ارتقاء میزان مصرف روغن زیتون نیازمند فرهنگسازی است
عضو شورای ملی زیتون گفت: باید به بحث فرهنگ سازی و آموزش در جامعه توجهی ویژه شود.
به گزارشایلنا، نادر جلالت عضو شورای ملی زیتون اظهار کرد: افزایش قیمت روغن زیتون مصرف این کالای ارزشمند را به شدت در جامعه کاهش میدهد.
عضو شورای ملی زیتون با تصریح اینکه روغن زیتون اکسیر سلامتی است، گفت: مصرف این محصول در پیشگیری از انواع بیماری ها بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه روغن زیتون کالای لوکس و تجملی نیست، افزود: برنامهریزی و سیاستگذاریها در سطح کلان مملکت باید به نحوی باشد که مصرف این کالا در جامعه هر روز نسبت به گذشته افزایش داشته باشد.
جلالت تصریح کرد: افزایش سرانه مصرف روغن زیتون در ارتقای اقتصاد سلامت خانواده بسیار تاثیرگذار است. باید به بحث فرهنگ سازی و آموزش در جامعه توجهی ویژه شود.
عضو شورای ملی زیتون از وجود ۳۸ کارخانه روغن کشی در کشور خبرداد و افزود: این واحدها دو تا سه ماه در طول سال بیشتر فعالیت ندارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود سطح زیر کشت زیتون دنیا را ۱۱ میلیون هکتار بیان کرد و اظهارکرد: سالانه از این باغات سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن روغن زیتون و دو میلیون و ۶۰۰ هزار تن زیتون کنسروی تولید میشود.
جلالت همین طور سطح زیرکشت زیتون در ایران را ۱۰۳ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: سالانه از این باغات ؛ سه تا چهار هزار تن روغن و ۷۰ هزار تن کنسرو زیتون تولید و به بازار مصرف عرضه می شود که بین این دو هیچ گونه تعادل و همخوانی وجود ندارد.
وی یادآور شد: در حال حاضر میزان تولید زیتون کنسروی در کشور بیش از روغن زیتون است از اینرو ضرورت دارد با توجه به نقش آفرینی روغن زیتون در سلامت جامعه برنامه ریزی ها و حمایت بیشتر به سمت تولید این کالای سودمند معطوف شود.