خبرگزاری کار ایران

صالح‌آبادی:

اصلاحات اساسی در نظام بانکی دستورکار اصلی بانک مرکزی است

اصلاحات اساسی در نظام بانکی دستورکار اصلی بانک مرکزی است
کد خبر : ۱۱۹۹۹۳۳

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: ایجاد اصلاحات اساسی در نظام بانکی با توجه به نیازهای کنونی جامعه، دستورکار اصلی بانک مرکزی در دوره جدید است.

به گزارش ایلنا، علی صالح‌آبادی در دومین جلسه هم‌اندیشی دوره‌ای با صاحب‌نظران و اساتید اقتصادی با اشاره به اضلاع اصلاحات اساسی در بانکداری گفت: ارتباط دولت با بانک مرکزی، بانک مرکزی با بانک‌ها و بانک‌ها با مردم نیازمند اصلاحات اساسی است که در دستورکار بانک مرکزی قرار دارد و در این مسیر به‌طور حتم از نظرات صاحب‌نظران اقتصادی نیز بهره خواهیم برد.

وی با اشاره به رابطه دولت با بانک مرکزی اظهار داشت: رابطه دولت با بانک مرکزی در موضوعات مختلفی از جمله تنخواه، خرید ارز حاصل از صادرات نفتی و بانکدار بودن دولت تعریف شده و لازم است برای رابطه بهینه اصلاحاتی در این زمینه انجام شود. 

رئیس شورای پول و اعتبار درخصوص رابطه بانک مرکزی با بانک‌ها نیز تصریح کرد: یکی از مهمترین ارتباط بانک مرکزی با بانک‌ها در زمینه ناترازی بانک‌ها در قالب اضافه برداشت است که برخی بانک‌ها در این زمینه دچار ضعف‌های متعددی هستند و در این حوزه نیازمند اصلاحات اساسی و نظارت جدی هستیم.

صالح‌آبادی با بیان اینکه بانک واسطه‌گر وجوه است و حق بنگاهداری ندارد، خاطرنشان کرد: ضمن اینکه مدیریت ریسک در شبکه بانکی نیز بسیار مهم است؛ اینکه یک بانک نقدینگی خود را در یک یا چند پروژه خاص حبس کند و آن پروژه از نقدینگی لازم‌ برخوردار نباشد بانک با مشکل مواجه می‌شود و در نهایت از بانک مرکزی استقراض می‌کند. 

وی با بیان اینکه بانک‌ها باید بخشی از دارایی‌های خود را به شکل نقد یا شبه نقد نگهداری کنند که در این خصوص در یک سال اخیر اوراق دولتی مطرح شده است، ابراز داشت: در سراسر جهان اوراق دولتی جزو اوراق شبه نقد است که بانک‌های مرکزی می‌توانند آن را در عملیات بازار باز ریپو کنند تا دچار مشکل نقدشوندگی نشوند.

رئیس کل بانک مرکزی در بحث ارتباط بانک‌ها با مردم به موضوعات شرعی و عقود قراردادها پرداخت و بیان کرد: در این خصوص موضوعات مهم و متعددی وجود دارد که نمونه‌ای از آن عقود بانکی بر مبنای اصول فقهی و اسلامی است. 

برپایه این گزارش، صاحب‌نظران اقتصادی در این جلسه با تشریح و تحلیل موضوعات، نقش متداول بانک های مرکزی در جهان برای ایجاد ثبات اقتصادی و درگیر نبودن مستقیم در مقوله رشد اقتصادی، الزامات و راهکارهای تامین مالی غیرتورمی کسری بودجه و هدایت اعتبارات به سمت بخشهای مولد راه کارهای پیشنهادی خویش را ارائه کردند.​

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز