خبرگزاری کار ایران

نسبت دادن دروازه واردات به مناطق آزاد بی‌انصافی است

نسبت دادن دروازه واردات به مناطق آزاد بی‌انصافی است
کد خبر : ۳۸۱۲۷۶

معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: مناطق آزاد دروازه واردات نیست و این عنوان برای این مناطق بی انصافی است.

به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه خبری شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مهدی بازارگان در پاسخ به این سئوال که "چه باید کرد که این تعریف «مناطق آزاد» به «دروازه واردات» تبدیل شده است را دگرگون کنیم؟ " گفت: واردات به مناطق آزاد به سه طریق صورت می‌گیرد، اول ورود کالا به صورت تجاری؛ در این شکل از واردات به واسطه مصوبه هیات وزیران مبنی بر امکان ترخیص کالاهای تجاری از طریق مناطق آزاد به سرزمین اصلی، ماشین‌آلات، مواد اولیه، قطعات واسطه‌یی و برخی کالاهای مصرفی مورد نیاز داخل کشور که دارای ثبت سفارش از مرجع قانونی هستند پس از پرداخت حقوق ورودی به گمرک جمهوری اسلامی ایران مستقر در نقطه صفر مرزی صرفا از محدوده مناطق آزاد به سرزمین اصلی وارد می‌شوند.

بازارگان ادامه داد: سهم مناطق آزاد از این واردات(حسب مصوبه هیات وزیران) 15درصد از سود بازرگانی خواهد بود. مجموع میزان مجاز واردات به شکل تجاری از طریق مناطق آزاد به سرزمین اصلی، سالانه 3میلیارد دلار است که سهم مجموع مناطق آزاد هفتگانه است. درآمد حاصل از واردات صرف امور عمرانی و زیرساختی در این مناطق می‌شود.

وی افزود: دوم ورود کالا به صورت مسافری؛ مجموع واردات کالا به صورت مسافری برای مناطق آزاد هفتگانه، 360میلیون دلار بوده که مسافران و گردشگران این مناطق به جای سفر به کشورهای خارجی با مسافرت به این مناطق ضمن بازدید از جاذبه‌های مناطق آزاد با خرید کارت سبز گمرکی به میزان هر نفر 80دلار و مازاد آن تا سقف 160دلار با پرداخت دو برابر سود بازرگانی نسبت به ترخیص کالای خریداری شده خود از گمرک ایران اقدام می‌کنند.

این مقام مسئول در دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد کشور ادامه داد: سوم واردات ماشین‌آلات، مواد اولیه و قطعات واسطه؛ این نوع از واردات مختص صنایع و واحد‌های تولیدی مناطق آزاد است که بدون اخذ عوارض و حقوق ورودی وارد محدوده مناطق آزاد شده و جهت مصرف به این واحد‌ها منتقل می‌شوند. محصولات حاصل از تولید صنایع مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مشمول بهره‌مندی از مزیت‌های قانون ارزش‌افزوده می‌شوند.

بازارگان تاکید کرد: با توجه به ذکر روند نحوه واردات به مناطق آزاد، ذکر عبارت «دروازه واردات» به این مناطق بی‌انصافی خواهد بود. هم چنین تفاهم نامه ایجاد و استقرار، سامانه یکپارچه امور گمرکی با هماهنگی گمرک جمهوری اسلامی ایران، دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و دانشگاه تهران منعقد شده و درحال حاضر نیز در منطقه آزاد اروند عملیاتی شده است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز