خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سمنان خبر داد:

وجود 120 گونه گیاه دارویی در استان سمنان/ کشت 3 هزار هکتار گیاه دارویی در اراضی استان سمنان

وجود 120 گونه گیاه دارویی در استان سمنان/ کشت 3 هزار هکتار گیاه دارویی در اراضی استان سمنان
کد خبر : ۹۶۲۷۴۹

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه عرصه‌های طبیعی استان سمنان ظرفیت‌های بی‌نظیری در حوزه کشت گیاهان دارویی دارد، افزود: در استان سمنان بیش از ۱۲۰ گونه گیاه دارویی وجود دارد که ۵۰ گونه آن به‌صورت سنتی و ۱۰ گونه به‌صورت صنعتی بهره‌برداری می‌شود.

به گزارش ایلنا سمنان، سید حسن میرعماد اظهار داشت: با اجرای این طرح‌ها محصولات بخش کشاورزی ۲۵۳ هزار و ۶۶۸ تن افزایش می‌یابد که ارزش رقمی آن در حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان است.

وی با بیان اینکه استان سمنان ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های مطلوبی در بخش کشاورزی دارد گفت: میانگین تولید کشاورزان پیشرو در این استان گاه تا حدود ۳ برابر متوسط تولید است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه علل موفقیت کشاورزان پیشرو در حوزه تولید پسته از آنان جمع‌آوری‌شده گفت: تلاش می‌شود بر اساس تجارب کشاورزان پیشرو آموزش‌هایی به سایر بهره‌برداران ارائه شود تا بتوانیم طی مدت ۲ سال متوسط تولید استان از سه و نیم تن به ۷ تن افزایش پیدا کند.

میرعماد با بیان اینکه اقدامات متعددی در سال جهش تولید برای افزایش محصولات کشاورزی در دستور کار است به انعقاد تفاهم‌نامه سازمان جهاد کشاورزی استان با سپاه پاسداران این استان اشاره کرد و گفت: در این تفاهم‌نامه تلاش می‌شود تا از ظرفیت بسیج برای افزایش عملکرد بخش کشاورزی بهره گرفته شود.

وی با بیان اینکه اجرای این تفاهم‌نامه با حضور افراد بسیجی در روستاها و کانون‌های تولید آغازشده خاطرنشان کرد: در قالب این تفاهم‌نامه بسیجیان به کمک بخش کشاورزی آمده و زمینه رونق و افزایش تولید در این بخش فراهم می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: مجموعه این اقدامات سبب می‌شود در سه سال آینده تولید محصولات کشاورزی بیش از ۲۷ درصد افزایش یابد.

میرعماد درباره اشتغال‌زایی در بخش کشاورزی نیز گفت: ۴۵ هزار خانوار در بخش کشاورزی مشغول به کار است و همچنین با ۲۷ طرح اساسی که در پروژه‌های جهش تولید پیگیری می‌شود و پیش‌بینی‌شده ۸۴۹ نفر اشتغال جدید ایجاد شود.

وی با بیان اینکه در هفته دولت نیز ۱۸۱ طرح عمرانی و تولیدی با اعتبار ۱۱۸ میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد خاطرنشان کرد: با بهره‌برداری از این طرح‌ها زمینه اشتغال ۶۱۵ نفر به‌صورت مستقیم و ۸۰۸ نفر به‌صورت غیرمستقیم فراهم می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی همچنین گفت: با افتتاح پروژه‌های هفته دولت بیش از سه هزار خانوار از منافع این طرح‌ها بهره‌مند می‌شوند.

میرعماد با بیان اینکه برنامه‌های اقتصاد مقاومتی متعددی در استان تدوین شد خاطرنشان کرد: بیش از ۹۷ درصد اهداف این برنامه‌ها علی‌رغم تمامی محدودیت‌ها محقق شد.

وی با بیان اینکه استان سمنان دارای محدودیت منابع به‌ویژه محدودیت منابع آبی است ابراز امیدواری کرد با اجرای برنامه‌های مختلفی که در دست تدوین است موضوع جهش تولید در استان تحقق یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه در این استان برنامه‌های مختلفی بر حوزه سازگاری با کم‌آبی تدوین‌شده است گفت: تلاش می‌شود با این منابع محدود آب و ظرفیت‌های موجود زمینه افزایش تولید در این استان فراهم شود.

میرعماد با اشاره به اینکه در موضوع مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی اقدامات مطلوبی انجام‌شده است به تدوین سند بهره‌برداری آب در این استان اشاره کرد و گفت: سند بهره‌وری آب، نقشه راه در استان سمنان است.

وی همچنین به اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در حوزه مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در ۶ سال اخیر بیش از ۲ برابرافزایش داشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: ۳۵ هزار هکتار از اراضی استان سمنان مجهز به سامانه‌های نوین آبیاری شده و این مهم به علت افزایش فرهنگ بهره‌برداری در بخش کشاورزی و همراهی مطلوب کشاورزان به‌دست‌آمده و این روند ادامه دارد.

وی توسعه کشت‌های گلخانه‌ای را یکی دیگر از اقدامات بخش کشاورزی استان سمنان در راستای مدیریت مصرف آب بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: کشت گلخانه‌ای در ۲ سال اخیر در استان سمنان ۷۰ هکتار افزایش‌یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان‌ با بیان اینکه در حال حاضر شهرک‌های گلخانه‌ای جدید در دست احداث است افزود: امسال نیز ۶۰ هکتار سطوح گلخانه‌ای در دست اجرا است و امیدواریم تا پایان سال ۱۰۰ هکتار به سطوح گلخانه‌ای استان افزوده شود.

میرعماد خاطرنشان کرد: توسعه گیاهان دارویی نیز یکی از موضوعاتی است که در بخش مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی دنبال می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان‌ با بیان اینکه توسعه کشت گیاهان دارویی در دستور کار است تصریح کرد: این گیاهان نیاز آبی کمی داشته و درعین‌حال دارای ارزش‌افزوده بالایی دارند و ازاین‌رو توسعه کشت این گیاهان مقرون‌به‌صرفه است.

میرعماد گفت: بیش از سه هزار هکتار کشت گیاهان دارویی در استان انجام‌شده است و این روند ادامه دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز