طی مراسمی صورت گرفت؛
آغاز عملیات احداث بزرگترین لندفیل مهندسی دفن بهداشتی پسماند کشور در مشهد
طی مراسمی عملیات احداث فاز اول بزرگترین لندفیل مهندسی دفن بهداشتی پسماند کشور با اعتبار 12 میلیارد تومان آغاز شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، مهدی یعقوبی معاون خدمات و محیط زیست شهرداری مشهد در این مراسم گفت: اغلب کلانشهرها با معضل تولید حجم زیاد پسماند شهری روبرو هستند که باید مدیریت صحیح و کامل در این زمینه وجود داشته باشد.
وی با اشاره به تولید روزانه ۲ هزار تن زباله در مشهد افزود: مهمترین گام در مدیریت پسماند مرحله تفکیک زباله از مبداء است که منجر به کاهش حجم تولید زباله میشود.
وی ادامه داد: نقش شهروندان در اجرای موفق این طرح بسیار مهم است و امسال طرح تفکیک زباله از مبداء با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال به صورت تخصصی و فرهنگی دنبال میشود.
یعقوبی گفت: طرح هوشمند تفکیک زباله از مبداء نیز با ۱۰ هزار مشترک به صورت آزمایشی در مشهد اجرا میشود که به زودی در تمام مناطق شهری عملیاتی خواهد شد.
وی با اشاره به نوسازی ۸۵ درصد ناوگان پسماند افزود: خط پردازش هزار تنی پسماند نیز با هزینه ۷۰ میلیارد ریال از امروز وارد مدار بهرهبرداری شد.
یعقوبی در باره بازیافت خاک و نخاله نیز اظهار داشت: مطالعات در زمینه بازیافت زباله در دست انجام است و میکوشیم کل فرایند مدیریت پسماند را به صورت مهندسی عملیاتی کنیم.
مدیرعامل سازمان بازیافت شهرداری مشهد نیز در این مراسم گفت: رشد جمعیت و تغییر الگوی مصرف باعث شده است مدیریت پسماند از الزامات اساسی در مدیریت شهری باشد.
ابوالفضل کریمیان افزود: در زمینه آموزش، فرهنگسازی و تفکیک زباله از مبداء اقدامات خوبی در مشهد در دست انجام است و در طرح تفکیک زباله از مبداء روش هوشمندسازی در دستور کار است که در مرحله آزمایشی اجرای آن شهروندان استقبال خوبی از این طرح داشتهاند.
وی ادامه داد: خط بازیافت کاغذ با ظرفیت ۲۵ تن و اعتبار ۱۲۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی تا پایان امسال راهاندازی میشود.
کریمیان گفت: همچنین بزرگترین محل دفن مهندسی بهداشتی پسماند کشور برای مدیریت شیرابه و اجرای طرح بازچرخش شیرابه طراحی و از امروز عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
وی افزود: روزانه حدود ۲ هزار تن پسماند در مشهد تولید میشود که حدود ۷۰ درصد آن مواد آلی است و بخشی از آن تبدیل به شیرابه میشود که با دفن غیربهداشتی پسماند، شیرابه به آبهای زیرزمینی نفوذ میکند و منجر به آسیبرساندن به محیطزیست میگردد.
کریمیان ادامه داد: از این رو با هدف توسعه و بهسازی محل دفن پسماندهای کلانشهر مشهد در سال جاری با تشکیل کمیته تخصصی با همکاری متخصصان و مشاوران سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، کارشناسان و متخصصین دانشگاهی و همکاری موسسه همکاریهای بینالمللی ژاپن (جایکا) احداث بزرگترین لندفیل مهندسی بهداشتی دفن پسماند کشور در مشهد در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: این پروژه در سه فاز در مساحت ۲۹ هکتار اجرا میشود که اعتبار فاز اول به مساحت ۹ هکتار ۱۲۰ میلیارد ریال است، همچنین احداث سلول اختصاصی دفن پسماند پزشکی نیز در دست اقدام است.
رئیس کمیسیون خدمات و محیط زیست شهری شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این مراسم گفت: با آغاز به کار شورای پنجم بازمهندسی فرایند مدیریت پسماند در دستور کار قرار گرفت.
محمد حاجیان شهری افزود: روزانه ۵۸ هزار تن زباله در کشور جمعآوری میشود که فقط ۱۰ درصد آن به صورت بهداشتی دفن میشود.
وی ادامه داد: آغاز پروژه دفن مهندسی بهداشتی پسماند گامی بزرگ در راستای حفظ محیط زیست است و خوشحالیم که این پروژه در مشهد وارد مدار اجرایی شد.