خبرگزاری کار ایران

نایب رییس اتاق اصفهان و رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران انتقاد کرد:

صادرات مواد معدنی ایران از ما، اشتغال زایی برای چین و ترکیه؟!

صادرات مواد معدنی ایران از ما، اشتغال زایی برای چین و ترکیه؟!
کد خبر : ۱۴۶۰۹۰

ایران از نعمت معدن به حد کافی برخوردار است به طوری که می توانیم بگوییم ایران یک جدول مندلیف است و از نظر معادن سنگ های تزیینی هم رتبه بسیار خوبی در دنیا دارد.

ایلنا: نایب رییس اتاق اصفهان و رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: اگر تناسب درستی میان این دو بخش وجود داشته باشد و مسوولان به این مساله توجه کافی بکنند، در بحثصادرات، ایجاد درآمد و اشتغال در حوزه معدن می توانیم رشد قابل ملاحظه ای داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار " ایلنا " از اصفهان، " سیدعبدالوهاب سهل آبادی " تصریح کرد: متاسفانه مواد معدنی کشور ما به صورت خام به کشورهای چین و ترکیه و روسیه صادر می شود، در آن کشورها اشتغال ایجاد می کند و سپس محصول نهایی با پرداخت هزینه حمل و نقل از سوی ما، به کشورمان بر می گردد.

وی عیار سنگ آهن صادراتی را بالای ۵۸ درصد ذکر و عنوان کرد: ما در سال های گذشته در حالی بزرگترین صادرکننده سنگ آهن خام بوده ایم که این ماده معدنی کمترین میزان مواد معدنی در کشور را دارد و تنها در ۳ استان کشور سنگ آهن وجود دارد. از سوی دیگر بزرگترین واردکننده فولاد در خاورمیانه بوده ایم به طوری که در سال گذشته ۱۰ میلیون تن فولاد وارد و ۳۰ میلیون تن سنگ آهن خام را صادر کرده ایم.

وی سرمایه گذاری های بدون مطالعه، تعداد زیاد کارخانه های نورد و میزان بالای مجوزهای صادر شده برای واحدهای جدید در این بخش را از چالش های پیش روی حوزه معدن دانست.

" سهل آبادی " با اشاره به اینکه وجود نیروی انسانی ماهر و فارغ التحصیلان دانشگاهی یکی از مزیت های کشور است، گفت: نیروی انسانی ماهر و فارغ التحصیلان می توانند به جامعه صنعتی و معدنی کشور کمک کنند.

نایب رییس اتاق اصفهان با اعلام اینکه ۱۱۹ کارخانه تولید نورد با ظرفیت ۳۷ میلیون تن در کشور وجود دارد، گفت: ۷۹ واحد از این تعداد فعالند که تولید ۲۴ میلیون تن را دارند و از این میزان ۵۰درصد توسط فولاد مبارکه و ۲۵درصد هم توسط واحدهای ذوب آهن و فولاد خوزستان تولید می شود و ۱۰ میلیون تن هم با مبلغ ۷/۱ میلیارد دلار وارد کرده ایم.

وی ادامه داد: ۹۰ درصد از محصول نورد ما توسط ۵ کارخانه تولید می شود و برای تولید ۸۵ میلیون تن نورد دیگر در ۴۱۷ کارخانه پروانه صادر شده است، در حالی که نیاز نهایی کشور به این محصول تا ۵ سال آینده ۳۰ میلیون تن است، سوال من از مسوولان اینست که آیا این مجوزها با مطالعه و کارشناسی صادر شده است؟

وی اظهار کرد: کل تولید خوراک کارخانه های فولادسازی ما ۱۸ میلیون تن است که در ۱۳ واحد تولید می شود و تنها نیمی از نیاز کشور را در بر می گیرد و ۶۰درصد آن را کارخانه فولاد مبارکه تولید می کند.

وی با بیان اینکه تنها ۹ واحد فعال در زمینه تولید کنستانتره و ۹ واحد هم در زمینه تولید گندله در کشور وجود دارد ابراز کرد: این تعداد جوابگوی نیاز ۴۱۷ واحد تولید نورد نیست و ما در ۲ تا ۳ سال آینده باید آهن اسفنجی و گندله وارد کنیم.

سهل آبادی افزود: چرا نباید از ابتدای چرخه تولید فولاد شروع کنیم و به جای صادرات مواد خام و وارد کردن محصول نهایی، این چرخه تولید را در کشور تکمیل کنیم؟

" سهل آبادی " با تاکید بر لزوم برنامه ریزی در صدور پروانه ها و مجوزهای واحدهای صنایع معدنی گفت: باید در این مورد هم برنامه ریزی بلندمدت و هم کوتاه مدت داشت و از نظرات دانشگاهیان و افراد با تجربه در حوزه فولاد استفاده کرد.

وی با انتقاد از نبود یک سازمان حامی و ناظر بر سرمایه گذاری در واحدهای صنایع معدنی، بیان کرد: کارشناسان محترم وزارت صنعت، معدن و تجات باید بر سرمایه گذاری ها نظارت داشته باشند و با برنامه ریزی صحیح و منطقی سرمایه ها را در جهت صحیح هدایت کنند.

وی افزود: در حالی که کشور ما رو به توسعه است و فولاد یکی از ابزارهای توسعه کشور است، ما داریم نعمت خدادادی منابع معدنی را خیلی ارزان از دست می دهیم.

" سهل آباد " از وزارت صنعت خواست که هر چه سریع تر نسبت به تاسیس و راه اندازی کارخانه های تولید کنستانتره، گندله و آهن اسفنجی اقدام کند.

سهل آبادی انتصاب وزاریی بدون زمینه کاری و تجربی در حوزه صنعت و معدن را از دلایل نامتناسب بودن وضعیت صنعت و معدن کشور دانست.

وی با اشاره به مزیت های کشور در زمینه معادن سنگ های تزیینی گفت: در حالی که سنگ های ۲ تنی ما به دلیل نبود تکنولوژی پرت می شوند، چین از سنگ ۲ کیلوگرمی صادراتی ما بهره می برد. زیرساخت ها باید برای احداثکارخانه های بهره برداری از ضایعات سنگ فراهم شود.

سهل آبادی گفت: که وزارت صنعت در حالی از دیگر ارگان ها می خواهد که جرایم صنعتگران و معدنداران را ببخشند که خودش پروانه معدنداران بدهکار به وزارت صنعت را تمدید نمی کند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز