ابتکار:
زنان روستایی کار با اینترنت را یاد بگیرند
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: در دولت دوازدهم، زمینههای بهبود و ارتقای وضعیت زنان فراهم شده، اما کارهای زیادی به ویژه در زمینه آموزش، سوادآموزی و موضوع ترک تحصیل دختران روستایی و عشایری باید انجام شود.
به گزارش ایلنا، معصومه ابتکار امروز دوشنبه در دومین همایش ملی زنان روستایی و عشایری که همزمان با روز جهانی زنان روستایی برگزار شد، اظهار کرد: موضوع سوادآموزی و کمک به دختران روستایی و عشایری که ترک تحصیل کردهاند با توجه به تنوع قومی و فرهنگی و مناطق مرزی مهم است و دولت برنامه ها و سیاست هایی را به ویژه در برنامه ششم توسعه برای بهبود وضعیت زنان از جمله زنان روستایی و عشایری دارد.
وی افزود: ما طرح خاصی برای آموزش دختران بازمانده از تحصیل با همکاری سازمان نهضت سواد آموزی داریم.
ابتکار، طرح ترویج و فرهنگ سازی تولید و مصرف محصولات استاندارد کشاورزی ویژه زنان روستایی و عشایر را بسیار ارزشمند دانست و تصریح کرد: این طرح که با نگاه توسعه پایدار تدوین شده، در زمینه اشتغالزایی و کارآفرینی موثر است.
معاون رییس جمهوری از سازمان برنامه و بودجه خواست، پیش بینی های لازم را برای گسترش این طرح با تاکید بر صندوق های خرد زنان روستایی و عشایری و تعاونی های روستایی داشته باشد.
وی در عین حال یکی از محورهای فعالیت سازمان های مردم نهاد را حمایت از طرح ترویج و فرهنگ سازی تولید و مصرف محصولات استاندارد کشاورزی ویژه زنان روستایی و عشایری عنوان کرد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: حمایت سازمان های مردم نهاد از این طرح ها می تواند به ترویج تولید محصولات گواهی شده، سالم و ارگانیک توسط زنان روستایی و عشایری کمک کند.
وی با بیان این که آموزش فناوری اطلاعات برای زنان روستایی در سطح کشور آغاز شده است، تصریح کرد: زنان روستایی باید نحوه کار با اینترنت را برای بازاریابی محصولات و کالاهای خود یاد بگیرند و ما امیدواریم قسمتی از صادرات دستاوردهای زنان روستایی و عشایری از طریق شبکه های ارتباطی بین المللی انجام شود.
ابتکار بر توان افزایی زنان و خانواده روستایی تاکید کرد و اذعان داشت: ارتقای مهارت های خانواده به ویژه مهارت های ارتباطی از برنامه های این معاونت است و یکی از گروه های هدف ما خانواده روستایی است.
وی با اشاره به پیشنهاد تشخیص زودرس برخی سرطان ها در زنان روستایی و عشایری توسط کارگروه زنان روستایی گفت: ما در موافقتنامه ای که با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشتیم این موضوع را گنجاندیم و امیدواریم سازمان برنامه و بودجه در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد.
ابتکار حمایت از لباس های محلی و سنتی اقوام ایرانی به ویژه زنان را از اقدامات این معاونت عنوان کرد و گفت: حفظ و ترویج لباس های سنتی و محلی اقوام مختلف می تواند به همبستگی ملی کمک کند لذا این اقدام موجب توسعه تولید، کارآفرینی و گردشگری خواهد شد.