مدیر میراث فرهنگی کاشمر مطرح کرد:
فروش صنایع دستی کاشمر به بازارهای خلیجفارس
مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشمر گفت: خوشبختانه بسیاری از کالاهای صنایع دستی کاشمر به صورت مستقیم و غیر مستقیم به بازارهای خلیجفارس راه یافته است.
به گزارش ایلنا از مشهد، رضا یوسفی در جلسه با فعالان حوزه گردشگری که در خانه تاریخی دانش برگزار شد، افزود: در حال حاضر ۵ دفتر خدمات مسافرتی با مجوز وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۸ اقامتگاه بوم گردی در شهرستان کاشمر و کوهسرخ مجوز فعالیت گرفتهاند، مطرح کرد: اولین اقامتگاه بوم گردی منطقه اسفند ۹۶ در کوهسرخ فعالیت خود را آغاز کرده است.
مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشمر اظهار کرد: اولویت و توسعه پایدار کوهسرخ با توجه به پتانسیلهایی که دارد به جای اینکه بر مبنای صنایع آلاینده باشد بهتر است بر محور صنعت گردشگری و خدمات باشد.
وی اظهار کرد: ضمن اینکه سال گذشته اولین سازمان مردمنهاد در شهرستان کاشمر راهاندازی شد، دریافت سه موافقتنامه اولیه در حوزه اقامتگاههای بوم گردی را هم داشتیم که در حال پیگیری هستند.
یوسفی گفت: کاشمر در حوزه گردشگری از ظرفیتهای بسیار بالایی برخوردار است، اگر چه در این مدت جشنوارههای بسیاری برگزار شده به تبع به دلیل شیوع ویروس کرونا بسیاری از برنامهها نیز به حاشیه برده شده است.
وی تصریح کرد: توجه به گردشگری و صنایع دستی میتواند اشتغالزایی بسیار بالایی داشته باشد، در حال حاضر ۱۵۷ رشته صنایع دستی و سه کارگاه بزرگ و ۱۸۰ کارگاه انفرادی فعالیت میکنند.
مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشمر با اشاره به اینکه اکنون ۱۲۰۰ نفر در حوزه صنایع دستی فعال هستند، گفت: در این مدت کالاهای صنایع دستی کاشمر به صورت مستقیم و غیر مستقیم به بازارهای خلیجفارس راه یافتند، همچنین ۴ محصول صنایع دستی از جمله فرت بافی و چرم کاشمر صاحب برند رسمی شدند.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه تربیت نیروی انسانی یکی از موارد بسیار مهم است در همین راستا طی سالهای ۹۸ و ۹۷ دوره تجاری سازی و بستهبندی صنایع دستی را در شهرستان برگزار کردیم.
در این جلسه مدیر یکی از آژانسهای مسافرتی کاشمر نیز گفت: کرونا و از سویی تورم افسار گسیخته حوزه گردشگری را با مشکلات جدی مواجه کرده و دارد حوزه گردشگری را از بین میبرد.
رضا شریعتی افزود: متأسفانه ایرلاینهای داخلی با گذشت بیش از ۶ ماه که سفرها به دلیل شیوع ویروس کرونا کنسل شده اما هنوز پولهای ما را هنوز برگشت نداده و وقتی تماس میگیریم اعلام میکنند پولی نیست که بدهیم.
وی ادامه داد: به میزانی که گردشگری ضربه خورده هیچ رسته شغلی دیگر ضربه ندیده و عملاً صنعت گردشگری در حال از بین رفتن است.
در ادامه احمد خلیلی از فعالان حوزه گردشگری گفت: کاشمر برای ورود و حضور گردشگران در منطقه از نبود فرودگاه رنج میبرد، از سویی برای آوردن گردشگران خارجی با مشکلات و محدودیتهای بسیاری مواجه هستیم.
وی ادامه داد: اگر چه جاذبههای گردشگری بسیاری در شهرستان کاشمر و کوهسرخ داریم اما با نبود موزه مواجه هستیم، هر شهر در منطقه ترشیز میتواند موزه منحصر به فرد داشته باشد.
خلیلی با اشاره به اینکه دیگر موزههای مردمشناسی جوابگو نیست و باید از منظر نو اقدام به ایجاد موزه کنیم که در دیگر نقاط نباشد، عنوان کرد: اگر بخواهیم به خوبی شهرستان کاشمر را معرفی کنیم باید فمتور اجرا کنیم.
کاشمر یکی از شهرهای زیارتی سیاحتی در جنوب غربی خراسان رضوی است که قدمت دو هزار و 500 ساله دارد. مسجدجامع، مدرسه علمیه حاج سلطان، بند شاهی، یخدان فروتقه، آبگرم کریز، مسیر ییلاقی کوهسرخ، بقاع متبرک امامزادگان سیدحمزه، سیدمرتضی و سیدمحمد و آرامگاه شهید مدرس از جمله آثار تاریخی و جاذبه های طبیعی و گردشگری کاشمر هستند و فرش دستباف و فرت بافی از جمله صنایع دستی منطقه به شمار میروند.