واکنش وزارت جهاد کشاورزی به خبر رکود در بازار برنج
وزرات جهاد کشاورزی در واکنش به خبر منتشر شده در خبرگزاری فارس در خصوص دلایل رکود بازار برنج اعلام کرد:انباشت برنج مرغوب و پرمحصول داخلی در شالیکوبی ها نشان دهنده اشباع بازار بوده و با وجود کاهش تعرفه واردات و حذف ما به التفاوت ۵۰۰ تومانی، قیمت برنج وارداتی در بازار کاهش نیافته است.
به گزارش ایلنا، در واکنش به خبر منتشر شده در خبرگزاری فارس درخصوص دلایل رکود بازار برنج، مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که انباشت برنج مرغوب و پرمحصول داخلی در شالیکوبیها نشان دهنده اشباع بازار بوده و نیازی به واردات نیست.
متن این توضیحات به شرح زیر است :
سالانه تا ۲.۴ میلیون تن برنج با توسعه کشت دوم در کشور تولید میشود و با توجه به جمعیت و سرانه مصرف در مجموع بخش عمده نیاز کشور به برنج از محل تولید داخلی تامین می شود.
این گزارش با اشاره به آنکه براساس آمار گمرک از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از یک میلیون تن برنج به کشور وارد شده، میافزاید: به موجب قوانین و مقررات متعدد نظیر ملوانی و ته لنجی پیشبینی میشود مقادیری برنج نیز از این طریق وارد شده که این میزان بیش از نیاز مصرفی کشور خواهد بود و بنابراین نیاز جامعه به این محصول تامین می باشد.
این گزارش تصریح می کند: با عنایت به سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی و اولویت تولید و اشتغال ملی و همچنین تاکید مسئولان ارشد نظام مبنی بر همراهی و پشتیبانی همگانی از اجرای این سیاستها، متاسفانه عدهای همواره از واردات سخن به میان میآورند و از آن حمایت میکنند، این در حالی است که انباشت برنج مرغوب و پرمحصول داخلی در شالیکوبیها نشان دهنده اشباع بازار است.
در ادامه این گزارش با اشاره به اینکه سیاست وزارت جهاد کشاورزی حمایت از تولید داخلی و همزمان رعایت مصالح و منافع مصرفکنندگان است، خاطرنشان میکند: در اسفندماه سال گذشته کاهش ۲۰ درصدی تعرفه واردات برنج و حذف اخذ ما بهالتفاوت ۵۰۰ تومانی از هر کیلو برنج وارداتی با هدف حمایت از مصرف کنندگان اعمال شد اما متاسفانه با این شرایط و معافیتهای در نظر گرفته شده، قیمت برنج وارداتی برای مصرف مردم کاهش نیافت.
این گزارش اضافه میکند: انتظار میرفت انجمن و فعالان واردات برنج که حمایت از مصرفکننده را مستمسک واردات قرار میدهند، نسبت به کاهش قیمت برنج وارداتی اقدام میکردند، این در حالی است که در این مدت قیمت برنج وارداتی در بازار کاهش نیافته و علاوه بر محرومیت مصرف کنندگان از دسترسی به برنج ارزان، این امر نیز بر رکود بازار برنج دامن زده است.
این گزارش اذعان می کند: همگرایی و هم افزایی دستگاهها، تشکلها و انجمنهای تولیدی و صنفی مرتبط با برنج می تواند در خروج این بازار از رکود موثر باشد.