال باید دید همین نمایندگان مجلس که کلیات لایحات بودجه سال آینده را رد می‌کنند، حاضر هستند در مولدسازی دارایی‌ها با دولت همکاری کنند؟

این استاد دانشگاه با بیان اینکه کلیات لایحه بودجه سال آینده فقط در یک ساعت در صحن علنی مجلس رد شد، اظهار داشت: دولت طبق قانون لایحه بودجه را در تاریخ مشخص شده (نیمه آذر ماه) تقدیم مجلس کرد اما می‌بینیم در روزهای پایانی سال 98 مجلس کلیات آن را رد می‌کند و معتقدم این اقدام نمایندگان فقط سیاسی‌کاری با دولت است.

پازوکی ادامه داد: جریان مخالف دولت متاسفانه برای کشور هزینه‌تراشی می‌کنند کمااینکه در بحث FATF هم دیدیم که مجمع تشخیص مصلحت یک سیگنال منفی به جامعه جهانی از رفتار اقتصادی ایران ارسال کرد.

وی با تاکید بر اینکه مخالفان دولت در داخل کشور علاوه بر اینکه دانش لازم را برای ارائه طریق ندارند، بلکه هزینه‌های اداره کشور را هم افزایش می‌دهند، گفت: دیدیم که با ورود ایران به لیست سیاه FATF دلار در کمتر از 10 روز از 13 هزار تومان به بیش از 15 هزار تومان افزایش یافت.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اگر مجلس دلسوز است و می‌خواهد لایحه بودجه واقع‌بینانه‌تر و کارآمدتری برای سال آینده تنظیم کند، باید فردا لایحه سه‌فوریتی حذف معافیت‌های مالیاتی را دنبال کند.

پازوکی گفت: 50 درصد اقتصاد ایران معاف از مالیات است و اگر این درآمدهای مالیاتی محقق شود می‌توانیم بودجه قوی‌تری برای آموزش و پرورش کشورمان داشته باشیم.

وی ادامه داد: اگر مجلس راهکار بهتری برای تنظیم بودجه در این شرایط اقتصادی کشورمان دارد، بهتر است چاره‌ای بیندیشد تا ایران از اقتصاد بسته خارج شود و در چارچوب‌های قانونی با جامعه جهانی تعامل داشته باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز