آذریجهرمی تاکید کرد:
شبکه ملی اطلاعات متفاوت از اینترنت ملی است/ اینترنت همچون اکسیژن برای جامعه
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آیین پایانی جشنواره کودک آنلاین بابیان اینکه اینترنت برای جامعه در حال رشد مثل اکسیژن میماند و قطع کردن اینترنت به معنای قطع کردن اکسیژن جامعه است تأکید کرد که «اینترنت ملی یک دروغ بزرگ است.»
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات، محمدجواد آذری جهرمی در آیین پایانی نخستین جشنواره کودک آنلاین با تأکید بر اینکه همواره پدر و مادرها به لحاظ تربیتی دغدغه محتواهایی که فرزندانشان مشاهده میکنند را دارند گفت: در کشورهای دیگر شاید این فرهنگ بهنوعی جاافتاده باشد که محتواها دستهبندی سنی میشوند و این دستهبندی سنی مفاهیم ویژهای را منتقل میکند. این مسئله اما خیلی در جامعه ما آنچنان که بایدوشاید شکل نگرفته است.
وی افزود: اما یکچیزی خیلی خوب جاافتاده و آن اینکه اگر والدین فرزندی در خانه داشته باشند که بخواهد تلویزیون ببیند اولین انتخابشان شبکه پویا است و آنها بهنوعی به این شبکه و محتوای آن اعتماد میکنند؛ بنابراین، این شبکه میشود یک سکو برای ارائه محتوا و اگر کسی در حوزه کودک و نوجوان بخواهد محتوایی تولید کند مشتری اولش میشود شبکه پویا که کودکان و نوجوانان و خانوادهشان به آن مراجعه میکنند و اگر اقتصادی هم وجود داشته باشد در آن محیط شکل میگیرد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: اما در فضای مجازی خانوادهها باید به کجا مراجعه کنند؟ این همان علامت سؤالی بود که وجود داشت. عصر تلویزیون چه بخواهیم چه نخواهیم رو به افول است و عصر فضای مجازی رو به رشد است.
وی بابیان اینکه در این جلسه اشاره شد که معنا ندارد اینترنت ملی شود و این حرف کاملاً درستی است گفت: اینترنت برای جامعه در حال رشد مثل اکسیژن میماند و قطع کردن اینترنت به معنای قطع کردن اکسیژن جامعه است و شکی در این رابطه وجود ندارد و لکنتی هم در بیان واقعیتها نباید وجود داشته باشد؛ اما طبیعتاً در مقاطعی ممکن است تصمیمات موقتی گرفته شود.
آذری جهرمی با تأکید بر اینکه «اینترنت ملی یک دروغ بزرگ است» گفت: اما آنچنان این دروغ را جا انداختهاند که اصلاح آن نیازمند زمان است و بایستی برای افکار عمومی انرژی گذاشت تا این فضای دروغ را بهطورکلی پاک کرد. شبکه ملی اطلاعات مفهومی متفاوت از اینترنت ملی دارد. اینترنت جایگاهی دارد که هیچچیزی جایش را نمیگیرد.
وزیر کابینه دولت دوازدهم در ادامه بابیان اینکه به بهانه کودکان بسیاری از محتواها را از دسترس خارج میکردند و میکنند گفت: اینهمه هنرمند و محتوا و سوژه جذاب وجود دارد که میتوانند در فضای مجازی عرضه شوند. بستن در به معنای بستن عرصه فرهنگ برای خودمان است. مثل نشستن بر شاخ و بریدن است. راه صرفاً بستن و محدود کردن نیست.
وی افزود: مگر ما کمظرفیت خلاق در کشور داریم. ظرفیتهایی که باید عرصه پیدا کنند تا کار را پیش ببرند. نکتهای که دو سال پیش در ذهن ما وجود داشت و از اولین برنامههای ما در وزارت ارتباطات بود توجه به این بود که تلاش کنیم ظرفیتی ایجاد شود تا در فضای مجازی سکویی داشته باشیم که این سکو تبدیل به شبکه پویای فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان و والدینشان شود.
آذری جهرمی ادامه داد: تحقق این امر نیازمند زیرساختهایی بود که اولین پیشنیاز آن محتوا محسوب میشود. محتوا هم سفارش پذیر نیست. بایستی که به دیدگاه مردم و علاقه کودک و نوجوان در تولید محتوا توجه میشد. باید به سلیقه مخاطبین که قرار بود برای آنها محتوا تولید شود توجه میشد. ما باید این هنر را داشته باشیم که محتوا را با زبان حال حاضر عرضه کنیم.
وی بابیان اینکه ما به دنبال ایجاد زیستبومی بودیم که چنین هدفی را محقق کند گفت: این زیستبوم چند حلقه داشت که بخش اول سکوها و پلتفرمهایی بود که میتوانستند محتوا را عرضه کنند؛ که خوشبختانه امروز این سکوها برای عرضه محتوا وجود دارد.
وزیر ارتباطات افزود: حلقه دوم محتوا بود که در این زمینه باید عرصه برای هنرمندان باز میشد. خلاقیت وجود دارد، سازنده هم وجود دارد مشتری محتوا هم وجود دارد. جشنواره کودک آنلاین حلقه دوم این زنجیره بود که ما بهعنوان دولت باید شرایطی را فراهم میکردیم تا آنهایی که علاقهمند هستند محصولی را عرضه کنند تا کار برایشان تسهیل شود.
آذری جهرمی ادامه داد: حلقه سوم در این زیستبوم هم آگاهسازی والدین بود تا کودکان را در عرصه فضای مجازی تنها نگذارند که با کمک سازمان جوانان و انجیاوها تلاشهای لازم را انجام دادهایم.
وی در ادامه اختتامیه این جشنواره را آغاز راه کودک آنلاین دانست و گفت: ما کودک آنلاین را ادامه خواهیم داد و در سال جدید قطعاً 31 حلقه استانی تشکیل میدهیم و جشنواره را بهصورت استانی پیش میبریم تا هیچ ایده و خلاقیتی از قلم نیفتد. هرکسی که در این مسیر خلاقیتی داشته باشد باید کمک کنیم تا خلاقیتش را تبدیل به محصول کند و این محصول بتواند عرضه شود.
وزیر دولت دوازدهم افزود: با این محصولات تنها به بازار خودمان همفکر نمیکنیم. بایستی جهانی فکر کنیم و قطعاً بایستی بخشی از حرکت شتابدهی معطوف به ارائه مشاوره به این افراد باشد تا بتوانند بازار جهانی را تسخیر کنند. هدف ما کسب سهم منطقهای و جهانی است و امیدوارم بهزودی جشنواره بینالمللی کودک آنلاین را برگزار کنیم و این هدف دستیافتنی است.
وی در ادامه تأکید کرد: میخواهم ظرف حداکثر سه هفته آینده محصولات جشنواره نخست کودک آنلاین در کانالی در فضای مجازی در تمام پلتفرمها آماده ارائه به کودک و نوجوانان ایرانی شود.
آذری جهرمی در پایان تأکید کرد: در سال دوم برگزاری جشنواره از ظرفیت همه نهادها و ارگانهای مربوطه بهویژه معاونت علمی ریاست جمهوری برای پیشبرد این جشنواره باید استفاده شود.