پیشبینی ۲۰ هزار میلیارد ریال برای توسعه سامانه نوین آبیاری با عاملیت صندوقهای حمایت
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی گفت: بر اساس بودجه سال ۹۸ قرار است مبلغی بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد ریال برای توسعه سامانه نوین آبیاری در اختیار صندوقهای حمایت جهت توزیع بین متقاضیان بخش کشاورزی قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، عبدالکریم رضوی اردکانی امروز در نشست خبری با بیان اینکه عاملیت اعتبارات دولتی توسط صندوقها برای نخستین بار برای فعالیتهای آبیاری در سال ۱۳۸۷ آغاز شد، اظهار کرد: در طول این سالها صندوقها علاوه بر عاملیت آبیاری، فعالیتهای دیگری را نیز در سطح کشور عهدهدار شدند تا جایی که ظرفیت اجرایی صندوقها درباره اجرای عاملیت، جایگاه ویژهای پیدا کرد.
وی ادامه داد: در طول سالهای گذشته در پروژه مهم سامانه نوین آبیاری، صندوقها توانستهاند تا پایان سال ۹۷ در مجموع ۱۳ هزار و ۴۶۳ میلیارد ریال و تا امروز ۳۹ هزار و ۶۷۲ میلیارد ریال برای ۷۳۷ هزار و ۶۱۵ هکتار اراضی کشاورزی و باغات از طریق صندوقهای حمایت به سامانه نوین آبیاری اختصاص پیدا کرده است.
رضوی اردکانی درباره تسهیلات پرداخت شده از طریق صندوقهای حمایتی گفت: تسهیلات پرداختی صندوقهای غیردولتی به جامعه سهامداران از محل منابع مختلف تا پایان سال ۹۷ معادل ۱۰۵ هزار و ۶۴۴ میلیارد ریال و در مجموع تا به امروز ۱۰۸ هزار و ۷۰ میلیارد ریال است.
وی اضافه کرد: در سال گذشته مبلغ یک هزار میلیارد ریال و در پنج ماهه نخست سال جاری مبلغ ۵۴۹ میلیارد ریال از محل تبصره ۳ بند ب ماده ۳۱ قانون احکام دایمی توسعه کشور به صندوقها اختصاص یافته و بر اساس قانون بودجه سال ۹۸ نیز مبلغ ۲۵۶۳ میلیارد ریال به عنوان افزایش سرمایه در اختیار صندوقها قرار خواهد گرفت.
رضوی اردکانی در ادامه سخنان خود درباره عملکرد صندوقها در حوزه صادرات گفت: از نیمه دوم شهریور ماه سال ۹۶ تا شهریور سال گذشته تعداد ۴۷ صندوق استانی و شهرستانی ۶۶ هزار و ۸۹۲ تن انواع محصولات کشاورزی را به ارزش یک هزار و ۸۴۷ میلیارد و ۴۸۹ میلیون ریال صادر کردهاند که صندوقها حدود ۳۶ درصد ارزش این محصولات را در غالب تسهیلات به صادرکنندگان پرداخت کردهاند.
وی تاکید کرد: صندوقهای غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی نهادهای توسعه بهرهور هستند که در راستای تحقق توسعه کشاورزی دانشبنیان و کارآفرین و اجرای زنجیرههای تولید پیشرو هستند.
رضوی اردکانی با بیان اینکه صندوقهای غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی یک نهاد توسعهای بهرهور هستند، افزود: در راستای تحقق توسعه کشاورزی دانشبنیان و کارآفرین، بهبود رقابتپذیری و افزایش افزوده بخش، ارتقاء مستمر نرخ رشد و کیفیت سرمایهگذاری و تحقق مدیریت بهینه تامین، تجهیز و تخصیص منافع مالی و اعتباری خارجی با تمرکز بر مزیتهای نسبی و رقابتی فعالیت میکنند.
وی از دیگر فعالیت این صندوقها را اتخاذ بهترین روش مشارکت تولیدکنندگان، بهرهبرداران و تشکلهای تولیدکنندگان، اجرای برنامهها و سیاستهای کلان سرمایهگذاری در سطح ملی، استانی، شهرستانی، تخصصی و محصولی برشمرد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی درباره تعداد صندوقهای فعال در کشور گفت: تا پایان مرداد ماه سال جاری تعداد صندوقهای فعالت در سطوح استانی، تخصصی ملی، منابع طبیعی، زنان و شهرستانها به ۱۴۱ صندوق افزایش یافته است که از این تعداد در حال حاضر ۳۲ صندوق استانی، ۹ صندوق منابع طبیعی، ۱۰ صندوق تخصصی و ملی، ۷۱ صندوق شهرستانی و ۱۹ صندوق زنان هستند.
رضوی اردکانی در پایان سخنان خود اضافه کرد: ۱۴۱ صندوق فعال با سرمایه اولیه یک هزار و ۶۰۷ میلیارد ریال تشکیل شدند و سرمایه خود را هماکنون به ۱۷ هزار و ۳۹۹ میلیارد ریال افزایش دادند که تعداد تشکلهای سهامدار آنها ۷ هزار و ۷۳۷ تشکل و تعداد افراد حقیقی سهامداران ۱۱۲ هزار نفر است.