خبرگزاری کار ایران

هماهنگی‌های رسمی برای تأمین سوخت زمستانی کلید خورد

هماهنگی‌های رسمی برای تأمین سوخت زمستانی کلید خورد
کد خبر : ۱۵۳۱۰۱۸

نخستین نشست مدیریت تأمین انرژی در زمستان ۱۴۰۳ با حضور جمعی از معاونان وزیران نفت، نیرو و کشور برگزار شد.

به گزارش ایلنا به‌نقل از شرکت ملی گاز ایران، سعید توکلی عصر روز دوشنبه (۲۶ شهریور) در نخستین نشست مدیریت تأمین انرژی در زمستان ۱۴۰۳ که با حضور نایب‌رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، معاون وزیر کشور در عمران و توسعه امور شهری و روستایی، مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، مدیرکل مدیریت انرژی معاونت برنامه‌ریزی وزارت نفت و مدیران ذیربط شرکت ملی گاز ایران برگزار شد، بیان کرد: با توجه به ناترازی موجود در تولید و مصرف انرژی در کشور، همکاری بین سازمان‌های متولی این موضوع می‌تواند از ایجاد بحران‌های آتی جلوگیری کند و به همین منظور هم، تمهیدات و اقدام‌هایی پیش‌بینی شده است.

وی ضمن تشریح وضع موجود در بخش تولید و فراورش گاز و برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده به‌منظور تولید حداکثری، ادامه داد: همه تلاش مجموعه صنعت نفت و به‌ویژه شرکت ملی گاز ایران، افزایش قابلیت اطمینان در پالایشگاه‌ها و تأسیسات انتقال گاز است.

معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به تلاش شبانه‌روزی کارکنان در نگهداری و تعمیرات به‌موقع تجهیزات و خطوط لوله شرکت ملی گاز ایران همسو با خدمت‌رسانی مطلوب به همه بخش‌ها در زمستان، اعلام کرد: از آن‌جا که گاز سهم عمده‌ای در سبد انرژی کشور دارد، ضروری است از همه ظرفیت‌های کشور برای تولید پایدار استفاده شود.

توکلی ضمن تشریح اقدام‌های کوتاه‌مدت و برنامه‌های بلندمدت صنعت گاز برای رفع موانع و مشکلات موجود، تصریح کرد: بهینه‌سازی مصرف گاز در کشور، نیازمند هماهنگی و عزم ملی است که تنها در سایه مدیریت مصرف بهینه گاز در همه بخش‌ها و اجرای دقیق قوانین موجود مانند مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، می‌توان به آن دست یافت.

وی به برگزاری نخستین نشست کمیته سوخت زمستانی این شرکت اشاره کرد و گفت: برنامه‌ریزی و هماهنگی برای انتقال حداکثری گاز با رویکرد حفظ پایدار شبکه در دوره سرد سال و افزایش سطح همکاری درون‌سازمانی برای پیشگیری از ایجاد موانع در مسیر خدمت‌رسانی به مردم، از مهم‌ترین سرفصل‌های این نشست بود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه، از سه اقدام مهم در زمینه بهینه‌سازی مصرف گاز سخن گفت و اعلام کرد: با راه‌اندازی بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست در بورس انرژی و آغاز معاملات گواهی صرفه‌جویی گاز و اقبال سرمایه‌گذاران از این طرح، این امکان فراهم خواهد شد تا آن‌ها با آگاهی و اطمینان بیشتری در طرح‌های بهینه‌سازی مشارکت و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

توکلی در پایان، به همکاری ایران و روسیه در قالب توافق‌نامه انتقال گاز روسیه به ایران نیز اشاره کرد و گفت: عملیاتی‌شدن این توافق‌نامه سبب خواهد شد تا افزون بر افزایش جهشی سهم ایران در تجارت جهانی گاز، ایران در آینده به قطب گازی منطقه تبدیل شود.

تقویت ناوگان حمل‌ونقل سوخت در حال انجام است

محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران نیز، با تشریح وضع سوخت مایع در کشور و تأمین انرژی مورد نیاز در زمستان، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در زمستان امسال نسبت به پارسال کاهش قابل توجهی داشته باشد و طبیعی است که متناسب با آن، حجم مصرف سوخت در همه بخش‌ها افزایش یابد.

وی تأکید کرد: با توجه به تولید ۷۰درصد حامل‌های انرژی در جنوب کشور و مصرف ۸۰درصد آن در شمال کشور، باید پشتیبانی قابل قبولی برای تأمین و انتقال انرژی در کشور وجود داشته باشد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به مسئله ضرورت تقویت ناوگان حمل و نقل سوخت در کشور اشاره کرد و گفت: برنامه‌ریزی برای جبران این کمبودها انجام شده است و برای رفع این مشکل نیازمند همکاری همه بخش‌های مسئول هستیم.

عطیمی‌فر در پایان، به تأثیر وسایل نقلیه در آلایندگی محیط زیست اشاره کرد و یادآور شد: متأسفانه عمده آمار آلایندگی هوا مربوط به نحوه و حجم مصرف سوخت در وسایل نقلیه موتوری در کشور است و مراجع ذیصلاح باید با جدیت نسبت به حل این مشکل اقدام کنند.

ضرورت اطلاع‌رسانی درباره جایگاه گاز طبیعی در کشور

حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نایب‌رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز در این نشست برگزاری نشست هماهنگی تأمین سوخت زمستانی از سوی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران را اقدامی ارزشمند برشمرد و بر اطلاع‌رسانی شفاف و صحیح درباره جایگاه گاز در کشور و تأثیر  آن بر معیشت هموطنان تأکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی و هماهنگی فرادستگاهی در این حوزه گفت: هماهنگی فرادستگاهی و برگزاری نشست به‌ویژه بین وزارتخانه‌های نفت و نیرو به نمایندگی از قوه مجریه با اعضای کمیسیون‌های ذیربط در مجلس برای تأمین و حفظ پایدار تولید حداکثری گاز در زمستان بسیار ضروری است.

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی افزود: اطلاع‌رسانی شفاف در خصوص وضع مصرف انرژی به‌ویژه گاز در کشور و اهمیت آن در زندگی و اقتصاد هموطنان بسیار مهم است و باید ضمن توزیع عادلانه انرژی در کشور، فرهنگ‌سازی لازم برای مصرف بهینه انرژی نیز انجام شود.

حاجی‌دلیگانی با اشاره به اهمیت دقت نظر به کنترل مصرف انرژی در اداره‌ها و مراکز دولتی بر توجه به اجرای تکالیف مصرح در قانون برنامه هفتم تأکید کرد و یادآور شد: در این برنامه رهنمودها و دستورهای مشخصی برای بخش‌های مختلف به‌منظور مقابله با بحث ناترازی انرژی در کشور تدبیر شده که از جمله آن موضوع سرمایه‌گذاری در حوزه ذخیره‌سازی گاز است.

براساس این گزارش، سعید توکلی همچنین در نخستین نشست کمیته سوخت در این شرکت در سال ۱۴۰۳ که صبح روز دوشنبه (۲۶ شهریور) و حدود ۳ ماه زودتر از روال گذشته با حضور اعضای این کمیته، در ستاد شرکت ملی گاز ایران برگزار شد، با تأکید بر ضرورت حفظ جریان پایدار گاز در کشور، اعلام کرد: هدف از برگزاری این نشست‌ها، پیش‌بینی و شناسایی چالش‌ها و ارائه راهکار برای حفظ پایدار جریان حداکثری گاز در زمستان و تعامل و هم‌افزایی درون‌سازمانی به منظور ارتقای عملکرد است.

وی افزود: همه بخش‌ها از پالایش، انتقال و توزیع باید ضمن بررسی موانع و اصلاح اساسی فرایندها نسبت به اجرای اقدام‌های اساسی برای تسهیل گازرسانی حداکثری به هموطنان و بخش مولد اقتصاد در ماه‌های سرد سال همت گمارند؛ ضمن آن‌که باید اشکالات پیشین که در سال‌های گذشته سبب توقف فرایند تأمین گاز شد، در بخش‌های مختلف عملیاتی بررسی و رفع شود.

معاون وزیر نفت در امور گاز در ادامه، به بررسی وضع تولید گاز و بخش پالایش در مجتمع گاز پارس جنوبی پرداخت و گفت: انتقال حداکثری گاز با رویکرد پایداری شبکه در دوره اوج مصرف در زمستان  وظیفه‌ای ملی و حیاتی است و مدیران مربوطه در همه بخش‌ها، حسب دستورات صادره در این نشست، موظفند با برنامه‌ریزی منسجم نسبت به افزایش قابلیت اطمینان تأسیسات اقدام کنند.

براساس این گزارش، اعضای کمیته نیز در این نشست ضمن ارائه توضیحاتی درباره اقدام‌ها و برنامه‌های پیش‌بینی شده در حوزه عملکردی خود، از آمادگی مدیریت ذیربط به‌منظور خدمت‌رسانی مطلوب به هموطنان خبر دادند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز