رونمایی از اولین خودروی برقی
معاون وزیر صمت گفت: توان تولید روزانه ۴ دستگاه یعنی سالیانه هزار دستگاه اتوبوس برقی فقط در ایران خودرو را داریم که نیاز به تامین مالی از سوی وزارت نفت دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی صادقی نیارکی در مراسم امضای قرارداد تولید ۴۵ هزار خودروی تاکسی و وانت دوگانهسوز بین شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و شرکت ایرانخودرو اظهار داشت: نفت سرمایه بین نسلی و جزو انفال است، رویدادهای نظیر آنچه امروز رخ داد در راستای اقتصاد مقاومتی است. یعنی به جای اینکه پرمصرف باشیم به سمت سرمایه گذاری بلندمدت حرکت می کنیم، در این خصوص برنامه های دولت به دو گونه است. اول بحث اقدامات مربوط به تغییر در طراحی موتورها و جعبه دندهها و دیگری خودروهای پایه گازسوز است که این قرارداد، کمک به مصرف کننده خواهد بود.
وی گفت: اقدامات ناظر بر فعالیتهای آتی برای این کار، برنامههایی است که در نقشه راه خودروسازها دیده شده است. اولین مورد، تولید گیربکسهای جدید با کاهش مصرف سوخت است. مورد دوم موتور کم مصرف سه ستونه است که تا پایان ۱۴۰۲ به تولید انبوه خواهد رسید و همچنین تولید خودروهای پایه گازسوز مورد سوم است.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه بازسازی و نوسازی خودروهای فرسوده با اولویت ناوگان عمومی خواهد بود، افزود: امروز اولین اتوبوس برقی ایران خودرو دیزل رونمایی شد. در این زمینه، ظرفیت سالانه تولید هزار دستگاه اتوبوس در کشور وجود دارد.
وی گفت: با استفاده از امکانات و مزیت های نسبی کشور، هم خودروهای به روز تولید شده و هم در مصرف نفت به عنوان ثروت بین نسلی صرفه جویی خواهد شد.
نیارکی خاطرنشان کرد: توان تولید روزانه ۴ دستگاه یعنی سالیانه هزار دستگاه اتوبوس برقی فقط در ایران خودرو را داریم که نیاز به تامین مالی از سوی وزارت نفت دارد.
وی یادآور شد: درخواست ما این است تامین مالی ابتدا صورت گیرد و به بعد از پیمایش موکول نشود زیرا به این شکل تاکنون تجربه موفقی حاصل نشده است.