خبرگزاری کار ایران

عضو اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با ایلنا:

مذاکره شرکت‌های آمریکایی‌ برای حضور در صنعت خودروسازی و برق پس از برجام با مخالفت مواجه شد/ هیات‌ها در گذشته با آداب اولیه حضور در مجامع بین المللی آشنا نبودند!

مذاکره شرکت‌های آمریکایی‌ برای حضور در صنعت خودروسازی و برق پس از برجام با مخالفت مواجه شد/ هیات‌ها در گذشته با آداب اولیه حضور در مجامع بین المللی آشنا نبودند!
کد خبر : ۷۳۳۱۲۱

آمریکایی‌ها مذاکراتی برای حضور در صنعت خودروسازی انجام دادند حتی من به واسطه ارتباطاتی که داشتم در جلسه توجیهی مدیران ارشد جنرال الکترونیک آمریکا در دبی دعوت شدم و برای آنها فرصت‌های سرمایه گذاری در صنعت برق را بیان کردم که با استقبال روبرو شد اما واقعیت این است مسائل داخلی خودمان شرایطی را به وجود آورد که امکان حضور سرمایه‌گذاران خارجی از دست رفت.

علیرضا کلاهی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص اظهارات برخی منتقدان اتاق بازرگانی تهران مبنی بر عدم استفاده از فرصت برجام و جذب سرمایه‌گذاری خارجی در دوره اتاق هشتم گفت: متاسفانه برخی از دوستان کم لطفی می‌کنند. من اعتقاد دارم در هیچ دوره اتاق در بحث بین المللی و شرکت در سمینارها و کنفرانس‌ها اینگونه مثبت عمل نکرده است ولی نهایتا شرایط کلی سیاسی و اقتصادی و فضای کسب و کار یک کشور است که منجر به انتخاب آن به عنوان یک مقصد جذاب برای سرمایه گذاران می‌شود.

‎عضو اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: در سفرهای آقای روحانی به رم و پاریس هیئت اتاق بازرگانی در کنار ایشان بود ضمن آنکه در خصوص هند، پاکستان و عراق یک گزارش فرصت شناسی تهیه و به ایشان ارائه شد و تمام بررسی‌های تخصصی اتاق به ریاست جمهوری ارسال شد.

‎وی تصریح کرد: ما در سمینارهای مختلفی در خصوص معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران و خارج شرکت کردیم به طور مثال در سمیناری که در حوزه برق و کابل در واشنگتن برگزار شد من شخصا فرصت‌های سرمایه گذاری را ارائه دادم که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. در ژنو، زوریخ و لندن هم همین طور. نتیجه همین ارتباطات بود که آمریکایی‌ها مذاکراتی برای حضور در صنعت خودروسازی انجام دادند حتی من به واسطه ارتباطاتی که داشتم در جلسه توجیهی مدیران ارشد جنرال الکترونیک آمریکا در دبی دعوت شدم و برای آنها فرصت‌های سرمایه گذاری در صنعت برق را بیان کردم که با استقبال روبرو شد اما واقعیت این است مسائل داخلی خودمان شرایطی را به وجود آورد که امکان حضور سرمایه‌گذاران خارجی از دست رفت.

وی گفت: القای ناتوانی دولت و سایر مسائل تنش‌زای داخلی و پس از آن حضور ترامپ و تهدیدهای او که منجر به تزلزل سرمایه‌گذاران خارجی شد و مشکلات کشور در تعامل با موسسات مالی، باعث شد که ما فرصت خوبی که با تلاش‌هایی که بخش خصوصی و اتاق بازرگانی داشت در بحث سرمایه گذاری خارجی به وجود می‌آمد را از دست بدهیم.

‎کلاهی تصریح کرد: رئیس اتاق بازرگانی تهران تیم قوی را برای ارتباطات و معرفی فرصت‌ها و جذب سرمایه گذاری خارجی گرد هم آورده بود که تعامل، ارتباطات بین المللی و حرفه‌ای‌گری از شاخصه‌های آن بود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از کارهای اتاق تهران ایجاد مرکز سرمایه گذاری خارجی برای اولین بار در ایران به زبان انگلیسی و تهیه بروشورها و و فرصت‌های سرمایه گذاری به زبان انگلیسی بود.

‎وی مدعی شد: اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم در این دوره در حوزه بین المللی اتاق بازرگانی آبروداری کرد. در تمام سفرهایی که به همراه مقامات سیاسی به کشورهای اروپایی و آسیایی صورت می‌گرفت کاملا فعال بود. در صورتی که آقایانی که امروز این انتقادها را می‌کنند و قبلا به این سفرها می‌رفتند بی‌برنامه و بی‌هدف و بیشتر تفریحی می‌رفتند و بسیاری از هیات‌ها با آداب اولیه حضور در مجامع بین المللی آشنا نبودند! اما در این مدت رییس اتاق تهران ما را مجبور کرد، حتی کار شخصی خود را کنار بگذاریم و برای حضور در سمینارها و فرصت‌ها در بالاترین سطح و کاملا حرفه‌ای شرکت کنیم. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز