خبرگزاری کار ایران

پرویز کردوانی در کاشان:

وضعیت آب در کشور بسیار بحرانی است/چمن سرطان‌زاست

وضعیت آب در کشور بسیار بحرانی است/چمن سرطان‌زاست
کد خبر : ۷۱۷۴۲۶

پدر علم کویرشناسی ایران، وضعیت آب در کشور را بسیار بحرانی دانست و گفت: برای جبران این کم آبی باید مانند سایر کشورها دنبال آب‌های غیرمتعارف از جمله فاضلاب خانگی و پساب صنعتی باشیم.

پرویز کردوانی امروز شنبه در همایش گرامیداشت روز هوای پاک در کاشان افزود: آب‌شیرین با گذشت زمان، کمتر و آب‌شور و فاضلاب زیادتر می‌شود و به‌علت زیاده‌روی در مصرف بی رویه، آب اقیانوس‌ها نیز در حال شوری و آلودگی است و براساس پژوهش‌ها، بسیاری از آبزیان هم در حال نابودی هستند.

وی با اشاره لزوم توجه به استحصال آب‌های غیرمتعارف اضافه کرد: حفر چاه‌های عمیق و نیمه‌عمیق که از دهه ۴۰ در ایران آغاز شد، با تلاش برای خودکفایی در محصولات کشاورزی شدت یافت که در عمل به نابودی منابع آبی کشور منجر شد.

این جغرافیدان، شمار چاه‌های غیرمجاز در حال حفر کنونی در کشور را بیش از چاه‌های غیرمجاز در حال انسداد اعلام کرد و افزود: هم‌اکنون نزدیک به ۷۰۰ هزار حلقه چاه آب در کشور وجود دارد که باید ۱۵۰ هزار حلقه از آنها بسته و از مدار خارج شود.

کردوانی تاکید کرد: ساخت کارخانه‌های فولاد و خودروسازی و ایجاد بندر خشک در کویر به توسعه یافتگی منجر نمی‌شود، بلکه عین عقب‌ماندگی است زیرا تولید فولاد به آب فراوان نیاز دارد که در کویر نیست. بدتر از همه این است که استان‌های کویری کشور از روی چشم و هم‌چشمی، هنوز هم به دنبال ساخت این نوع کارخانه ها هستند.

وی انتقال آب از دریا برای جبران کم آبی را نیز مفید ندانست و گفت: انتقال آب از دریا به کویر با توجه به طولانی بودن مسیر (نزدیک به ۹۰۰ کیلومتر)، تنها ۱۰ درصد آب مورد نیاز را آن هم در دوره بلند ۱۶ ساله انتقال می دهد در حالی که مردم هم اکنون به آب نیاز دارند.

پدر علم کویرشناسی ایران یادآور شد: در صورت تحقق این طرح نیز دوباره آب در اختیار وزارت نیرو قرار می‌گیرد که آن را در لوله تحویل می‌دهد که در نهایت هم به ساخت کارخانه، توسعه فضاهای سبز و راه اندازی کارواش‌ها منجر می‌شود.

وی با نادرست خواندن طرح باروری ابرها نیز گفت: کسانی که این طرح را اختراع کردند، خودشان اجرا نمی‌کنند و می‌گویند صرفه اقتصادی ندارد، چنان‌که مرکز باروری ابرها در یزد، مشکل کم آبی این شهر را حل نکرده است.

کردوانی، کشت هندوانه را به عنوان بهترین و مغذی‌ترین میوه، مقرون به صرفه‌تر از محصولاتی مانند گردو دانست و گفت: این محصول برای بزرگ شدن، آب چندانی مصرف نمی‌کند زیرا تعرق ندارد و آب اضافی خود را به بوته‌های مجاور می‌دهد در حالیکه درخت گردو برای ادامه حیات خود و به بار نشستن، آب فراوانی نیاز دارد.

وی همچنین کاشت چمن را خیانت به محیط زیست توصیف کرد و با تاکید بر حذف آن از فضای سبز یادآور شد: چمن سرطان‌زاست، در زمستان سرد و در تابستان گرم می‌شود و به گرم شدن محیط زیست هم کمک می‌کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز