معاون وزیر راه و شهرسازی :
احتمال کاهش قیمت عوارض آزادراهی / پوشش تمام تقاضای سفر در اربعین را تضمین نمیکنیم
معاون وزیر راه و شهرسازی از احتمال کاهش نرخ عوارضیها در بازنگریهای بعدی خبر داد و گفت: تمام امکانات سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای برای انجام سفرهای اربعین بسیج شدهاست اما نمیتوانیم تضمین کنیم که همه تقاضا را پوشش میدهیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، داوود کشاورزیان معاون وزیر راه و شهرسازی در نشست خبری پنجمین نمایشگاه وزارت راه و شهرسازی و صنایع وابسته با بیان اینکه سه هزار و 250 کیلومتر راه روکش آسفالت شده است گفت: برای انجام عملیات حفاظتی راهها اهتمام ویژهای داریم که تاکنون هزار و 360 کیلومتر راه عملیات حفاظتی انجام شده است.
وی افزود: همچنین برای دو هزار و 500 کیلومتر راه عملیات درزگیری انجام شده است که هزینه عملیاتی حفاظتی و درزگیری چیزی حدود 12 هزار میلیارد ریال بوده است
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 370هزار تن قیر از محل ظرفیتهای قانونی برای اصلاح جادهها اختصاص داده شده است گفت: در راستای ارتقای ایمنی جادهها 50 هزار کیلومتر راه خطکشی شده و 50 هزار تابلوی علامت ایمنی عمودی نصب شده است.
کشاورزیان با اشاره به هزینههای انجام شده برای ارتقای ایمنی راهها گفت: ارزش ریالی ارتقای ایمنی راهةای کشور چیزی حدود سه هزار میلیارد تومان است.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به رفع نقاط حادثه خیز و پرحادثه گفت: 345 نقطه پرتصادف و حادثه خیز در جادههای کشور اصلاح شده که در این بین 20 دستگاه جاده غیرهمسطح و 25 دستگاه جاده همسطح اصلاح شده است.
وی با بیان اینکه 30دستگاه زیرگذر در جادهها انجام داده ایم گفت: مجموع ارزش ریالی این اقدامات چیزی حدود 450 میلیارد تومان است.
کشاورزیان با اشاره به اختصاص بودجه استانها برای اصلاح جادهها و همچنین عملیات راهداری در زمستان گفت: از محل منابع داخلی دوهزار میلیارد ریال به حساب استانها واریز شده که همچنین بالغ بر سه هزار میلیارد ریال قیر به استانها دادهایم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تاکنون دوهزار و 500 میلیارد ریال اوراق اسناد خزانه اسلامی به پیمانکاران داده شده است گفت: اعتراف میکنم فشار اصلی انجام کارها در این سالها بردوش پیمانکاران و مشاورین بوده است.
کشاورزیان درباره آماده سازی زیرساختها برای انجام سفرهای جادهای و زمینی اربعین گفت:در طول 8 الی 10 ماه گذشته زیرساختها را برای انجام این سفرها آمادهسازی کردهایم به طوری که مسیرهای چزابه، شلمچه، بازسازی شدهاند و گیتها را افزایش دادهایم.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان اینکه به شرکتهای اتوبوسی اعلام کردهایم که ظرفیت ناوگان خود را برای انجام سفر در اربعین افزایش دهند گفت: البته این موضوع که ناوگان را از ابتدای سال برای این مراسم افزایش دهیم اقتصادی نیست.
وی افزود: سال گذشته یک میلیون و 500 هزار نفر از طریق مسیر زمینی به عتبات سفر کردهاند که شاید امسال این تعداد افزایش پیدا کند و ما نمیتوانیم این تضمین را بدهیم که تمام تقاضا را پوشش دهیم.
وی با بیان اینکه امسال مسافران باید برای سفر به عراق گذرنامه و ویزا تهیه کنند گفت: تهیه ویزا و گذرنامه میتواند یک عامل کنترلی باشد و میزان سفر در این ایام را کاهش دهد.
کشاورزیان با اشاره به میزان نرخ عوارضیها گفت: آخرین تصمیمات درباره تعیین نرخ عوارضیها این است که یک بازنگریهایی درباره سقف نرخها داشته باشیم و میزان قیمتعوارضیها را کاهش دهیم تا تردد از مسیرها افزایش یابد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نرخ عوارضی 50 هزار تومانی برای کامیونها در یک مسیر گفت: این نرخ 60 هزار تومان بود اما وزیر راه و شهرسازی در نامه ابلاغیه این نرخ را به 50 هزار تومان کاهش دادند تا میزان تردد از آزادراهها کاهش نیابد.
رئیس سازمان راهداری وحمل ونقل جادهای با بیان اینکه هزینه راهداری بسیار گران شده است گفت: در حالی که در چند سال گذشته قیمت قیر هر تن 40 تومان بود امروز 6هزار برابر افزایش یافته است که هیچ فرآورده نفتی چنین افزایش قیمتی را نداشت.
وی ادامه داد: از سوی دیگر سرمایهگذاران حاضر به سرمایهگذاری با بازگشت سرمایه 20 الی 25 سال نیستند بنابراین اعداد و ارقام در محاسبات به ما میگویند که این قیمتها را تصویب کنیم.
کشاورزیان تاکید کرد: البته برای 150 کیلومتر پرداخت سه دلار عوارضی قیمت بالایی نسبت به نرخهای جهانی نیست اما همین نرخها اگر افزایش یابد باعث میشود تردد در آزادراهها کمتر شود بنابراین احتمال دارد در بازنگری بعدی برای افزایش تقاضای سفر از آزادراهها قیمت عوارضی کاهش یابد.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به سهم سازمان راهداری و راهآهن از قیمت سوخت گفت: طبق قانون وزارت نفت مکلف است 20 درصد از قیمت گازوئیل را به طور مساوی به شرکت راهآهن و راهداری بپردازد که سهم این دو سازمان 640 میلیارد تومان و در مجموع هزار و 280 میلیارد تومان است.