خبرگزاری کار ایران

رییس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی در پاسخ به ایلنا:

١٠٠ برج بالای ١٢ طبقه تهران بر روی گسل قرار دارند/ساختمان‌های الزام تخریب اعلام شد

١٠٠ برج بالای ١٢ طبقه تهران بر روی گسل قرار دارند/ساختمان‌های الزام تخریب اعلام شد
کد خبر : ۱۴۵۶۱۹۹

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در پاسخ به سوال ایلنا درباره شناسایی ساختمان‌های پرخطر در تهران که در حرایم گسل و فرونشست قرار دارند، گفت: ١۴٠٠ ساختمان بلند مرتبه در تهران مورد مطالعه قرار گرفته و این مطالعات ساختمان از نظر سازه‌ای و حریق انجام شده‌است و نزدیک به ۴٠ درصد ساختمان‌ها از لحاظ سلامت، تاب‌آور هستند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمد مهدی حیدری در نشست خبری امروز با اشاره به پایش اراضی نهضت ملی مسکن برای بررسی و شناسایی مخاطرات زمین شناسی، اظهار داشت: در این بررسی‌ها موضوع مهم، فرونشست است که تا کنون ١۵٠ نقطه مکانی را پایش کرده‌ایم. 

وی ادامه داد: زمین‌های نهضت ملی مسکن اگر در زون فرونشست قرار گرفته باشد، مرکز تحقیقات باید این اراضی را مورد بررسی کند و با نظر مرکز الحاق زمین برای ساخت و ساز انجام می‌شود.

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در پاسخ به سوال ایلنا درباره شناسایی ساختمان‌های پرخطر در تهران که در حرایم گسل و فرونشست قرار دارند، گفت: ١۴٠٠ ساختمان بلند مرتبه در تهران مورد مطالعه قرار گرفته و این مطالعات ساختمان از  نظر سازه‌ای و حریق انجام شده‌است و نزدیک به ۴٠ درصد ساختمان‌ها از لحاظ سلامت، تاب‌آور هستند  و ٢۵ درصد به صورت کمی نیاز به مقام سازی دارند و اعلام کرده این که  حدود ١۵ درصد ساختمان‌ها مقاوم سازی را دنبال نکنند و باید تخریب شوند. همچنین در شهر تهران ١٠٠ ساختمان بالای ١٢ طبقه روی گسل ساخته شده است.

حیدری ادامه داد: بررسی و ارزیابی ٣٣٠٠ ساختمان بلند مرتبه در سال ١۴٠٣ انجام خواهد شد.

وی با اشاره به دستور کار بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان اظهار داشت:  سهم ساختمان‌ها در مصرف انرژی بین ٣٠ تا ۴٠ درصد است و ساماندهی مصرف بهینه انرژی در ساختمان را در دستور کار داریم.

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: در حال حاضر ۶٠٠ دستگاه شتاب نگار موجود است و از سال آینده در تبریز و تهران پاسخ سریع راه اندازی می‌شود.

همچنین در این نشست، علی بیت‌الهی، رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات با اشاره به فرونشست گفت: جنوب و جنوب غربی تهران  تا شهریار درگیر فرونشست با نرخ از ١۵ تا ٢٢ سانتیمتر است.

وی تاکید کرد: لکه مهم فرونشست در شهر ورامین وجود دارد که نرخ فرونشست در این لکه به حدود ١٧ سانتیمتر در سال است و شکاف‌های فرونشست نمایانی دارد که در دنیا کم نظیر است.

خبر در حال تکمیل می باشد...
خبرنگار : ندا جعفری پیرلری
ارسال نظر
پیشنهاد امروز