اجرای طرح گردشگری قنات در روستای طغرود قم
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم از بررسی اجرای طرح گردشگری قنات در روستای طغرود قم خبر داد.
به گزارش ایلنا، عیسی رضایی با اعلام این خبر گفت: قنات یکی از ابداعات ایرانیان باستان است که در حدود سه هزار سال پیش برای بهره برداری از آبهای زیر زمینی ابداع شد که میتواند کانون توجه گردشگران قرار گیرد.
وی ضمن اشاره به بازدید کارشناس طبیعت گردی اداره کل میراث فرهنگی قم از قنات روستای طغرود، افزود: بررسی قابلیتهای گردشگری در تمدن قنات در برگیرنده سه مسئله مهم میراث فرهنگی، نوستالژی و دورنمای گردشگری است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: در این بررسی پیشنهاد شد تا با برپایی تورهای گردشگری روستایی و بازدید از قناتها (قنات نوردی)، زمینه برای توسعه پایدار گردشگری روستایی و حفاظت از این سازههای آبی تاریخی فراهم آید.
وی ادامه داد: با مدیریت صحیح گردشگری قنات میتوان اثرات اقتصادی، زیست محیطی و فرهنگی -اجتماعی حاصل از آن را برای روستاهای هدف گردشگری پیش بینی کرد.
رضایی گفت: یکی از ابعاد فرهنگی- اجتماعی قنات در ایران باورهایی است که در طول تاریخ، مردم ایران زمین به این پدیده مهم داشتهاند و آداب و رسوم خاصی در حرمت آب و قنات داشتهاند.
وی بیان کرد: بررسیهای میدانی انجام شده در پیرامون قنات، بیانگر باورها و مراسمی برای توسعه جاذبههای گردشگری فرهنگی قنات با توجه به جاذبههای مردمشناسی قنات است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: با توجه به اهمیت قناتها در ایران و تعداد بیش از ۳۶ هزار رشته قنات ایران، بسیاری از دانشمندان، کاریزهای ایران را از جمله عجایب جهان و ایران را مهد تمدن کاریزی در جهان شناختهاند.
طغرود، روستایی از توابع بخش جعفرآباد در استان قم میباشد که طول قنات کهریز این روستا ۲۵۰۰ متر، تعداد میله چاههای آن ۱۶۰ و عمق مادر چاه این قنات ۳۰ متر است.