خبرگزاری کار ایران

وزیر ارتباطات:

برای استفاده از پلتفرم‌های بومی باید فرهنگ‌سازی شود

برای استفاده از پلتفرم‌های بومی باید فرهنگ‌سازی شود
کد خبر : ۱۲۱۶۱۲۴

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر لزوم توسعه پلتفرم‌های بومی، با بیان اینکه اگر مردم خدمت باکیفیت و مناسبی مشاهده کنند، استقبال می‌کنند، گفت: در ابتدا مدیران و کارکنان مجموعه‌ها باید از این خدمات استفاده کنند و با روش‌های خلاقانه و تهیه پیوست رسانه‌ای و اقناعی به سمت فرهنگ‌سازی برای استفاده حداکثری مردم در این حوزه حرکت کنیم.

به گزارش ایلنا، عیسی زارع‌پور در جلسه شورای معاونان و حضور مجازی مدیران کل ارتباطات استان‌ها و شرکت‌های تابعه با اشاره به دستاوردهای وزارت متبوع در شش ماهه دوم سال گذشته، گفت: در کنار پایدار شدن شبکه در شش ماه گذشته، بیش از ۱۲۰۰ روستا نیز به شبکه اینترنت پرسرعت متصل شده‌اند و در تلاشیم تا پایان سال جاری نیز تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌شوند.

وی انعقاد قرارداد توسعه ۷۰ درصدی ظرفیت شبکه زیرساخت با استفاده از تجهیزات بومی، اتمام پروژه سیگنال‌رسانی زمینی صداوسیما، افزایش ۵۰ درصدی ترانزیت ترافیک از خاک جمهوری اسلامی ایران، آغاز پروژه فیبرنوری منازل و کسب‌وکارها (ت FTTx) و مشارکت در اجرای ۹۴ درصدی پروژه نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیکی را از دیگر دستاوردهای وزارت ارتباطات در نیمه دوم سال گذشته دانست. 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز یک مسیر جدید و تحول در حوزه فضایی را یکی دیگر از دستاوردهای سال گذشته برشمرد و اظهار داشت: تست پرتاب همزمان سه ماهواره با یک پرتابگر و رسیدن و قرار دادن ماهواره سنجشی در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین از دستاوردهای این حوزه است که با این حرکت به برنامه تثبیت لایه لئو تا پایان سال جاری نزدیک شدیم. هم اکنون ما می‌توانیم برای ساخت و پرتاب ماهواره‌های لایه لئو به کشورهای همسایه و مسلمان ارائه خدمت کنیم. 

زارع‌پور به پروژه‌های هوشمندسازی پست و توسعه باجه‌های پست بانک در روستاها اشاره و تصریح کرد: شاخص‌های عملکردی پست‌بانک نسبت به گذشته بهبود داشته است. 

سنگ بنای همکاری‌های تازه در دولت الکترونیکی 

وی با اشاره به قانون بودجه سال ۱۴۰۱ نیز خاطرنشان کرد: در بودجه سال جاری سنگ بنایی برای همکاری دستگاه‌های دیگر در موضوع پنجره واحد خدمات دولت به عنوان یک تکلیف قانونی گذاشته شده که تا پایان شهریور ماه سال جاری ۳۰ درصد خدمات خود را باید به‌صورت کاملا برخط و از طریق پنجره واحد خدمات خود ارائه کنند و در اردیبهشت ماه نیز فاز نخست این پروژه راه‌اندازی می‌شود.

وزیر ارتباطات به برنامه‌های سال جاری این وزارتخانه اشاره کرد و ابراز داشت: راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات به عنوان یک پروژه راهبردی و کلان در کشور باید در دولت سیزدهم محقق شود و اگر میزان تحقق آن تاکنون ۴۵ درصد باشد در سال جاری باید به ۷۰ درصد تحقق شبکه ملی اطلاعات برسیم. 

زارع‌پور با اشاره به توسعه شبکه ارتباطات ثابت کشور نیز بیان کرد: برای توسعه شبکه فیبرنوری زیرساخت‌های قانونی آن در قانون بودجه سال جاری برای همکاری سایر دستگاه‌ها دیده شده و زیرساخت‌های حمایتی مانند کاهش حق‌السهم ۳ درصدی FCPها به یک دهم درصد نیز به تصویب رسیده است. 

