خبرگزاری کار ایران

در نشست اعضای شورای اسلامی شهر و مسوولان نیروگاه‌های اصفهان بررسی شد:

راهکارهای کاهش مصرف مازوت و آلایندگی نیروگاههای اصفهان

راهکارهای کاهش مصرف مازوت و آلایندگی نیروگاههای اصفهان
کد خبر : ۱۴۱۸۴۲

استفاده از گاز طبیعی به جای مازوت را باعثعدم انتشار گازهای آلوده کننده گوگردی و ذرات جامد دوده و کاهش نشر CO۲ و NOX و در نتیجه کاهش آلودگی هوا می شود.

ایلنا: مدیر عامل نیروگاه شهید محمد منتظری در نشست اعضای کمیسیون حمل و نقل، محیط زیست و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان اعضاء این شورا با مسئولان نیروگاه شهید محمد منتظری و اسلام آباد گفت: این نیروگاه با ۸ واحد ۲۰۰ مگا واتی، ۱۶۰۰ مگا وات برق تولید می‌کند و استفاده از گاز، این ظرفیت را به ۱۶۱۵ مگاوات می‌رساند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا از اصفهان؛ سید محسن افتخاری استفاده از سیستم برج‌های خنک کننده خشک را از ویژگی‌های مهم نیروگاه شهید محمد منتظری و کاهش مصرف آب را از مزیت‌های این برج‌ها بیان کرد و افزود: سوخت اصلی این واحد صنعتی گاز و مازوت است.

وی سوخت اول نیروگاه شهید منتظری را گاز بیان کرد و گفت: به دلیل کمبود گاز الزاماً از مازوت در این واحد صنعتی استفاده می‌شود.

مدیر عامل نیروگاه شهید محمد منتظری استفاده از گاز طبیعی به جای مازوت را باعثعدم انتشار گازهای آلوده کننده گوگردی و ذرات جامد دوده و کاهش نشر CO۲ و NOX دانست و افزود: پروژه گاز سوز کردن ۸ واحد بخاری این نیروگاه در سال‌های ۷۷ و ۷۸ با هزینه‌ای بالغ بر ۵۰ میلیارد ریال انجام شده است و در صورت تامین گاز، نیروگاه آمادگی دارد در کل سال از گاز طبیعی به عنوان سوخت استفاده کند.

وی مزیت‌های استفاده از گاز طبیعی در نیروگاه شهید محمد منتظری را برشمرد و امکان در مدار قرار گرفتن توربین‌های انبساطی با قدرت تولید، کاهش انتشار آلاینده‌های زیست محیطی، حذف گاز SO۲، کاهش ذرات گوگرد، ارزان‌تر بودن سوخت گاز، افزایش طول عمر لوله‌ها و سهولت در بهره برداری را از جمله مزیت‌ها بیان و تصریح کرد: مهم‌ترین دغدغه مسئولان نیروگاه به عنوان شهروند اصفهانی آلودگی‌های زیست محیطی است و به همین علت و مقرون به صرفه نبودن مازوت قطعاً تمایل به استفاده از این سوخت ندارند.

افتخاری، مصرف روزانه سوخت نیروگاه شهید محمد منتظری را ۱۰ میلیون متر مکعب گاز و یا ۱۰ میلیون لیتر مازوت و تصمیم گیری برای استفاده از هر کدام از این نوع سوخت‌ها را در اختیار مسئولان در مرکز بیان کرد و گفت: مسئولان نیروگاه از هیچ تلاشی در جهت کاهش آلاینده‌های این واحد صنعتی دریغ نمی‌کنند و در صورت تامین به موقع سوخت گاز به هیچ عنوان از مازوت استفاده نخواهد شد.

وی با بیان اینکه نیروگاه شهید محمد منتظری در حال حاضر ۵۰ درصد برق استان‌های اصفهان و چهارمحال و بختیاری و ۴ درصد تولید شبکه سراسری را تامین می‌کند افزود: با همت و تلاش متخصصان این صنعت این نیروگاه بعد از ۳۰ سال، هنوز با تمام ظرفیت فعالیت می‌کند.

مدیر عامل نیروگاه شهید محمد منتظری به نقش تاثیرگذار فضاهای سبز در کاهش آلودگی‌های زیست محیطی اشاره کرد و گفت: مسئولان این نیروگاه با برنامه ریزی‌های اصولی و با صرف ۱۸ میلیارد ریال اعتبار حدود ۲۰۰ هکتار فضای سبز در داخل و خارج این واحد صنعتی ایجاد کرده که این وسعت فضای سبز در بین نیروگاه‌های کشور بی‌نظیر است.

