عضو هیاتمدیره بانک رفاه خبر داد:
تبادل رمز سوئیفتی بانک رفاه با ۱۳۰ بانک اروپایی و غیر اروپایی
بانک رفاه در دوران پس از لغو تحریمها موفق به برقراری روابط کارگزاری و تبادلرمز سوئیفتی با حدود ۱۳۰ بانک کارگزار اروپایی و غیر اروپایی در سراسر جهان شده و هم اکنون، عمده فعالیت ارزی بانک بهصورت مستقیم با بانکهای مزبور انجام میشود.
وی ادامه داد: بخشی از این تطبیقها شامل پیوستن بانک های ایرانی به توافقنامههای بانکی بینالمللی و ارتقای استانداردهای مالی بانکها نظیر نرخ کفایت سرمایه است. با این حال، نظام بانکی ارائه خدمات بانکی بینالمللی را آغاز کرده و در حال توسعه است.
فرخ نژاد اقدامات بانک رفاه در دوره پس از توافق برجام را مهم خواند و افزود: بانک رفاه نیز تلاش دارد از این فرصت به منظور توسعه خدمات بانکی بینالمللی به مشتریان استفاده کند و به همین منظور دنبال انعقاد توافق برجام و رفع تدریجی تحریمهای بانکی است و تاکنون توانسته ضمن انجام مکاتبات و مذاکرات لازم با بانک های خارجی، در برقراری روابط کارگزاری و تبادل رمز سوئیفتی با حدود 130 بانک کارگزار اروپایی و غیر اروپایی در سراسر جهان موفق شود و هم اکنون، عمده فعالیت ارزی بانک به صورت مستقیم با بانک های مزبور انجام میشود.
عضو هیات مدیره بانک رفاه افزود: متعاقب پیاده سازی مفاد برجام و درخواست بانکهای کارگزار، بخش ریسک و تطبیق در بانک نیز راهاندازی شده و سیاستهای مرتبط با AML و KYC مختص بانک، نگارش و در قالب تکمیل فرمهای استاندارد بینالمللی به بانکهای کارگزار ارائه شده است.
همکاری با بیمه ساچه ایتالیا
فرخ نژاد مکاتبات اولیه با شرکتهای بیمهای بزرگ نظیر ساچه را یکی دیگر از دستاوردهای مهم برجام برای بانک رفاه خواند و گفت: به منظور انعقاد قرارداد همکاری دوجانبه و شمول بانک رفاه در فهرست بانکهای مورد پذیرش مشتریان بیمهای شرکت مزبور صورت گرفته و در مجموع میتوان گفت افزایش عملکرد ارزی و از سرگیری تعاملات و مراودات بینالمللی، دسترسی به سوئیفت و افزایش تعداد کارگزاران بخشی از دستاوردهای برجام در جهت ایجاد گشایش در عملیات بانک بوده است.
وی با تاکید بر نقش بانک رفاه در حمایت از تولید و ایجاد اشتغال تصریح کرد: بانک رفاه به دلیل وابستگی به جامعه کارگری کشور و سازمان تامین اجتماعی، همواره حمایت از تولید و ایجاد اشتغال را از اولویتهای خود دانسته و در این راستا از حداکثر منابع در اختیار برای پاسخگویی به تقاضای سرمایهگذاریها استفاده کرده است. بر این اساس تا دی ماه گذشته میزان مصارف این بانک بالغ بر 517.459 میلیارد ریال بوده است که این رقم در مقایسه با ابتدای سال95 شانزده درصد رشد را نشان میدهد.
عضو هیات مدیره بانک رفاه با اشاره به نقش بانک ها در سرمایه گذاری های کشور عنوان کرد: به دلیل ساختار بانک محور نظام مالی ایران، بیش از 80 درصد از تقاضای تامین مالی از جمله سرمایهگذاریها از طریق منابع بانک ها پوشش داده میشوند و به جرات میتوان اذعان داشت که نظام بانکی کشور سهم حداکثری را در پوشش مالی سرمایهگذاریها داشته است .
وی افزود: بنابر گزارش اخیر بانک مرکزی میزان مانده تسهیلات اعطایی بانک ها تا پایان آبان ماه سال95 بالغ بر 9.170.949 میلیارد ریال بوده است که این میزان بیانگر رشد 15.8 درصدی تسهیلات بانک ها نسبت به ابتدای سال جاری است بالاخص در شرایط تحریم در سال های اخیر که امکان دسترسی به منابع مالی خارجی و سرمایهگذاری خارجی میسر نبوده است، جبران این نقیصه را نظام بانکی کشور انجام میداد.
فرخ نژاد ادامه داد: با این وجود، علیرغم آنکه حدود 85 درصد از منابع بانک ها صرف پرداخت تسهیلات شده است، همچنان تقاضای بالایی برای دریافت تسهیلات بانکی وجود دارد که بیشتر از منابع مالی در اختیار بانک ها است. بخشی از این شکاف به دلیل نیاز بالای اقتصاد کشور به تشکیل سرمایه جدید و به عبارتی، از فشار طرف تقاضا به وجود آمده و بخشی دیگر از کاهش توان بانک ها برای پاسخگویی به تقاضای دریافت تسهیلات ناشی میشود که خود دلایل مختلفی دارد که از آن جمله میتوان به حجم بالای مطالبات بانک ها و بلوکه شدن بخشی از منابع بانک ها اشاره کرد.
وی تاکید کرد: نباید از نظر دور داشت که تمام مشکلات اقتصادی کشور را نمیتوان با پول و عرضه نقدینگی حل کرد. بی توجهی به این موضوع در گذشته مسائل زیادی را برای نظام بانکی، تولید کنندگان و حتی مصرف کنندگان به دنبال داشته است. حقیقت امر آن است که بخش عمدهای از مشکلات اقتصاد به دلیل مسائل ساختاری نظیر بزرگ بودن اندازه دولت، ساختار نامناسب تولید، تحریمهای پیشین و مانند آن است. بنابراین برای درمان هر بیماری، باید داروی مناسب آن را تجویز کرد و استفاده از ابزاری که استفاده از آن ساده تر است لزوماً به حل مشکل کمکی نمیکند.
عضو هیات مدیره بانک رفاه در مورد مسائل گریبانگیر بنگاههای اقتصادی و بالاخص صندوقهای بازنشستگی تصریح کرد: بی تردید، همان معضلات ساختاری و حقیقی که برشمردیم در بروز مشکلات موجود صندوق ها، نقش داشته اند و برای اصلاح آنها باید در درجه اول از راه حلهای حقیقی مناسب استفاده کرد. به عبارت دیگر ابزار پولی نمیتواند راه حل بلندمدتی برای مشکل حقیقی باشد. بلکه صرفا میتواند مرهم کوتاهمدتی برای آن محسوب شود.
فرخ نژاد در خصوص نقش بانک ها در حمایت از صندوق ها اظهار کرد: با این همه، نظام بانکی، حسب وظایف محوله در پشتیبانی از بنگاه ها و صندوقها دریغ نکرده و بانک رفاه هم بر اساس تفاهمنامههای منعقده با سازمان تامین اجتماعی، از طریق تخصیص خطوط اعتباری ویژه به این سازمان برای پرداخت دیون مربوطه تلاش می کند تا منابع مالی لازم را به منظور رفع مشکلات نقدینگی به جامعه تزریق کند و همچنین عرضه تسهیلات به بنگاههای اقتصادی اشتغالزا همچون گذشته در دستور کار این بانک قرار دارد که نیاز این واحدها به منابع مالی سرمایه در گردش تا حد امکان مرتفع گردد.
وی با اشاره به پتانسیل عظیم موجود در مجموعه سازمان تامین اجتماعی و شرکت های وابسته گفت: تمرکز منابع این مجموعه در بانک رفاه و توسعه تعاملات مالی فیمابین میتواند به هم افزایی بیشتر درجهت فراهم آوردن منابع لازم به منظور ارائه خدمات گسترده تر و تداوم تامین مالی بنگاههای متقاضی منابع مالی را کمک چشمگیری کند.
وی ادامه داد: موضوع دیگری که در راستای فراهم آوردن قابلیت پاسخگویی به نیاز صندوقها و بنگاههای اقتصادی در دستور کار بانک رفاه قرار گرفته است، استفاده از ابزارهای مالی نوین، نظیر ابزارهای تامین مالی جمعی و ابزارهای مشارکتی است که این موضوع در مرحله مطالعه قرار دارد و مطابق برنامهریزی صورت گرفته در سال آینده در جهت تامین مالی شرکتها و بنگاههای بزرگ و مولد، به بهرهبرداری خواهد رسید.
عضو هیات مدیره بانک رفاه برگزاری «نمایشگاه صندوق های بازنشستگی، پیشروان توسعه ملی» را حرکتی اثربخش و مفید خواند و گفت: این نمایشگاه میتواند از طریق معرفی توانمندیها، برنامهها، پتانسیل و ظرفیت صندوقهای بازنشستگی زمینه لازم را برای جذب سرمایههای جدید لازم بالاخص سرمایهگذاریهای خارجی فراهم سازد. در شرایط فعلی با توجه به تنگنای مالی نظام مالی کشور از سویی و گشایشهای ناشی از اجرای برجام که امکان دسترسی به ابزارهای تامین مالی خارجی را مجددا برای کشور فراهم کرده است، برگزاری این نمایشگاه میتواند، دستاوردهای قابل توجهی را از این منظر به همراه داشته باشد.
منبع: «تامین 24»