خبرگزاری کار ایران

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان:

رفع تداخلات ارضی باعث کاهش دعواهای حقوقی و اختلافات بین بهره‌برداران و دولت می‌شود

رفع تداخلات ارضی باعث کاهش دعواهای حقوقی و اختلافات بین بهره‌برداران و دولت می‌شود
کد خبر : ۱۶۲۴۳۴۶

رئیس جهاد کشاورزی لرستان گفت : رفع تداخلات ارضی باعث کاهش دعواهای حقوقی و اختلافات بین بهره‌برداران و دولت می‌شود و از تغییر کاربری غیراصولی اراضی و تخریب محیط زیست پیشگیری می کند.

به گزارش ایلنا، سید عماد شاهرخی روز پنجشنبه بیست و هشتم فروردین ماه در حاشیه جلسه کمیسیون رفع تداخلات اراضی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ۱۲ پلاک زمین به مساحت ۱۱ هزار و ۲۶۰ هکتار بررسی و مالکیت این اراضی مشخص شد، اظهار کرد: با تثبیت اراضی غیر ملی و سپس صدور اسناد تک برگ اراضی زراعی و باغی بعد از اجرای رفع تداخلات، آمار دقیقی از اراضی کشاورزی به دست می‌آید و برنامه ریزی برای توزیع نهاده‌های دامی، کود و سم و بذر به درستی انجام خواهد شد. 

وی هدف نهایی اجرای رفع تداخلات را صدور اسناد تک برگ برای تمام اراضی ملی و کشاورزی برشمرد و افزود: یکی از مسائل مهم در حوزه مدیریت زمین، تداخلات اراضی و اختلافات مالکیتی موجود بین اشخاص و یا بین اشخاص و دولت می‌باشد که حل و فصل این موضوع باید با استفاده از همه ظرفیت‌ها و امکانات با جدیت پیگیری شود. 

رئیس جهاد کشاورزی لرستان تاکید کرد: تمام تلاش کارشناسان امور اراضی بر اتمام هرچه سریعتر ثبت سامانه‌ای پلاک‌های رفع تداخل شده متمرکز است و امیدواریم با همکاری دستگاه‌های اجرایی مرتبط، به زودی به نتیجه مطلوب در این حوزه برسیم. 

شاهرخی اضافه کرد: طی دهه‌های گذشته برخی کشاورزان، اراضی ملی را بر اساس مالکیت عرفی کشت می‌کردند که منجر به تشکیل پرونده قضایی و تخصیص جرائم برای آن‌ها می‌شد، بنابراین تثبیت اراضی در دستور کار قرار گرفت. 

وی اظهار داشت: در این راستا تاکنون ۹۰ درصد مساحت اراضی محل اختلاف در استان معادل یک هزار و ۳۰۰ پلاک به مساحت ۴۵ هزار هکتار رفع تداخل و سند ۸۰ درصد از این سطح با همکاری جهاد کشاورزی و ثبت اسناد صادر شده است. 

رئیس جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه حدود ۱۷۰ پلاک به مساحت حدود ۵۰ هزار هکتار باقی مانده است، گفت: برخی اراضی لرستان در حریم شهرها و یا هم مرز با سایر استان‌ها هستند، اما تلاش می‌شود پرونده رفع تداخلات اراضی تا نیمه اول امسال بسته شود. 

شاهرخی با تاکید بر توجه ویژه دولت در رفع تداخلات اراضی به سود مردم و کشاورزان تصریح کرد: تاکنون تنها چهار هزار هکتار از اراضی ملی جنگلی، دارای شیب نامناسب و فاقد آثار کشت در لرستان به نام دولت شده است. 

وی افزود: به طور متوسط فرآیند رفع تداخل اراضی و صدور سند حدود ۲ ماه به طول می‌انجامد، اما لرستان با توجه به ساختار جغرافیایی و توپوگرافی خاص، نسبت به برخی استان‌های کشور تا حدودی فاصله دارد، اما با این وجود تلاش می‌شود بخش قابل توجهی از تداخل اراضی تا پایان سال جاری نیز برطرف شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز