خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا عنوان شد:

سمت و سوی بخش صنعت در سال ۱۴۰۱ / بدون اصلاح ساختار، توافق وین تاثیری ندارد

 سمت و سوی بخش صنعت در سال ۱۴۰۱ / بدون اصلاح ساختار، توافق وین تاثیری ندارد
کد خبر : ۱۲۰۵۹۲۸

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: مشکلاتی مانند قوانین دست‌وپاگیر، بوروکراسی طولانی و امضاهای طلایی صنعت را دچار چالش‌های جدی کرده است. قبلا فقط افرادی که مقامات بالایی امضای طلایی داشتند اما الان یک کارشناس هم به نوعی می‌تواند امضای طلایی داشته و با یک امضا با سرنوشت یک شرکت بازی کند.

علی نقیب در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در مورد پیش‌بینی‌ها پیرامون وضعیت صنعت در سال آینده اظهار کرد: برای صنعت در سال پیش رو دو پیش‌بینی مختلف می‌توان داشت؛ یک حالت آن در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای و حالت دیگر در صورت به نتیجه نرسیدن آن است. 

وی افزود: اگر مذاکرات به نتیجه برسد و تحریم‌هایی که واقعا صنعت ما را اذیت کرد برداشته شود باید مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح برای استفاده از این فرصت انجام شود. یعنی باید چارچوب‌هایی تعیین شود تا از این فرصت برای رونق تولید و اشتغال استفاده شود. اگر بدون برنامه‌ریزی فقط به سمت واردات برویم در واقع شرایط به وجود آمده چندان کمک‌کننده نخواهد بود و شاید نتوانیم بهره لازم را ببریم. در دوره قبل هم شاهد این موضوع بودیم و شرکت‌های خصوصی نتوانستند بهره زیادی از شرایط پسا‌برجام ببرند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: واقعیت این است که مشکلات داخلی ما برای صنعت بدتر از تحریم‌ها هستند. مشکلاتی مانند قوانین دست‌وپاگیر، بوروکراسی طولانی و امضاهای طلایی صنعت را دچار چالش‌های جدی کرده است. قبلا فقط افرادی که مقامات بالایی داشتند امضای طلایی داشتند اما الان یک کارشناس هم به نوعی می‌تواند امضای طلایی داشته و با یک امضا با سرنوشت یک شرکت بازی کند. حتی اگر احیای برجام به نتیجه برسد، با وجود این مسائل نمی‌توانیم چندان پیش برویم.

وی اضافه کرد: بنابراین اگر به هر دلیلی این مذاکرات به سرانجام نرسید، باید تمرکز را روی اصلاح ساختار داخلی و قوانین گذاشت، بخشنامه‌های آنی می‌تواند دست و پای صنعت را به شکل فزاینده‌ای ببندد. در صورت به نتیجه نرسیدن برجام راه فعلی را ادامه می‌دهیم اما این موضوع نیاز جدی به اصلاحات در ساختار داخلی دارد. 

نقیب بیان کرد: ما ظرفیت و پتانسیل صنعتی خوبی در کشور حتی در سطح منطقه داریم، شرکت‌هایی هستند که می‌توانند ماشین‌آلات و تجهیزات مورد نیاز صنایع را نه با کیفیت اروپایی ولی با کیفیت مناسبی تهیه کنند. 

وی همچنین خاطرنشان ساخت: دونرخی‌ بودن ارز با خود فساد دارد و خوشحالیم که ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف می‌شود. ارز دو نرخی با خود عوارضی مانند قاچاق را نیز به همراه دارد. حتی برای یک شرکت نیز گرفتن ارز دو نرخی مناسب نیست چراکه ارزی که با آن کار می‌کند یکپارچه نیست و مثلا ممکن است برای مواد اولیه یک قیمت و برای بسته‌بندی قیمت دیگری داشته باشد. به طور کلی پیش‌بینی من از سال آینده برای صنعت پیش‌بینی مثبتی است و امید دارم که صنعت در سال پیش رو روزهای خوبی را تجربه کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز