خبرگزاری کار ایران

آذرمهر در گفت‌وگو با ایلنا خبر داد:

جمع‌آوری بیش از 8000 سند تاریخی در مرکز اسناد بندرعباس

جمع‌آوری بیش از 8000 سند تاریخی در مرکز اسناد بندرعباس
کد خبر : ۸۲۸۰۶۱

رئیس‌مرکز اسناد تاریخی شهرداری بندرعباس‌گفت: بیش از هشت هزار فقره سند تاریخی و بیش از 1808 عکس و تصاویر تاریخی تاکنون توسط این مرکز جمع‌آوری شده است.

رامین آذرمهر  در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اعلام این خبر اظهار کرد: اسناد به عنوان بخشی از یادواره‌های مشترک مردم جهان، نقش مهمی در حفظ هویت دینی، ملی و فرهنگی گذشته، حال و آینده دارند.

وی افزود: اسناد تاریخی برای مسئولان، پژوهشگران و مردم مشعل راهنما هستند و این اسناد، هویت دینی، ملی و فرهنگی ملت‌ها را پاسداری می‌کنند.

جمع‌آوری بیش از 8000 سند تاریخی در مرکز اسناد بندرعباس

رئیس مرکز اسناد تاریخی شهرداری بندرعباس با قدردانی از دستگاه‌های دولتی و همچنین خانواده‌هایی که جمع‌آوری این اسناد همکاری داشتند، افزود: اسناد جمع‌آوری شده ادارات مربوط به اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، شیلات هرمزگان، اتاق بازرگانی بندرعباس، مخابرات هرمزگان و جمعیت هلال احمر هرمزگان است.

این مقام مسئول گفت: اسناد جمع‌آوری شده خاندان‌ها شامل«خاندان حمزوی(بیگلربیگی)، خاندان صفا، خاندان مشیری(مشیردوانی)، اسناد مدرسه دانشمند سورو، خاندان میرزاده(منطقه کوهشاه احمدی) و خاندان سرهنگ کاملی» است.

آذرمهر عنوان کرد: همچنین اسناد تاریخی مربوط به سدیدالسلطنه کبابی، اسناد تجار و مراودات تجاری موجود در سیرجان، اسناد مربوط به منطقه تخت بندرعباس برگرفته از آرشیو آقای عزیزی، اسناد قلعه مغویه برگرفته از آرشیو میراث فرهنگی هرمزگان، اسناد مربوط به پرداخت مالیات دوره قاجار، اسناد سفرنامه نصرالله اصفهانی  و نسخه های خطی تعزیه خوانی هرمزگان است.

جمع‌آوری بیش از 8000 سند تاریخی در مرکز اسناد بندرعباس

رییس مرکز اسناد تاریخی شهرداری بندرعباس اضافه کرد: اسناد موجود در بایگانی راکد شهرداری بندرعباس نیز شامل مکاتبات شهرداری با آب و برق، انجمن شهرستان، بخشنامه وزارت کشور، انشعابات آب و برق، پروژه‌های ساختمانی و عمرانی سازمان«برنامه» شهرداری، جمع آوری کیوسک، جنگلداری و منابع، راه و ترابری، شرکت تلفن، کشتارگاه، مرکز بهداشت و نام گذاری خیابان بوده که توسط این مرکز جمع‌آوری و طبقه‌بندی شده است.

وی ابراز کرد: بخش عمده گردآوری اسناد، از طریق دریافت اسناد راکد بایگانی وزارتخانه ها، سازمان‌های دولتی و وابسته به دولت، شرکت‌ها و سایر موسسه‌ها و همچنین از طریق دریافت از خاندان‌های قدیمی و شخصیت‌های تاریخی، با روش های گوناگون(خریداری، اهدا، وقف و امانت) صورت می گیرد.

جمع‌آوری بیش از 8000 سند تاریخی در مرکز اسناد بندرعباس

آذرمهر گفت: این مرکز درصدد تشکیل یک بانک اطلاعاتی کامل و جامع از تاریخ و فرهنگ بندرعباس و هرمزگان، با هدف حفظ و احیای فرهنگ غنی بندرعباس و انتقال آن به نسل های آینده است.

رئیس مرکز اسناد تاریخی شهرداری بندرعباس اظهار کرد: در همین راستا از تمامی ادارات استان و مردم فهیم بندرعباس که تصاویر و اسناد تاریخی و دست نوشته‌های مربوط به گذشتگان را در اختیار دارند، خواهشمندیم کپی یک نسخه از اسنادشان را به آرشیو مرکز اسناد تاریخی شهرداری بندرعباس تحویل داده یا این مرکز را برای جمع‌آوری یک نسخه یا کپی این اسناد را مطلع کرده و در زنده نگه داشتن تاریخ شهر سهیم باشند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز