تاثیر خشکسالی بر شیوع آفات گیاهی در کشور
رییس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: با توجه به خشکسالیهای اخیر، ۱۰ استان کشور درگیر آفت کرم خراط هستند.
به گزارش ایلنا، محمدعلی باغستانی رییس سازمان حفظ نباتات کشور در نشست خبری امروز در محل سازمان با بیان این که خشکسالی بحثی ملی است، اظهار کرد: خشکسالی باعث طغیان آفات در کشور شده است، که برای کنترل آن بخصوص در استانهای درگیر، اعتبارات تخصیصی بیشتر از سایر استانهاست.
وی افزود: سازمان حفظ نباتات تنها درگیر آفتی مثل کرم خراط نیست و در هر منطقهای درگیر نوعی آفت هستیم.
باغستانی تصریح کرد: در پی خشکسالی در بحث اعتبارات برای کنترل آفات، پروژه ملی تهیه و به ستاد بحران ارسال شده است اما با توجه به وقوع زلزله، کار تخصیص اعتبارات از ستاد بحران کشور کند شده است.
رییس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان این که بحران خشکسالی و وجود آفتها کمتر از زلزله نیست، گفت: خالی شدن روستاها با توجه به پیامدهای آن، از جمله بحرانهای مهم کشور است برای این منظور قول تامین اعتبارات برای خرید سم و سمپاش را گرفتهایم.
وی ادامه داد: از آنجایی که این سازمان، متولی بحث اعتبارات بحران نیست اما تمام تلاش خود را خواهیم کرد که از ستاد بحران کشور تأمین اعتبار کنیم.
باغستانی با اشاره به خشکسالی چندین ساله در خراسان جنوبی، از مدیران حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان در مدیریت آفاتی نظیر کرم خراط و زنگ جارویی زرشک تقدیر کرد و گفت: در خراسان جنوبی طبق آمار حداقل در سطح ۵۰۰ هکتار آلودگی وجود داشته که این امر توسعه نیافته و آفت مدیریت شده است.
وی با بیان این که در زمینه محصولات جایگزین هم اقدامات شایستهای در استان خراسان جنوبی انجام شده است، افزود: کشت نشاء چغندر قند، کلزا و خارشتر از جمله این اقدامهاست که حتی استانهایی مثل کرمان و اصفهان بذر خارشتر مورد نیاز را از این استان تهیه میکنند.
رییس سازمان حفظ نباتات کشور با توجه به افتتاح واحد قرنطینه در منطقه ویژه اقتصادی که روز گذشته صورت گرفته بود، گفت: منطقه ویژه اقتصادی میتواند یک محل مناسب برای ترانزیت کالا باشد و در حوزه قرنطینه هم این منطقه میتواند بسیار فعال و پویا عمل کند.