وی با تاکید به اینکه باید در سال جاری کار بزرگ نهضت فیبرکشی در کشور اجرایی شود، خطاب به مدیران کل استانی یادآور شد: این پروژه باید به صورت استان به استان و شهر به شهر پیگیری شود تا به اجرا برسد.

وزیر ارتباطات به ظرفیت کشور برای تبدیل شدن به هاب ترانزیت اینترنت در منطقه اشاره و عنوان کرد: باید ترانزیت ترافیک از خاک کشورمان در سال جاری دوبرابر شود.

حمایت از پلتفرم‌های بومی

زارع‌پور حوزه خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات را یکی دیگر از برنامه‌های وزارتخانه در سال جاری دانست و گفت: اگر مردم خدمت با کیفیت و مناسبی مشاهده کنند حتما استقبال می‌کنند. 

وی تبلیغ، ترویج و فرهنگ‌سازی استفاده از این خدمات در سطح استان‌ها و کشور را وظیفه مدیران استانی وزارت ارتباطات برشمرد و اظهار داشت: در ابتدا مدیران و کارکنان مجموعه‌ها باید از این خدمات استفاده کنند و با هماهنگی مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارتخانه باید روش‌های خلاقانه و تهیه پیوست رسانه‌ای و اقناعی به سمت فرهنگ‌سازی برای استفاده حداکثری مردم در این حوزه حرکت کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در برنامه‌های خود در مجلس به ارتقای ۳۰ پله‌ای ایران در شاخص‌های دولت الکترونیک متعهد است، تصریح کرد: در این شاخص‌ها در سال جاری باید ۸ پله ارتقا داشته باشد تا بتوانیم در پایان این دولت به ارتقای ۳۰ پله‌ای برسیم.

زارع‌پور با اشاره به راه‌اندازی کارگروه اقتصاد دیجیتال و تعیین سهم ۱۰ درصدی از تولید ناخالص ملی برای آن خاطرنشان کرد: با دستوراتی که مقام معظم رهبری درباره تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین دادند و همکاری تمام بخش‌ها باید به اهداف این حوزه برسیم و این شاخص هر عددی که باشد باید در سال جاری یک و نیم واحد درصد به آن اضافه کنیم تا سهم ۱۰ درصدی در سال ۱۴۰۳ محقق شود. 

وی درباره حوزه فضایی نیز با بیان اینکه اخبار خوبی در آینده اعلام می‌شود، ابراز داشت: در آینده نزدیک می‌توانیم به کشورهای دیگر، خدمات و سرویس‌های فضایی ارائه کنیم و در حوزه ساخت و پرتاب ماهواره و همچنین داده‌های فضایی این ظرفیت وجود دارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به موضوع صادرات خدمات و محصولات ایرانی به کشورهای همسایه و هم فرهنگ نیز اشاره و آن را از برنامه‌های در حال پیگیری این وزارتخانه اعلام کرد.

زارع‌پور در حوزه پست نیز به هوشمندسازی فرایندهای قبول تا تحویل بسته تاکید و بیان کرد: به صورت جدی این موضوع باید در شرکت ملی پست پیگیری شود و به کسب‌وکارهای آنلاین نیز سرویس ویژه‌ای ارائه شود.

وی با تاکید به رشد کمی و کیفی پارک‌های فناوری اطلاعات، یادآور شد: در سال جاری یکی از ماموریت‌های ما توسعه کاربردهای فناوری اطلاعات در بقیه بخش‌ها است که نیازمند توسعه فناوری است که جزو وظایف پارک‌های فناوری است.

توسعه دفاتر پست بانک در روستاها 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به توسعه دفاتر پست بانک در روستاها عنوان کرد: با توسعه دفاتر پست بانک در روستاها به اشتغال در این مناطق کمک می‌شود و این دفاتر باید به عنوان یک توانمندساز در روستاها نقش داشته باشند.

زارع‌پور در پایان توصیه‌هایی نیز در حوزه مبارزه با فساد، مردمی بودن و خدمت به مردم را خطاب به مدیران خود داشت و به‌طور جدی از مدیران استانی و ستادی خود خواست نسبت به این مطالبات به‌صورت جدی وارد میدان شوند.

در این جلسه معاونین حاضر و تعدادی از مدیران کل وزارت ارتباطات و شرکت‌های تابعه در استان‌ها گزارشی از عملکرد و همچنین مسائل و مشکلات حوزه مربوط به خود را ارائه و پیشنهاداتی را نیز در این رابطه مطرح کردند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز