خبرگزاری کار ایران

برنامه های حل معضل آب خوزستان اعلام شد

برنامه های حل معضل آب خوزستان اعلام شد
کد خبر : ۱۱۰۶۹۷۱

معاون آب و آبفای وزیر نیرو، از توجه ویژه دولت برای رفع مشکلات آب استان خوزستان خبر داد.

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، "قاسم تقی زاده خامسی" گفت: جمعه هفته گذشته  جلسه‌ای با حضور اینجانب، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ، دادستان، نماینده سازمان برنامه و بودجه و تعدادی از کارشناسان، استاندار خوزستان و مدیران استانی برگزار شد و پس از بحث و بررسی مسایل، مقرر شد صورتجلسه‌ای تنظیم و جهت تصمیم‌گیری به هیئت وزیران ارسال شود که هیئت وزیران هم با اختصاص یک‌هزار و 115 میلیارد تومان از یک محل، 250 میلیارد تومان از محل اعتبارات خشکسالی و 250 میلیارد تومان برای جبران خسارت‌های ناشی از سیل برای این استان موافقت کرد.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران همچنین از اختصاص 70 میلیارد تومان به سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان خبر داد و اظهار امیدواری کرد نیمی از این اعتبارات اخیراً به حساب سازمان‌های ذیربط واریز شده و مابقی نیز طی روزهای آینده انجام خواهد شد.

تقی زاده همچنین، افزایش خروجی سدهای کرخه و دز را به عنوان یک راهکار دیگر برای رفع مشکلات استان خوزستان بر شمرد و گفت: خروجی سد کرخه طی روزهای گذشته از 75 متر مکعب برثانیه به 160 متر مکعب بر ثانیه و خروجی سد دز نیز از 120 متر مکعب بر ثانیه به 140 متر مکعب به ثانیه رسیده است.

وی در ادامه، از در اختیار گرفتن تانکرهای نیروهای مسلح جهت تسهیل در امر آبرسانی به مردم خوزستان خبر داد و گفت: با توجه به فاصله 300 تا 320 کیلومتری سد کرخه تا محل تامین آب شرب، حدود 6 روز طول می‌کشد تا آب به منطقه برسد، این مقدار آب کفاف وضع موجود را می‌دهد و می‌تواند آب شرب مورد نیاز روستاهایی که دچار کم آبی هستند را پوشش دهد.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو در ادامه با اشاره به میان بخشی بودن موضوع آب، اظهار کرد: وقتی از میان بخشی بودن آب می‌گوییم، یعنی همه افراد مرتبط باید در تصمیم گیری‌های آن دخالت داشته باشند.

وی ضمن اشاره تلویحی به ساختار قبلی مدیریت آب کشور که به جای تصمیم‌گیری در خصوص منابع و مصارف کل حوضه آبریز صرفاً در محدود هر استان تصمیم‌گیری صورت می‌گرفت، خاطرنشان کرد: تامین آب موضوعی استانی نیست و بنابراین وزارت نیرو از حدود سه ماه قبل ساختار مدیریت منابع آب کشور را بر اساس 9 حوضه آبریز اصلی که در هریک از آنها کمیسیون مرکب از همه ذی‌نفعان وجود دارد، استوار کرده و در این کمیسیون همه ذی‌نفعان شامل بخش کشاورزی، صنعت، محیط زیست، سازمان برنامه بودجه و نماینده کشاورزان در خصوص منابع و مصارف آب در آن حوضه اعلام نظر می‌کنند.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در ادامه با اشاره به مزایای سدسازی در تامین آب مورد نیاز بخش‌های مختلف و مدیریت سیلاب اظهار کرد: من در زمان وقوع سیلاب سال 98 در خوزستان مستقر بودم، واقعا اگر سدها نبودند خسارت‌های بسیار زیادی به شهرها وارد می‌شد؛ به طور خاص نقش سد کرخه و کارون در مهار سیلاب آن سال خیلی برجسته بود.

معاون وزیر نیرو در ادامه با اشاره به تخصیص هشت میلیارد دلاری از محل صندوق توسعه ملی برای مهار آب‌های سرزمینی طی سال‌های اخیر گفت: نتیجه این سرمایه‌گذاری اضافه شدن 28 سد به تعداد سدهای کشور بود، البته از محل این صندوق سرمایه‌گذاری قابل توجهی هم به موضوع آبرسانی به شهرها انجام و 85 درصد پروژه مهار آب‌های درون سرزمینی محقق شده است.

وی در ادامه از اختصاص 50 میلیون دلار برای رفع مشکلات فاضلاب استان خوزستان گفت و افزود: پیمانکار مربوطه انتخاب شده، علاوه بر آن در قالب طرح غدیر، ظرف یک ماه آینده آبرسانی به 30 روستا در این استان آغاز خواهد شد.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو با اشاره به تامین آب مورد نیاز 88 هزار هکتار از اراضی کشت کم آب در کشت‌های فصلی خاطرنشان کرد: کشت محصولات کشاورزی با نیاز آبی بالا مثل شلتوک در خوزستان 3.5 میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد.

وی در پایان راه حل این معضل را توجه به معیشت جایگزین کشاورزان و رعایت الگوی کشت و کاشت محصولات کم آب‌طلب، عنوان کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز