خبرگزاری کار ایران

فقدان زیر ساخت‌ها و امکانات ایمنی استاندارد از معادن قربانی می‌گیرد

فقدان زیر ساخت‌ها و امکانات ایمنی استاندارد از معادن قربانی می‌گیرد
کد خبر : ۳۵۱۷۷۱

در پی بروز حادثه ریزش لاشه‌های سنگ و عدم رعایت اصول کار حرفه‌ای در یکی از معادن شهرستان دوره چگنی جوان 22 ساله‌ای جان خود را از دست داد.

 به گزارش خبرنگار ایلنا در خرم آباد، این حادثه روز گذشته در معدن سنگ روستای درب چاه شهرستان چگنی اتفاق افتاد که جوان کارگر برای ارزیابی تخته‌ سنگ جدا شده از کوه به وسط شکاف ایجاد شده بین کوه و تخته‌سنگ می‌رود که ناگهان لاشه سنگی بزرگی از کوه که بر اثر انفجار سست شده بود به پایین ریزش می‌کند و سبب مرگ این جوان می‌شود.

جان‌باخته حسین عینی چگنی جوان حدودا 22 ساله و تنها فرزند پسر این خانواده بود که پس از برخورد صخره‌های سنگ با بدن وی دیگر کارگران با سختی‌های فراوان سعی داشتند به وسیله سیم بکسل و بلدزر سنگ را از روی بدن وی بردارند.

پس از بیرون آوردن پیکر نیمه‌جان این جوان، با ماشین شخصی معدن به بیمارستان انتقال داده می‌شد اما به علت جراحات شدید وارده جان خود را از دست داد.

این حادثه در حالی اتفاق افتاده که دارندگان مجوز معدن‌ سنگ در شهرستان چگنی با بی‌توجهی به اصول کار و به کار‌بردن کارگران ساده و بدون بیمه و زیر پا گذاشتن اصول کار حرفه‌ای در معادن سنگ هر از چند گاهی موجب فوت کارگران، معلولیت جسمی و بروز خسارات جبران‌ناپذیر به خانواده ها می‌شوند.

سقوط از ارتفاع، پرتاب‌سنگ و ریزش دیوار معادن بر اثر انفجار، سهل انگاری و عدم آموزش‌های اولیه عوامل مهم وقوع حوادث در معادن روباز هستند.

در اغلب معادنی که در اختیار بخش‌خصوصی است ایمنی چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد و به دلیل اولویت‌بندی اقتصادی توسط کارفرمایان، کارگران بیشترین قربانی حوادث در معادن شده‌اند.

سرمایه‌گذاران این بخش به دلیل توجه به سوددهی بیشتر، مسائل مربوط به ایمنی را نادیده می‌گیرند لذا بایستی تلاش کرد با معادنی که ایمنی را نادیده می‌گیرند برخورد قانونی و لازم انجام گیرد.

حفاظت از جان کارگران معدن اولویت کارفرمایان نیست

یکی از کارگران معدن شهرستان چگنی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در این خصوص گفت: کارگران معادن شهرستان چگنی بیمه نیستند و بسیاری از کارگران لباس و کلاه ایمنی ندارند و حفاظت از جان کارگران معدن، اولویت کارفرمایان نیست.

وی اظهار داشت: مسئولان معدن در زمینه ایمنی کارگران مسامحه و چشم‌پوشی می‌کنند و در برخی موارد هم عدم اطلاع‌رسانی دقیق مسول ایمنی در ارتباط با وضعیت ایمنی معدن باعث می‌شود حوادث بیشتری بروز کند.

یک فعال بخش معادن سنگ در شهرستان چگنی می‌گوید: برای ارتقاع سطح ایمنی از طریق آموزش و مطالعه و سرمایه‌گذاری انجام نشده و از همین رو استانداردهای معادن خصوصی شهرستان چگنی در مقایسه با استانداردهای جهانی در چارچوب بسیار پایین‌تری قرار دارند.

وی اظهار داشت: معادن بخش‌خصوصی در لرستان به دلیل کمبود نقدینگی و ضعف‌ سرمایه‌گذاری ناشی از وجود اشکال در قانون معادن نتوانسته‌اند همپای سایر بخش‌های دولتی حرکت کنند.

یکی از اهالی روستای میرزاوند چگه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در این خصوص گفت: معادن سنگ شهرستان چگنی به جای آن که موجب پیشرفت این شهرستان نوپا شوند، موجب معلولیت و از بین رفتن جوانان ، محیط زیست و طبیعت زیبای درختان بلوط آن شده‌اند.

وی تصریح کرد: معادن سنگ شهرستان چگنی با انفجارهای پی در پی سبب از بین رفتن محیط زیست منطقه، نابود کردن اکوسیستم منطقه و از بین رفتن گونه‌های گیاهی و جانوری فراوانی شده اند.

یکی از اهالی روستای حسیوند نیز که در مسیر تردد ماشین‌های کامیونت حمل سنگ قرار دارد، افزود: به دلیل تردد ماشین‌های کامیونت زیر ساخت‌های جاده‌ای این روستا کاملا تخریب شده و این معادن علاوه بر تخریب منابع طبیعی و محیط زیست با انفجارهای وقت و بی‌وقت آرامش روستاهای اطراف را بر هم می‌زنند.

وی اظهار داشت: در اینجا مسئولان استانی می‌بایست با پیگیری تخریب منابع طبیعی در سفیدکوه شهرستان چگنی اقداماتی جهت احیا منابع طبیعی و محیط زیست از بین رفته توسط معادن سنگ انجام دهند تا این طبیعت زخم خورده ترمیم و احیا شود، در حالی‌که تاکنون گامی در این زمینه برداشته نشده است.

گفتنی است، تابستان امسال "سید حسن هفده‌تن" معاون روابط کار وزارت‌تعاون کار و رفاه اجتماعی در سفر دو روزه به لرستان ، با حضور جمعی از مسئولان از معادن سنگ شهرستان دوره چگنی بازدید کرد.

سید حسن هفده‌تن در این بازدید با اشاره به لزوم ایمنی نیروی کار و تاکید بر همکاری نهادهای دولتی اظهار داشت: در بحث توسعه ایمنی نیروی کار با همکاری وزارت صنعت و معدن، مسکن و شهرسازی، شهرداری‌ها، سازمان نظام‌مهندسی، سازمان بهداشت در بحث بیماری‌های شغلی و باقی دستگاه‌ها و نهادها و به خصوص نهادها و تشکل‌های کارگری تلاش می‌شود از حوادث محیط کار کاسته شود.

وی افزود: این طرح به صورت یک برنامه جامع و بلند مدت اجرا خواهد شد تا بحث حوادث ناشی از کار منجر به فوت را به صورت قابل ملاحظه‌ای کاهش یابد. 

 به گزارش ایلنا، یکی از اساسی‌ترین زیر ساخت‌ها تجهیز معادن به امکانات ایمنی استاندارد است تا بیش از این شاهد به خطر افتادن جان کارگران نباشیم. باید با توجه به نیاز معادن، با آموزش های فنی و حرفه ای نیروی کار ماهر در سطح این شهرستان آموزش داده شده تا این آموزش ها باعث ایجاد اشتغال واقعی در شهرستان شود. 

 مهمترین وجه این علم، آموزش شرایط کار به نیروی کار و کارفرمایان معادن است، به نحوی که هر دوی آنها نسبت به شرایط سخت و غیر ایمن کار معدن اطلاعات کافی داشته باشند. 

نظارت مستمر بر بخش معدن و بازرسی به موقع از امکانات معدن باعث می شود تعداد این حوادث تا حد زیادی کاهش پیدا کند.

به علت بالا بودن کیفیت سنگ منطقه سفیدکوه معادن سنگ بسیاری در این شهرستان وجود دارد ،روستای درب چاه، نرگسه، میرزاوند چگه، سه کره، سفیدآب، بزآب، چنار و هررفته در شهرستان چگنی از جمله روستاهایی هستند که معادن سنگ در اکوسیستم آنها تاثیر بسزایی داشته است.

گستره معادن سنگ لرستان در محور الیگودرز ،ازنا ، بروجرد و اطراف خرم‏ آباد قرار دارد، در این محدوده بیش از 50 معدن فعال استان واقع شده ‏اند. 

 به استناد آماری که اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی لرستان به فرمانداری شهرستان چگنی اعلام کرده 700 نفر در شهرستان چگنی در حوزه معادن مشغول به کار می باشند.

گزارش از: سجاد آریان پور

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز