۴۰ درصد محصولات شرکت های دانشبنیان هایتک است
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: شرکتهای دانشبنیان میتوانند با بهرهگیری از مشوقهای مالیاتی، به موتور محرکه نوآوری در صنایع بزرگ مانند پتروشیمی تبدیل شوند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمدصادق خیاطیان با اشاره به تحولات گسترده در حوزه شرکتهای دانشبنیان در کشور گفت: در سالهای گذشته، فرهنگ نوآوری و فناوری و توجه به شرکتهای دانشبنیان شناخته شده نبود، اما امروز شاهد یک اکوسیستم بالغ و پویا در این حوزه هستیم که بهخوبی میتواند همسو با توسعه صنایع مختلف، ازجمله صنعت پتروشیمی نقشآفرینی کند.
وی با اشاره به توسعه فرهنگ دانشبنیان در کشور افزود: امروز بیش از ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان در کشور در حال فعالیت هستند و ۳۰ تا ۴۰ درصد این شرکتها محصولات هایتک تولید میکنند که قابل رقابت با محصولات دنیاست و بینالمللی است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی به تصویب «قانون جهش شرکتهای دانشبنیان» اشاره کرد و گفت: این قانون به تکمیل قانون نخست کمک کرد و مشوقهایی برای شرکتهای بزرگ فراهم آورد تا شرکتهای دانشبنیان بتوانند در مسیر توسعه و تکامل خود، بهویژه در صنایع بزرگ قرار گیرند.
خیاطیان با بیان اینکه در تمام کشورهای جهان با مشوقهای مالیاتی جذابیت زیادی برای شرکتهای دانشبنیان ایجاد میشود، ادامه داد: ایران نیز با تصویب قوانین حمایتی در این حوزه، مسیر را برای این شرکتها هموار کرده است. این روند که سبب کاهش نرخ رشد و توسعه در برخی از شرکتهای بزرگ شده، میتواند به سرمایهگذاریهای بیشتر در بخش فناوری و نوآوری منجر شود.
وی تأکید کرد: بیشترین بهرهبرداری از توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان زمانی ممکن میشود که شرکتهای بزرگ در این زمینه سرمایهگذاری کنند. با استفاده از مشوقهای مالیاتی، میتوان به سمت تنوعبخشی در سرمایهگذاریها حرکت و همکاریهای بیشتری میان شرکتهای بزرگ و دانشبنیان برقرار کرد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با یادآوری اینکه صنعت پتروشیمی بهعنوان یکی از صنایع بزرگ کشور میتواند با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در حوزه فناوریهای نوین و شرکتهای دانشبنیان، تحولی بزرگ در فرآیندها و محصولات خود ایجاد کند، گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی، آماده حمایت از این نوع همکاریهاست تا صنایع کشور بتوانند با اتکا به نوآوری، مسیر رشد و توسعه خود را ادامه دهند.