مهدی عبدالرزاقی مطرح کرد:
سریال بلاتکلیفی مردم در بعضی محلههای قزوین
نائب رئیس شورای اسلامی شهر قزوین گفت: در گذشته شورایعالی معماری و شهرسازی تصمیمگیریهایی از راه دور و غیر بومی داشته و پروژههای بسیاری اجرا شده که از مصوبات آقایان در شورایعالی معماری و شهرسازی بوده است.
به گزارش ایلنا از قزوین، مهدی عبدالرزاقی در دومین نشست هماندیشی با نمایندگان مردم در مجلس، مدیران استانی، صفری شهردار، رئیس و اعضای شورایشهر و مدیران شهرداری قزوین، گفت: سالهاست مردم بعضی از محلههای قزوین با معضلاتی مواجه هستند که آنها را در بلاتکلیفی گذاشته است. حدود ۱۰۴ پلاک در محله قدیمی و اصیل بلاغی برای ایجاد معبر تملک شده و امروز در این رابطه به مشکلات زیادی برخورد کردهایم.
وی افزود: شورایعالی معماری و شهرسازی مصوبهای ارائه داده که برای هیچ متخصصی قابل قبول نیست. این نهاد برای عرض معبر عبوری از محله بلاغی تنها ۶ متر در نظر گرفته است. این در حالی است که در بعضی مناطق احداث دو طبقه ساختمان بدون پیلوت مصوب شده که متاسفانه مشکلاتی را برای مردم، ترافیک، شهر و... ایجاد خواهد کرد.
عبدالرزاقی با انتقاد از شورایعالی معماری و شهرسازی، گفت: در گذشته نیز این شورا تصمیمگیریهای از راه دور و غیر بومی داشته و پروژههای بسیاری اجرا شده که از مصوبات آقایان در شورایعالی معماری و شهرسازی بوده است. این نهاد طرحی مصوب کرده که طی آن خیابان خیام وسط و فردوسیشمالی جزو فضای میراثفرهنگی محسوب خواهد شد که در نتیجه در این فضا بیشتر از سه طبقه روی پیلوت اجازه ساخت داده نمیشود. با این روند سرمایههای شهروندان از بین خواهد رفت. علاوه بر آن باید بررسی شود که کدام میراث تاریخی در این محدوده قرار دارد. در محدوده ذکر شده باغات سنتی قرار داشته که امروزه دیگر اثری از آنها نیست.
این عضو شورای شهر در ادامه از رفتارهای مغرضانه و حساسیتهای بی مورد در خصوص محدوده بافت سنتی و فرسوده شهر انتقاد کرد و گفت: آیا شورای عالی معماری و شهرسازی در استانهای دیگر نیز مانند استان ما وارد جزئیات میشود؟! امروز مصوبات شورای عالی معماری و شهرسازی، موضوعات شهر قزوین را با بن بست مواجه کرده است. سرمایههای مردم شهر در حال از بین رفتن است و این روند موجب نارضایتی عمومی خواهد شد.
عبدالرزاقی از نمایندگان استان خواستار شد درباره موارد ذکر شده با وزیر راه و شهرسازی مذاکراتی داشته باشند تا از ضایع شدن حق شهروندان قزوینی جلوگیری شود.
نماینده قزوین در شورایعالی استانها در ادامه به لوایح مطرح شده در رابطه با مدیریت شهری در مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: در روند تصویب لایحه ارزش افزوده باید دقت شود تا حق شهرداریها ضایع نشود. این موضوع بخصوص برای شهرداریهای کوچک گران تمام میشود زیرا نهاد شهرداری درآمد پایدار ندارد. همچنین لایحه مدیریت یکپارچه شهری نیز یکی از موضوعات مهمی است که تصویب آن در نهایت به نفع نهاد شورا و شهرداری و در نتیجه به نفع شهروندان تمام خواهد شد.
وی همچنین به بودجه درنظر گرفته شده برای ستاد بازآفرینی شهری اشاره کرد و گفت: در این رابطه ۱۵۰۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است. مقرر بود شهرداری یک بسته پیشنهادی به این ستاد ارائه دهد. امیدواریم با پیگیریها و رایزنیهای نمایندگان محترم قزوین در مجلس، قسمتی از این اعتبارات برای شهر تاریخی قزوین در نظر گرفته شود.
عبدالرزاقی به صحبت در خصوص طرح گسترش امامزاده حسین(ع) پرداخت و گفت: ساکنان یک محله قدیمی و اصیل برای اجرای این طرح آواره شدهاند. با توجه به مشارکت نامهای که بین شهرداری، اداره کل اوقاف، اداره کل راه و شهرسازی و سازمان میراث فرهنگی منعقد شد، شهرداری به تعهدات خود عمل کرده اما نهادهای دیگر در این خصوص منفعل عمل کردهاند. همه جای کشور تلاش میکنند ساکنان محلههای قدیمی در محله خود بمانند اما در قزوین اجرای چنین طرحی ساکنان اصیل و قدیمی محلهها را از محل زندگی خود بیرون کرده است. امیدواریم با توجه به اصلاح طرح و با رایزنیهای نمایندگان محترم قزوین در مجلس با نهادهای مربوطه؛ این طرح نیز به یک سرانجام برسد.
نائب رئیس شورایشهر قزوین در پایان با انتقاد از مجموعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی در نگهداری از باغات سنتی ثبت داده شده، گفت: باغات سنتی قزوین توسط این سازمان ثبت ملی شدهاند اما این شهرداری است که تا امروز حدود ۲۰ میلیارد تومان در باغستان هزینه کرده تا بتواند این میراث زنده را سرپا نگه دارد و همچنان نیز آماج حملات قرار گرفته است. امروزه کمبود آب، عدم تامین امنیت باغستان و نبود صرفه اقتصادی از مشکلاتی است که باغات سنتی با آنها مواجه هستند. در این خصوص نیازمند یک همت ملی هستیم تا این میراث ارزشمند را که از پدرانمان به ما رسیده؛ حفظ کنیم. این مهم نیازمند حمایت مجمع نمایندگان استان است.