رئیس کمیسیون حمل و نقل، محیط زیست و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان نیز به بحرانی و غیر قابل تحمل بدون وضعیت زیست محیطی کلانشهر اصفهان اشاره کرد و اقدامات موثر مسئولان دستگاه‌ها برای برون رفت از این وضعیت را خواستار شد و گفت: شورای اسلامی شهر اصفهان بر اساس وظایف قانونی خود از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نمی‌کند.

ابوالفضل قربانی با اشاره به آلایندگی‌های نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان در زمان مصرف مازوت و سهم آن در آلودگی‌های زیست محیطی این کلانشهر افزود: اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان به ویژه اعضای کمیسیون‌های حمل و نقل، ‌ محیط زیست و فناوری اطلاعات و بهداشت و سلامت این شورا با حضور در این نیروگاه و بازدید از قسمت‌های آن علت آلایندگی نیروگاه شهید محمد منتظری و راهکار‌های کاهش مصرف مازوت و استفاده از گاز به عنوان سوخت پاک را بررسی کردند.

وی از مقرون به صرفه بودن گاز برای نیروگاه شهید محمد منتظری بر اساس گزارش‌های ارائه شده خبر داد و گفت: این نیروگاه به دلیل کمبود گاز و بنا به ضرورت از سوخت مازوت استفاده می‌کند که مقرر شد برای تغییر این وضعیت پیگیری‌های لازم صورت گیرد.

رئیس کمیسیون حمل و نقل، محیط زیست و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان، میزان گاز مصرفی نیروگاه‌های اصفهان را بسیار بالا بیان کرد و از قول مساعد مسئولان برای اصلاح وضعیت مشعل‌های نیروگاه برای بازدهی بهتر خبر داد و افزود: بنا به گفته مسئولان نیروگاه شهید محمد منتظری این مشکل تا دو سال آینده به طور کامل رفع خواهد شد.

وی، لزوم نصب فیلترهای جلوگیری از انتشار آلاینده‌ها در واحدهای صنعتی به ویژه نیروگاه‌ها را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: شورای اسلامی شهر اصفهان به ویژه کمیسیون حمل و نقل، محیط زیست و فناوری اطلاعات این شورا اقدامات و پیگیری‌های لازم برای کاهش آلودگی‌های زیست محیطی کلانشهر اصفهان به ویژه در ایام وارونگی هوا ادامه خواهد داد.

قربانی، تحویل گاز به نیروگاه‌ها به ویژه در مواقع بحرانی وارونگی هوا، همکاری مردم برای صرفه جویی در مصرف گاز را مهم‌ترین راهکار برای کاهش آلودگی‌های زیست محیطی بیان و تصریح کرد: میزان گاز مصرفی نیروگاه‌های اصفهان به اندازه مصرف کل شهر اصفهان است و با صرفه جویی مردم، گاز بیشتری در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد و در نتیجه میزان آلودگی‌ها کاهش خواهد یافت.

وی تغییر در سبک زندگی مردم برای کاهش آسیب‌های زیست محیطی را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: این تغییر نگرش باید در حوزه شهرسازی، معماری و ساخت و سازهای مسکونی برای کاهش مصرف انرژی و مشکلات زیست محیطی مورد توجه جدی قرار گیرد.

رئیس کمیسیون حمل و نقل، محیط زیست و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه هر چه میزان مصرف انرژی در جامع کاهش یابد بهبودی هوا و محیط زیست بیشتر خواهد شد گفت: با کاهش یک یا دو درجه دمای منازل، نیمی از آلودگی‌های زیست محیطی به خودی خود کم خواهد شد.

رئیس کمیسیون بهداشت و سلامت شورای اسلامی شهر اصفهان نیز از اثبات ارتباط بین آلاینده‌ها و بیماری‌های صعب العلاج خبر داد و گفت: سلامتی مردم باید محور، هدف و اولویت اصلی مسئولان باشد و تمام فعالیت‌ها و اقدامات در راستای ارتقای سلامت مردم صورت گیرد.

غلامحسین صادقیان، توسعه پایدار را در گرو تامین زندگی سالم و با نشاط مردم دانست و تصریح کرد: در شرایط فعلی و بحرانی بودن آلودگی‌های زیست محیطی، گاز سوز کردن نیروگاه‌ها مهم‌ترین راهکار برای کاهش این آلایندگی هاست.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز