خبرگزاری کار ایران

افتتاح فاز سوم شبکه ملی اطلاعات در شرکت ایرانسل؛

بهره‌برداری از زیر ساخت‌های دستیابی به فناوری نسل پنج تلفن همراه/تشریح دستاوردهای ایرانسل در دولت یازدهم

بهره‌برداری از زیر ساخت‌های دستیابی به فناوری نسل پنج تلفن همراه/تشریح دستاوردهای ایرانسل در دولت یازدهم
کد خبر : ۵۱۳۴۳۲

شرکت ایرانسل طی یک مراسم از خدمات و پروژهای جدیدی در راستای فاز سوم شبکه ملی اطلاعات با حضور سید محمود واعظی، وزیر ارتباطات و اطلاعات و استاندار تهران، سید حسین هاشمی رونمایی و افتاح شد .

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، در روز چهارشنبه طی یک مراسم با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و استاندار تهران از خدمات جدیدی در راستای فاز سوم شبکه ملی اطلاعات از جمله بهره‌برداری از زیر ساخت‌های دستیابی به فناوری نسل پنج تلفن همراه شرکت ایرانسل رونمایی شد. در این برنامه سه پروژه از 23 پروژه بهره‌برداری شده مرتبط با ایجاد زیرساخت‌های فناوری نسل پنج (5G)  با عناوین «بهره‌برداری تجاری از هسته شبکه ابری NB-IoT بر بستر 5G، بهره‌برداری تجاری از هسته شبکه ابری مبتنی بر NFV/SDN و بهره‌برداری آزمایشی از اولین شبکه رادیویی مبتنی بر تکنیک‌های 5G» است.

آرش بهگو ، مدیرکل طراحی و بهینه‌سازی هسته شبکه ایرانسل در این مراسم در توضیح پروژه‌های مذکور گفت: بر بستر بازار فعلی شبکه‌های ارتباطی، بازارهای جدیدی به صورت عمودی رشد خواهند کرد. این بازارهای عمودی (از قبیل اینترنت اشیا و اینترنت همه چیز در بخش‌های خدمات مالی، حمل و نقل، کشاورزی و...)، طیف پر تنوعی از نیازهای متفاوت ارتباطی در ابعاد سرعت، تاخیر، تعداد و تراکم کاربر و پایداری شبکه دارند و برآورده کردن این نیازها با فناوری نسل چهار مقدور نیست. راهکار فناوری نسل پنج برای ایجاد آزادی، چابکی و انعطاف لازم در هسته شبکه، استفاده از فناوری‌هایNFV، SDN و Cloud است.

بهگو در توضیح این فناوری ادامه داد : فناوری NFV یا Network Function Virtualization نرم‌افزارهای هسته شبکه ارتباطی را از قید سخت‌افزارهای خاص مخابراتی آزاد می‌کند و اجازه می‌دهد تا این نرم‌افزارها با استفاده از فناوری Cloud بر روی ابر سخت‌افزارهای رایج و بیشتر در دسترس با آزادی و چابکی بیشتری کار کنند. فناوری SDN  یا Software Defined Networking هم با جداسازی کامل لایه مسیریابی و لایه ارسال در روترها و سویچ‌های شبکه، مسیریابی منعطف و چابک را میسر می‌کند.

وی در تأثیر این فناوری گفت: این فناوری‌ها اجازه می‌دهند تا منابع شبکه به شکل بهینه و با چابکی و انعطاف در اختیار هر یک از بازارهای عمودی قرار بگیرند و بدون از دست رفتن توجیه اقتصادی، پاسخگویی به طیف وسیع نیازهای این بازارها میسر شود.

مدیرکل طراحی و بهینه‌سازی هسته شبکه ایرانسل با توجه به مذاکرات انجام شده در سطح جهانی در حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص پیشتازی ایرانسل گفت: این پروژه با همکاری یکی از تامین‌کنندگان تجهیزات ارتباطی یعنی شرکت سوئدی اریکسون که بیشترین سهم بازار این تجهیزات را در جهان در اختیار دارد به بهره‌برداری رسیده است. این شرکت تامین‌کننده تجهیزات معتقد است هسته شبکه ابری مبتنی بر NFV/SDN ایرانسل، از لحاظ بار ترافیکی بزرگترین پروژه این شرکت در جهان تا کنون است.

علی قهرمانی مدیرکل طراحی و بهینه‌سازی شبکه رادیویی ایرانسل در توضیح پروژه بهره‌برداری آزمایشی از اولین شبکه رادیویی مبتنی بر تکنیک‌های 5G گفت: تکنیک‌های نسل پنجمی مورد استفاده در این آزمایش، فناوری Massive MIMIO و Beam Forming هستند که با تخصیص یک پرتو رادیویی اختصاصی به هر مشترک تحت پوشش یک آنتن، بازدهی فرکانسی و نهایتا ظرفیت هر سلول رادیویی را تا چندین برابر افزایش می دهد. با توجه به محدودیت منابع طیف فرکانسی، این تکنیک‌ها نقش کلیدی و مهمی را در توسعه ظرفیت رادیویی ایفا می‌کنند. فناوری نسل پنج و NR (New Radio) از تکنیک‌های متنوعی مانند Flexible Framing استفاده می‌کند تا بتوانند انعطاف و چابکی لازم را برای برآورده کردن نیازهای بازارهای عمودی پیش رو را برآورده کنند.

قهرمانی افزود: لایه دسترسی در نسل 5 بر اساس NK (New Radio) است که با استفاده از تکنیک‌های F-OFDM، Sub Chanel و Mossier MIMO و بهره برداری از رنج وسیعی از طیف‎‌های فرکانسی قابلیت‌های متفاوتی را در اختیار مشترکین قرار می‌دهد.

اپراتور ایرانسل امروز بهره برداری تجاری از پروژه های «هسته شبکه ابری NB-IoT بر بستر 5G» و «هسته شبکه ابری مبتنی بر NFV/SDN » را به صورت  رسمی آغاز کرد و در ردیف پیشتازترین اپراتورهای جهان در این زمینه قرار گرفت. البته لازم به ذکر است که همراه اول نیز پیش از این با همکاری شرکت معروف نوکیا برای شناخت، توسعه و پیاده سازی 5G در ایران قراردادی را منعقد و برای پیاده سازی بومی آن با دانشگاه شریف همکاری خواهد کرد.

بهره‌برداری از زیر ساخت‌های دستیابی به فناوری نسل پنج تلفن همراه/تشریح دستاوردهای ایرانسل در دولت یازدهم

شرکت ایرانسل در این مراسم  با ارائه گزارشی‌ از 23 پروژه جدید خود با عناوین « توسعه‌ بخش شبکه‏های مترو و انتقال»، «توسعه شبکه های دسترسی/ رونمایی از بیست و پنج هزارمین Node پهن باند شبکه ایرانسل»، « توسعه شبکه IXP»، «توسعه شبکه CDN»، «توسعه شبکه IP»، «توسعه مراکز داده و میزبانی داخلی»، «توسعه زیرساخت‌های مدیریت دسترسی اینترنت/ رونمایی از Gateway  اهواز و اصفهان»، «بهره برداری از مرکز عملیات امنیت شبکه»، «مدیریت منابع شبکه»، «بهره برداری تجاری از اولین شبکه  گسترده NB-IoT در ایرانسل»، «رونمایی از تلویزیون اینترنتی لنز بر بستر وب (Web TV)»، «رونمایی از تعرفه و پیشنهادهای جدید سیم کارت های دائمی»، «رونمایی از پلتفرم جذب مشترک برروی تبلیغات آنلاین»، «رونمایی از پلتفرم پرداخت مستقیم سرویس های دیجیتال»، «رونمایی از برنامه های کاربردی»، «رونمایی از سرویس تبلیغات هدفمند بر بستر تلفن همراه»، «رونمایی از خدمات Cloud PBX»، «رونمایی از خدمات Hotline»، «رونمایی از خدمات دولت الکترونیک»، «رونمایی تجاری از راهکارمدیریت ناوگان حمل و نقل و مدیریت ماموریت‌‌ها»، «بهره‌برداری تجاری از هسته شبکه ابری NB-IoT بر بستر 5G»، «بهره‌برداری تجاری از هسته شبکه ابری مبتنی بر NFV/SDN» و «بهره‌برداری آزمایشی از اولین شبکه رادیویی مبتنی بر تکنیک‌های 5G» رونمایی کرد.

در بخشی دیگر از مراسم، شرکت ایرانسل به تشریح دستاوردهای خود در دولت یازدهم در حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر واعظی پرداخت که گزارش آن به شرح زیر است:

ایرانسل در دوره چهار ساله دولت یازدهم  و توجه ویژه حسن روحانی و سید محمود واعظی به بخش ارتباطات و گسترش عقب ماندگی‌های این حوزه مهم، رشدهایی قابل توجه داشته است . سرعت اینترنت در ایرانسل از 263 کیلوبایت در ثانیه در چهار سال گذشته امروز به بیش از 300 مگابایت در ثانیه رسیده است یعنی بیش از 1000 درصد رشد داشته است. همچنین رشد 475 درصدی گوشی‌های هوشمند، رشد 131 درصدی مشترکان دیتا با بیش از 29 میلیون مشترک، رشد ، رشد 60 درصدی نقاط فروش، رشد 51 درصدی شرکت‌های همکار، رشد 356 درصدی تولید کنندگان محتوا از دیگر آمارهای جذاب ارائه شده در این برنامه بود.

در میان آمارهای ارائه شده بخشی از امار متعلق به میزان حجم مصرف شده از سوی کاربران است که به گفته وزیر ارتباطات باعث شده تا ایرانسل بزرگترین اپراتور دیتای کشور باشد. به صورت ماهانه مجموع کاربران اینترنت نسل سوم اینترنت تلفن همراه 30 پتابایت و کاربران نسل چهارم اینترنت تلفن همراه 31 پتابایت اینترنت مصرف می‌کنند که در مجموع این عدد را به 61 پتابایت حجم می‌رساند که حجمی بسیار بالا و فوق العاده است. ایرانسل در حال حاضر دارای 21.7 میلیون مشترک اینترنت نسل سوم و 6.5 میلیون مشترک اینترنت نسل چهارم است.

شرکت ایرانسل در دولت یازدهم 34 درصد رشد درآمد سرانه به ازای هر کاربر داشته است. همچنین رشد 121 درصدی اشتغال مستقیم و غیر مستقیم از طریق سرمایه گذاری‌های انجام شده در استارت آپ‌هایی چون اسنپ و غیره، رشد 54 درصدی سرمایه گذاری‌های خارجی مخصوصا بعد از برداشتن تحریم‌های بین المللی و رسیدن به مبلغ 3.05 میلیارد دلار اشاره داشت. لازم به ذکر است که ایرانسل به منظور تحقق سال اقتصاد مقاومتی_تولید اشتغال، بیانات رهبر معظم انقلاب و وزیر ارتباطت برای حمایت از کسب و کارهای اینترنتی و نوپا و ایجاد اشتغال سرمایه گذاری‌هایی کلان را برای تولید شغال پایدار مستقیم و غیر مستقیم در گروه اینترنت ایران شامل شرکت‌های اسنپ، زود فود، پین تا پین و غیره کرده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز