خبرگزاری کار ایران

ایلنا بررسی کرد؛

آخرین وضعیت ذخایر آبی سدهای کشور

آخرین وضعیت ذخایر آبی سدهای کشور
کد خبر : ۱۶۱۸۷۴۹

ورودی آب به سدهای کشور تا ۱۶ فروردین ماه سال آبی جاری (۱۴۰۴-۱۴۰۳) ۱۳.۴۹ میلیارد متر مکعب بوده که ۳۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، بنا بر آخرین آمار از موجودی مخازن؛ ورودی آب به سدها تا ۱۶ فروردین ماه سال آبی جاری ( ۱۴۰۴-۱۴۰۳)  ۱۳.۴۹ میلیارد متر مکعب است و این در حالی است که این رقم در سال گذشته ۲۱.۴۷ میلیارد متر مکعب بوده و ۳۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

میزان خروجی آب از سدها در سال آبی جاری تا همین تاریخ (۱۶ فروردین ماه) ۱۳.۱۴ میلیارد متر مکعب است که ۵ درصد کمتر از رقم ۱۳.۷۶ میلیارد متر مکعب مدت مشابه سال گذشته است.

همچنین حجم آب موجود در مخازن با ۴۸ درصد پرشدگی در سال جاری ۲۴.۹۷ میلیارد متر مکعب است که نسبت به سال گذشته که این رقم ۲۹.۹۲ میلیارد متر مکعب بوده ۱۶ درصد کاهش داشته است.

طبق آخرین آمار دریافتی در تهران سد امیرکبیر تا تاریخ ۱۶ فروردین ۲۵ میلیون متر مکعب آب داشته که نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۸ درصد کمتر است، سد لار با ۲۵ میلیون متر مکعب آب و ۲ درصد پرشدگی ۱۲ درصد بیشتر از سال گذشته، سد طالقان با ۲۱ درصد افزایش موجودی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲۲میلیون متر مکعب آب دارد و لتیان-ماملو با ۵۴ میلیون متر مکعب ذخیره آبی ۱۸ درصد نسبت به پارسال منفی است.

مجموع ۱۳ سد ارومیه ۶۷۸ میلیون متر مکعب آب دارند که نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کمتر است.

زاینده‌رود اصفهان با ۲۴۲ میلیون متر مکعب موجودی ۲۸ درصد کمتر از پارسال آب دارد.

سد شهید رجایی مازندران با ۱۵۶ میلیون متر مکعب پرشدگی ۱۳۶ درصد نسبت به پارسال مثبت است.

سد دوستی و طرق در خراسان رضوی به ترتیب با ۱۱۸ میلیون متر مکعب و ۵ میلیون متر مکعب ذخیره نسبت به پارسال ۸۹ درصد و ۱۲ درصد آب بیشتری در اختیار دارند.

زنجیره کارون ۸۲۲۳ میلیون متر مکعب، دز ۱۳۰۱ میلیون متر مکعب، کرخه۱۵۸۳ میلیون متر مکعب، جره ۱۲۷ میلیون متر مکعب و مارون ۴۱۵ میلیون متر مکعب در خوزستان همگی به ترتیب ۲۰درصد، ۳۶ درصد، ۳۳درصد، ۲۰درصد و ۵۰ دصد نسبت به پارسال منفی هستند.

حوضه قمرود گلپایگان، کوچری ۱۳۴ میلیون متر مکعب و پانزده خرداد ۲۲ میلیون متر مکعب آب دارند که نسبت به پارسال به ترتیب یک درصد  و ۳۴ درصد منفی هستند.

در اردیبل یامچی، سبلان و ارس هرکدام به ترتیب ۳۱ میلیون متر مکعب، ۴۱ میلیون متر مکعب و ۱۱۹۵ میلیون متر مکعب ذخیره آب دارند که ارس نست به پارسال ۳ درصد آب کمتری دارد.

خداآفرین و ستارخان در آذربایجان شرقی هر کدام به ترتیب ۷۰۲ میلیون متر مکعب، ۴۰ میلیون متر مکعب و ۲۶ میلیون متر مکعب ذخیره آبی به ترتیب نسبت به پارسال مثبت ۱۴۹، مثبت ۲۲  هستند.  

در آذربایجان غربی شهید قنبری با ۲۶ میلیون متر مکعب، بارون ۴۲ میلیون متر مکعب، سردشت ۲۳۸ میلیون متر مکعب و آغ‌چای ۱۰۵ میلیون متر مکعب آب به ترتیب منفی یک، مثبت ۵۵درصد، منفی ۳۶ درصد و مثبت ۲۵ درصد هستند.

استقلال، شمیل و نمین و سرنی در هرمزگان به ترتیب ۱۷ میلیون متر مکعب، ۲ میلیون متر مکعب و ۹ میلیون متر مکعب آب دارند که این سدها نیز نسبت به مدت مشابه پارسال به ترتیب ۷۲، ۹۳ و ۳۴ درصد منفی هستند.

چگین و رئیسعلی‌دلواری در بوشهر نیز منفی ۲۸ درصد و منفی ۳۳ درصد هستند.

سدهای سفیدرود با ۵۸۲ میلیون متر مکعب و شهر بیجار در گیلان با ۱۰۵ میلیون متر مکعب ذخیره هرکدام به ترتیب ۱۹ درصد و ۲۵ درصد آب بیشتری در خود ذخیره کرده‌اند.

سدهای کوثر و چمشیر در کهگیلویه و بویر احمد به ترتیب منفی ۱۷ درصد و مثبت یک درصد هستند.

تهم، کینه‌ورس و تالوار در زنجان نیز همگی ۳۲درصد ۲۳ درصد و ۲۰ درصد آب کمتری نسبت به پارسال دارند.

در کرمان تنگوئیه سیرجان منفی ۱۹ درصد، جیرفت مثبت ۲۸ درصد و نساء منفی ۲۰ درصد است.

رودبار لرستان با ۲۱۶ میلیون متر مکعب حجم آب در شرایط منفی ۶ درصدی نسبت به پارسال بسر می‌برد.

شیرین‌دره خراسان شمالی ۱۳ درصد مثبت است.

در همدان سد اکباتان امسال ۶۳ درصد آب بیشتری نسبت به پارسال ذخیره شده است.

قشلاق در کردستان با ۲۱۵ میلیون متر مکعب ذخیره آبی و صد در صد پرشدگی نسبت به پارسال تغییری نکرده اما سد آزاد در همین استان ۳۰ درصد نسبت به سال آبی گذشته منفی است.

در سدهای وشمگیر، گلستان و بوستان استان گلستان نیز ۴۹ درصد منفی را شاهدیم.

در استان کرمانشاه داریان، گاوشان و سلیمانشاه هر کدام به ترتیب منفی ۱۰ درصد منفی ۴ درصد و مثبت ۲۵ درصد هستند.

سدهای درودزن و سلمان فارسی در استان فارس نیز حجم آب نسبت به مدت مشابه سال گذشته منفی ۸ و منفی ۱۹ درصد است.

در سیستان و بلوچستان چاه‌نیمه‌ها با ۲۳۷ میلیون متر مکعب ۳۸۹ درصد مثبت، پیشین ۱۰۵ میلیون متر مکعب و منفی ۳۱ درصد، زیردان منفی ۱۷ درصد، کهیر منفی ۳۹ درصد، خیرآباد منفی ۱۵ درصد و مشکید علیا نسبت به سال گذشته منفی ۱۳ درصد است.

در استان ایلام سیمره و ایلام به ترتیب ۳ و  ۱۵ درصد منفی هستند.  

دامغان در استان سمنان ۵ درصد نسبت به پارسال ذخیره آب بیشتری دارد.

نهرین در خراسان جنوبی با یک میلیون متر مکعب آب ۷۷ درصد آب بیشتری نسبت به پارسال در خود جای داده است.

و سدهای ساوه و کمال‌صالح در استان مرکزی نسبت به مدت مشابه سال قبل منفی ۷ و منفی ۴۱ درصد هستند.

بر پایه این گزارش؛ ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور از ابتدای مهر تا ۱۵ فروردین ماه سال آبی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ معادل ۱۲۲.۳ میلیمتر است، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره های مشابه درازمدت (۱۹۳.۹ میلیمتر) ۳۷ درصد کاهش و نسبت به میانگین دوره‌های مشابه سال آبی گذشته (۱۵۹.۲ میلیمتر) ۲۳ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز