رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک:
عمدهترین مشکل بخش کشاورزی عدم مشاوره با بخش خصوصی است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک گفت: اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی همواره به عنوان پارلمان بخش خصوصی معرفی شده و بر نقش مشاوره ای آن تاکید می شود، اما در بسیاری از تصمیم گیریها برای بخش خصوصی شاهد نادیده گرفته شدن آراء و نظرات این پارلمان هستیم.
ناصر بیکی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، افزود: نمود عینی این موضوع صدور بخشنامهای خلق الساعه در شهریورماه ۹۷ توسط بانک مرکزی بود. محتوای این بخشنامه درباره بازگشت ارز حاصل از صادرات به صورت یک سویه و بدون جمع آوری نظرات اتاق بازرگانی و بخش خصوصی بود و در این رابطه تصمیم گیری شد.
وی ادامه داد: همین امر در حوزه نهادههای دامی و دیگر مسائل بخش کشاورزی نیز مطرح است که چندی پیش در نشست شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت که به ریاست فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، به آن اشاره شده است. در این نشست عمده ترین مشکل بخش کشاورزی و دام و طیور، دخالت وزارت صمت و جهاد کشاورزی در امور یکدیگر و عدم مشاوره با فعالان بخش خصوصی عنوان شد. متأسفانه مشخصاً در بخش کشاورزی و مسئله گرانیهای اخیر، همین به بازی نگرفتن بخش خصوصی در تصمیمات مهم دارای اثرات سوء بسیاری بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک اظهار داشت: در خصوص جایگاه اراک در تصمیم گیری ها تا حدی شرایط متفاوت است. ضمن اینکه اکنون اتاق اراک با در اختیار داشتن کرسیهای بیشتری نسبت به دوره های قبل، در کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران در تصمیمگیریهای کلان بیش از گذشته اثرگذار است. در سطح استان نیز به علت حمایت تمام و کمال نماینده عالی دولت از بخش خصوصی و توجه ویژه ایشان به مصوبات شورای گفت و گو میزان اثرگذاری اتاق بازرگانی اراک در تصمیم گیری های استانی برای فعالان اقتصادی افزایش یافته است.
بیکی تصریح کرد: با توجه به اینکه اتاقهای بازرگانی نقش مشاوره دهنده دارند و دارای مسئولیت مستقیم در تصمیم گیری و اجرا نیستند، یکی از مهمترین کار ویژههای این نهاد، پتانسیل هایی چون «شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی» و «کمیسیون های تخصصی» است. این 2 حوزه مهمترین ابزارهایی هستند که در اختیار اتاق قرار دارند و در صورتی که عملکرد مثبتی در آنها مشاهده کنیم، بسیاری از مشکلات حذف یا به حداقل خواهد رسید.
وی بیان داشت: از 2 سال گذشته، هیئت نمایندگان اتاق اراک در کمیسیونهای تخصصی و نیز در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، شرایط خوبی داشته، اما راه بسیاری طولانی در پیش داریم. به همین دلیل با جابجاییها و برنامه ریزی هایی که انجام شده و خواهد شد، تلاش بر این است که بیشترین خروجی را از این 2 حوزه داشته باشیم. همچنین هدفگذاری بر این بوده که فردی توانمند و متخصص در رأس 2 رکن مذکور قرار گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک تأکید کرد: جایگاه اتاق اراک به واسطه صنعتی بودن استان و برخورداری از پتانسیل های مختلف صنعتی، معدنی و کشاورزی و همچنین نقش مؤثر استان در حوزه صادرات غیرنفتی کشور، متفاوت است و هم اکنون در کشور جایگاه خوبی دارد. در کمیسیون های کشاورزی و صنعت که کمیسیونهای ویژه ای برای بخش تولید کشور هستند، نقش اتاق اراک پررنگ است.