آغاز همکاری «فائو» با ایران برای فعالسازی تولید کشاورزی دیم
نخستین همایش ملی پروژه مشترک سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و وزارت جهاد کشاورزی موسوم به «TCP» با هدف افزایش بهرهوری و فعالسازی ظرفیت تولید کشاورزی دیم در مراغه آغاز به کار کرد.
به گزارش ایلنا از وزارت جهاد کشاورزی، روز شنبه در آیین گشایش این همایش ملی، سطح زیر کشت محصولات زراعی دیم در کشور را بیش از ۵ میلیون هکتار اعلام کرد که از این میزان اراضی در سال بیش از ۶ میلیون تن محصول تولید میشود.
مظفر روستایی مدیریت زمان کشت در شرایط دیم به ویژه توسط کشاورزان و بهرهبرداران در شرایط کنونی را مهم دانست و اعلام کرد: با ۷۰ درصد مدیریت صحیح در زمان کشت در دیمزارها شاهد افزایش ۴۰ درصدی تولید خواهیم بود و در این راستا بهرهگیری از فناوریهای روز و ارقام جدید تحقیقاتی برای دستیابی به تولید پایدار ضروری است.
وی بیان کرد: با توجه به کاهش بارش در کشور، کار کردن در شرایط دیم روز به روز سختتر میشود و این موسسه باید بتواند در سایه تحقیقات و معرفی تکنولوژیهای جدید، کشت دیم را به پایداری تولید برساند.
سرپرست موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، هدف از ایجاد پایگاههای نوآورانه در استانها را انتقال یافتههای تحقیقاتی جدید و ترویج استفاده از دستورالعملهای فنی موسسه اعلام کرد.
وی افزود: موسسه تحقیقات دیم در مناطق مختلف کشور ایستگاههای تحقیقاتی دارد و پژوهشهای بخش کشاورزی دیم ۱۶ استان در این موسسه انجام میشود.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی نیز در این مراسم گفت: طرح مشترک ایران و فائو از ابتدای سال زراعی جاری در ۴ استان آذربایجان شرقی، اردبیل، همدان و کردستان اجرا میشود و این طرح دو ساله در جهت تامین امنیت غذایی، کشاورزی پایدار و توسعه روستایی کشورها طراحی شده است.
فرامک عزیزکریمی افزود: محققان موسسه دیم تجربیات ارزشمندی در زمینه دیم دارند و لازم است با توجه به افزایش جمعیت و مشکل کم آبی در کشور از دانش فنی محققان کشورهای دیگر در خصوص افزایش تولید در دیمزارها استفاده کرد.
وی عدم رعایت تناوب در دیمزارها را از مشکلات اساسی تولید برشمرد و اظهار امیدواری کرد که با رعایت تناوب، سهم علوفه، دانه روغنی و حبوبات در تناوب با غلات افزایش یابد.
مشاور ارشد فائو نیز در این مراسم، به فعالیتهای دفتر مرکزی فائو در خصوص کشاورزی حفاظتی و افزایش تولید در دیمزارها پرداخت.
دکتر بوژو در خصوص کشاورزی حفاظتی اظهار کرد: کشاورزی حفاظتی صرفا یک هدف حفاظتی نیست بلکه یک مکانیزم برای تولید محصولات کشاورزی است و به دلیل مزایای زیاد در دنیا استفاده از آن در حال افزایش است.
گفتنی است؛ شرکت کنندگان در این همایش از پایگاه مشترک نوآوری فائو با موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه در روستای گل تپه بازدید کردند.