وزیر اقتصاد در پاسخ به ایلنا:
برآورد دولت قبل از ارزش داراییهای دولت دقیق نبود/ مدیران دندان طمع از این اموال بِکنند
وزیر اقتصاد اظهار داشت: واقعیت این است که امروز برآورد جدیدتری از اطلاعات قیمت داراییهای دولت نداریم و برآوردهای ۵ سال گذشته مبنی بر ٧ هزار هزار میلیارد تومان هم تخمینی بود که دولت گذشته از ارزش داراییها داشت هر چند با یک فرمول سادهای میتوان این عدد را به روز کرد اما معتقدیم این عدد دقیق نیست و این اطلاعات در این زمینه کفایت نمیکند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، سید احسان خاندوزی در نشست خبری رونمایی از سایت مولدسازی داراییهای دولت با بیان اینکه مسأله مولدسازی در دستور کار جدی سه قوه قرار گرفته و گرهگشایی برای دارایی و اموال راکدی است که در بن بست قرار گرفتهاند، اظهار داشت: نتیجه اجرای مولدسازی پیشرفت پروژههای عمرانی به ویژه پروژههای نیمه تمام خواهد بود .
وی ادامه داد: از سوی دیگر شرکتهای دولتی هستند که میخواهند از شر اموال و داراییهای خود خلاص شوند و آنها را به داراییهای موثر و مولد تبدیل کنند اما در پیچ و خم فروش این اموال گیر افتاده اند و این مصوبه و این ساز و کار میتوانند به فرآیند مولدسازی سرعت ببخشند و سرعت تبدیل اموال راکد را به اموال مولد افزایش دهد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه یکی از ایرادات نمایندگان مجلس این بود که اعداد در نظر گرفته شده برای درآمد حاصل از فروش اموال مازاد توخالی و صوری است، گفت: مسأله تنها درآمدزایی نیست ما به دنبال این بودیم که اهرمی بسازیم که از طریق آن طرحها و پروژههای عمرانی به اجرا برسند و از این طریق تامین مالی شوند. در بودجه عدد ١٠٠ هزار میلیارد تومان از محل مولدسازی دارایی در نظر گرفته شده که با این ساز و کار میتوان تا حدود زیادی از آن را محقق کرد.
خاندوزی با تاکید بر اینکه حرکت ما مبتنی بر آسیب شناسی رویکردهای دولتهای گذشته است، گفت: در دولت های گذشته یک دهم یا یک صدم از مولدسازی در بودجه هم محقق نشد اما ما به دنبال این هستیم که فلک را سخت بکشافیم و اعداد را محقق کنیم.
وی تاکید کرد: با رونمایی از سایت مولدسازی داراییهای دولت تمام اقدامات در این رابطه در یک اتاق شیشهای در مقابل دیده ٨۵ میلیون مردم کشور انجام میشود و این میزان شفافیت و با این جزییات برای اولین بار در کشور به اجرا میرسد.
خاندوزی گفت: در واقع مردم در این گام تحولی دولت مشارکت میکنند تا اموال دولت جان دوبارهای بگیرند .
وزیر اقتصاد در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر برآورد میزان داراییهای دولت و اینکه آیا تخمین دولت گذشته مبنی بر ٧ هزار هزار میلیارد تومان ارزش اموال دولت را قبول دارید، اظهار داشت: واقعیت این است که امروز برآورد جدیدتری از اطلاعات قیمت داراییهای دولت نداریم و برآوردهای ۵ سال گذشته مبنی بر ٧ هزار هزار میلیارد تومان هم تخمینی بود که دولت گذشته از ارزش داراییها داشت هر چند با یک فرمول سادهای میتوان این عدد را به روز کرد اما معتقدیم این عدد دقیق نیست و این اطلاعات در این زمینه کفایت نمیکند.
خاندوزی با بیان اینکه مولدسازی با همت دستگاههای اجرایی از جمله استانداران و سایر وزارتخانهها انجام میشود، گفت: نقدهایی درباره مولدسازی صورت گرفت که برخی از این انتقادات غیرمنصفانه و با اطلاعات کم بود اما برخی هم به لحاظ کارشناسی نقدهای واقع بینانهای بود که در مصوبه نهایی از این نقدها در دستور العمل اجرایی استفاده میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه بهار سال آینده بهار پروژههای عمرانی خواهد بود، گفت: از درآمد حاصل از مولدسازی داراییهای برای پیشرفت پروژههای عمرانی با کمترین خطر و آسیب و بیشترین شفافیت استفاده خواهیم کرد و ابتدای سال آینده گزارشی از شتاب بخشی به پروژههای نیمه تمام عمرانی به مردم ایران ارائه خواهیم داد.
وزیر اقتصاد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عدهای از کارشناسان اعلام کردهاند این روش مولدسازی به معنای ورشکستگی دولت در تامین منابع بوده و چرا به یکباره مولدسازی مطرح شده گفت: موضوع مولدسازی اموال و داراییهای موضوع یکباره و جدیدی نبود و خود مولدسازی در قوانین بودجه ذکر میشدند. اگر منظور عدهای این است که از محل مولدسازی برای تامین مالی پروژه های عمرانی استفاده خواهد شد که این موضوع درست است و ما بنا داریم از داراییهایی که هیچ خاصیتی برای کشور نداشتند برای پیشرفت اجرای پروژه های عمرانی استفاده کنیم و به اجرا سرعت بخشیم که در این باره شک و شبههای وجود ندارد و عملکرد دولت های گذشته نشان میدهد که عملکرد آنها در مولدسازی به نتیجه نرسیده و به همین دلیل قرار بر این نیست از همان روش برای مولدسازی داراییها استفاده شود.
خاندوزی تاکید کرد: مدیران علاقه دارند به املاک مازاد اضافه کنند بدون اینکه نسبت به آن پاسخگو باشند و یک ریال بازدهی از آنها داشته باشند در حالی که این امکان وجود دارد در واگذاریها و اصلاح روش مدیریت بازدهی این اموال به دهها برابر افزایش پیدا کند. البته این آفت کارمندی است که غیر پاسخگو باشند که امروز به این نتیجه رسیدهایم .
وی گفت: در گذشته در فرایند مولدسازی ها به گونهای قیمتگذاری میشد که هیچ فردی امکان خرید آن را نداشته باشد و الان هم عده ای از مدیران در مقابل این مولدسازی مقاومت میکنند اما در این مصوبه تاکید شده مولدسازی با نظارت دستگاههای ناظر به اجرا برسد و این تنها راهکار خروج بن بست اموال راکد است.
خاندوزی درباره احتمال افزایش قیمت اموال واگذار شده و سرایت آن به بازاری مانند بازار ملک گفت: این مصوبه کمک میکند عرضه اموال در شهرها افزایش یابد و همین موضوع کمک میکند افرادی که متقاضی هستند تا طرحهای مسکونی و تجاری به اجرا برسانند فشار قیمتی ایجاد نکنند و این خود باعث تعدیل قیمتها خواهد شد. اگر مدیران دندان طمع از این اموال بِکنند به طور قطع میتوان طرحهای بزرگی را در این اموال راکد به اجرا رساند.
وزیر اقتصاد همچنین درباره امکان واگذاری دارایی سایر نهادها مانند ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان و ... در این برنامه مولدسازی اظهار داشت: مولدسازی و واگذاری دارایی سایر نهاد منوط به تصمیم و مجوز عالیترین مقام قوه و خود آن نهادها است و اگر موافقت کسب شود، این نهادها هم میتوانند از ظرفیت مولدسازیها استفاده کنند.