خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر صمت:

تعطیلی ۱۲ درصدی واحدهای صنعتی/عدم النفع قطعی برق صنایع کوچک ۴۳ همت بود

تعطیلی ۱۲ درصدی واحدهای صنعتی/عدم النفع قطعی برق صنایع کوچک ۴۳ همت بود
کد خبر : ۱۵۹۱۹۹۷

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: براساس مرکز پژوهش های مجلس برای تابستان سال جاری عدم النفع قطعی برق ۴۳ همت بود

به گزارش خبرنگار ایلنا، رضا انصاری، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: بیش از ۲۱۴ هزار نفر در شهرک های صنعتی غیر دولتی مشغول هستند و حدود ۹۸ درصد صنایع کشور در شهرک های صنعتی مستقر هستند، ۱۴۰ هکتار از اراضی راکد در سال جاری خلع ید شده و سازمان تمام انرژی خود را گذاشته تا بخش های راکد را فعال کنیم به ویژه در مورد آنهایی که مورد تقاضا هستند، همچنین در زمینه احیای واحد‌های راکد، در سال جاری بیشتر از ۱۴۷۴ واحد بهره برداری شده و اشتغال بالغ بر ۲۲ هزار نفر را در برداشته است.

وی افزود: در نظر داریم برای شهرک سازی بخش خصوصی را وارد کنیم و الزام قانونی داریم که ایجاد شهرک و نواحی را صنعتی به بخش غیردولتی واگذار کنیم و در جاهایی که بخش خصوصی انگیزه دارد و تمایل به ایجاد شهرک دارد ورود کند و نقش دولت تنها تنظیم  گری و نظارت باشد. 

انصاری ادامه داد: ایجاد شهرک‌های تخصصی را در نظر داریم، ۱۴ شهرک و ناحیه صنعتی امسال مصوب شده که شش مورد آنها شهرک تخصصی است و این را براساس پتانسیل های منطقه ای آمایش سرزمینی پیش می بریم. 

وی در ادامه به تامین انرژی از منابع تجدیدپذیر پرداخت و گفت: برای استفاده از خورشیدی امروز  ۵۲۰۰ هکتار زمین را در کشور به عنوان نقاط مناسب برای انرژی خورشیدی شناسایی کردیم، ۲۵ شهرک در این زمینه در مرحله اجراست و انتظار داریم ساتبا در زمینه صدور مجوز همکاری بیشتری با ما داشته باشد، تاکنون ۳۰ مگاوات انرژی خورشیدی در این راستا به بهره برداری رسیده است. در پاییز امسال حدود سه هزار مگاوات برق شهرک های صنعتی را از برق خورشیدی تامین کردیم اما در توسعه انرژی خورشیدی دو موضوع مهم است یکی اینکه تجمیع تقاضا باید باشد تا هزینه ها توجیه اقتصادی داشته باشد و دوم اینکه  توجه به صنعت سازی شود، در سالیان گذشته در کشور ما صنایعی که ایجاد شده کارخانه سازی کرده اند نه صنعتی سازی در انرژی خورشیدی هم نباید فقط نیروگاه بسازیم بلکه باید فناوری تولید این انرژی را در کشور ایجاد کنیم در غیر این صورت با توجه به نرخ تغییرات فناوری در انرژی خورشیدی ما را با خسران رو به رو می کند. 

وی خاطرنشان کرد: بیش از ۴۸۰ هزار میلیارد تومان زیرساخت در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور ایجاد شده و دغدغه کنونی سازمان ارایه بیشتر خدمات نرم افزاری به شهرک ها و واحد‌های صنعتی است. سازمان به دنبال توسعه شهرک نیست و به تجهیز بیشتر آنها می اندیشد حدود ۵۳ هزار واحد صنعتی در حال بهره برداری هستند و حدود ۵۰ هزار طرح در دست ساخت و ساز داریم. مشکلات در واحد‌های صنعتی بینابخشی است در حالی که ما سازمان بینابخشی در کشور نداریم. 

انصاری تصریح کرد: در دنیای امروز که دنیای فناوری است ساخت شهرک های فناوری را در پیش داریم و ‌تفاهم‌نامه ای در این زمینه با دانشگاه شریف امضا کرده ایم و در این زمینه توسعه هوش مصنوعی را در نظر داریم، بدون فناوری در دنیای آینده توان رقابت با جهان را نخواهیم داشت. 

وی در ادامه به موضوع نوسازی پرداخت و اظهار کرد: بیش از ۴۸۰ هزار میلیارد تومان بر نوسازی شهرک های صنعتی سرمایه گذاری شده، محور قانونی برای نوسازی و بازسازی شهرک های فرسوده نداریم به ویژه آنهایی را که به شرکت های خدماتی که بخش خصوصی هستند واگذار کردیم و این شرکت ها هم توان بازسازی را ندارند بخشی از مالیات شهرک های صنعتی باید در اختیار آنها برای نوسازی در اختیار آنها قرار بگیرد. 

وی بیان کرد: از حدود ۵۳۰۰۰ واحد صنعتی در شهرک‌های و نواحی صنعتی، ۱۲ درصد راکد هستند و این واحدها به دلایل مالی، بازار و فناوری تعطیل شده‌اند. 

معاون وزیر صمت در ادامه به مشکل ناترازی انرژی پرداخت و گفت: براساس مرکز پژوهش های مجلس برای تابستان سال جاری عدم النفع قطعی برق ۴۳ همت بود و وضعیت قطعی برق در همه استان ها به یک گونه نیست اما الان شرایط خوبی نیست در مورد برق نیست هر چند  قابل تحمل شده و هفته ای یک روز تا دو روز برق شهرک ها قطع می شود، در زمستان مشکل اصلی کمبود گاز است و نیروگاه های هم به دلیل کمبود گاز برق کافی تولید نمی کنند اما در تابستان قطعی برق مشکل اصلی است که امیدواریم با برق خورشیدی حل شود.

انصاری در ادامه بر استقرار صنایع در جوار آب‌ها تاکید کرد و گفت: با توجه به تامید بر اینکه صنایع که انرژی و آب کمی مصرف می کنند در کنار آبها مستقر شوند بنابراین توسعه شهرک های صنعتی دریامحور را در نظر گرفتیم الان در هرمزگان پروژه ای در این زمینه اجرا شده و نگاه دولت و وزارت صمت بر استقرار صنایع اب بر در کنار آب است. 

انصاری گفت: بسته حمایتی آقای اتابک در کمیسیون زیربنایی دولت مصوب شد و در کمیسیون زیربنایی در حال بررسی است و شامل مالیات و اقساط وام‌ها و قبض ها و بیمه ها می شود  و امیدواریم در هیات وزیران مصوب شود و بیشتر از نوع تنفس و مهلت‌دهی به صنایع است.

معاون وزیر صمت بر تسهیل صدور مجوز برای کسب و کارها تاکید و اظهار کرد: میزان استعلام ها باید کاهش یابد و در مقابل نظارت ها افزایش یابد همچنین گفت وگوها و رایزنی های خوبی برای تامین برق صنایع داشتیم و برخی از واحد‌های صنعتی تولیدکننده مواد غذایی را پیگیر هستیم که برق آنها قطع نشود. 

وی در ادامه به موضوع نیروی انسانی پرداخت و گفت: سازمان صنایع کوچک تلاش دارد نیروی انسانی را توسعه دهد و توانمند کند، هزینه نیروی انسانی در صنایع ما هزینه بزرگی نیست و مسأله این است که صنعت باید هزینه بیشتری صرف نیروی انسانی کند که این نیرو جذب مشاغلی مانند تاکسی اینترنتی نشود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز