ظرفیت خودکفایی و تناوب کشت پنبه در تولید بیشتر محصولات
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: در صورت حمایت دولت از کشت پنبه تا سه سال میتوان به خودکفایی این محصول مهم و راهبردی دست یافت.
به گزارش ایلنا و به نقل از صدا و سیما، قربانعلی روشنی، با بیان اینکه نیمی از پنبه مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می شود، افزود: تولید پنبه از سال ۸۳ با کاهش روبرو شده است.
وی اظهار داشت: انتظار میرود با اجرای طرح نجات پنبه در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی طی چند سال آینده در تولید این محصول مهم به خودکفایی رسید.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور ادامه داد: قیمتهای تضمینی تعیین شده نقش اساسی در فراگیر شدن تولید یک محصول در کشور دارد به طوری که طی سالهای ۸۳ به بعد قیمت عادلانه و مناسبی برای خرید تضمینی پنبه وجود نداشته است.
وی با اشاره به اینکه همین مسئله سبب شده است کشاورزان تمایلی به کشت پنبه نداشته باشند و به سمت کشت محصولات دیگر روی بیاورند، گفت: ارزش افزوده فرآوری پنبه ۱۳ برابر ماده خام این کالاست.
روشنی با اعلام این مطلب که امروزه تولید پنبه در زمین های شور و کم بازده کشور صورت میگیرد، افزود: بدون شک با اجرای اقدامهای مناسب طی مدت سه سال میتوان در تولید پنبه به خودکفایی رسید.
وی اظهار داشت: تناوب کشت پنبه در تولید بیشتر محصولات مانند گندم نقش آفرین است به طوری که اگر بعد از کشت پنبه، گندم کاشته شود بازدهی آن ۶۰۰ کیلوگرم بیشتر میشود.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور ادامه داد: کشورهای صادرکننده پنبه مانند ازبکستان از سال ۲۰۱۲ برای کسب ارزش افزوده بیشتر از صادرات خام این محصول جلوگیری کردند.
وی در پایان یادآور شد: خوشبختانه در صورت حمایت دولت با کشت پنبه در اراضی درجه یک و دو به آسانی در کمتر از سه سال میتوان به خودکفایی این محصول دست یافت.