خبرگزاری کار ایران

ایلنا از قزوین گزارش می دهد؛

تقویت ایمنی و تجهیزات آتش‌نشانی صنایع قزوین ضرورت دارد/جان کارگران نباید مورد بی‌توجهی قرار گیرد

تقویت ایمنی و تجهیزات آتش‌نشانی صنایع قزوین ضرورت دارد/جان کارگران نباید مورد بی‌توجهی قرار گیرد
کد خبر : ۱۵۸۲۷۹۶

با توجه به شرایط خاص استان، ایمنی و تجهیزات آتش‌نشانی استاندارد برای شهرک‌های صنعتی و واحدهای تولیدی قزوین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ باوجود اقداماتی که توسط دستگاه‌های متولی صورت گرفته همچنان این حوزه نیازمند تقویت است و نباید جان کارگران مورد بی‌توجهی قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، قزوین ازجمله استان‌های صنعتی کشور است که بیش از سه هزار واحد تولیدی و تعداد قابل توجهی کارگاه در آن فعال است، از این رو ایمنی کار و واحدها در آن اهمیت بالایی دارد.

گاهی یک سهل‌انگاری و عدم توجه به ایمنی به حوادث جبران ناپذیر و خسارت‌های مالی و جانی قابل توجهی منجر می‌شود، در کنار وجود بخش اچ‌اس‌ای در خود واحدهای تولیدی و صنعتی، داشتن زیرساخت‌ها و تجهیزات آتش‌نشانی هم اهمیت بالایی دارد.

اوایل دی ماه بود که آتش‌سوزی گسترده در یک واحد مرتبط با چرم در شهر صنعتی لیا رخ داد و به گفته سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری قزوین اگر حضور و عملکرد بموقع آتش‌نشانان نبود، با آتش گرفتن مخزن تینر، حادثه و انفجاری بزرگ رخ می‌داد؛ حتی دو نفر از آتش‌نشانان هم در این عملیات مصدوم شدند.

مرادی درباره  وضعیت تجهیزات ایستگاه‌های آتش‌نشانی خاطرنشان کرد: تجهیزات و امکانات آتش‌نشانی شهر صنعتی لیا برای یک شهر صنعتی مناسب نیست و در حوادث به نیروهای آتش‌نشانی قزوین نیاز است.

این اولین بار نیست که در واحدهای صنعتی استان شاهد رخ دادن حادثه هستیم؛ در طول سال چندین بار چنین حوادثی رخ می‌دهد که البته با حضور آتش‌نشانان مهار می‌شود.

تعداد ماشین‌های آتش‌نشانی شهرک‌های صنعتی استاندارد است

رضا صفاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در قزوین، تعداد ماشین‌های آتش‌نشانی شهرک‌های صنعتی استان را با درنظر داشتن تعداد واحدها استاندارد دانست و بر ضرورت توجه به ایمنی توسط خود واحدها هم تاکید کرد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قزوین ادامه داد: در تامین تجهیزات آتش‌نشانی، بخش صنعت متفاوت از ساختمان است، باوجود اینکه تعداد ماشین‌ها استاندارد است اما برای داشتن تجهیزات مورد نیاز تمام واحدها با تنوعی که در استان داریم، به فضای زیاد و اعتبار مالی زیادی نیاز داریم، البته درمجموع نیازهای اصلی را داریم و واحدهای پرخطر هم باید ایمنی را به طور جدی رعایت کنند.

وی با اشاره به اینکه واحدهای پرخطر احصاء و کارگروهی برای بررسی وضعیت تشکیل شده، عنوان کرد: در این کارگروه نهادهای مختلف مانند دادستانی، مدیریت بحران، اداره کل کار و شهرک‌های صنعتی عضو هستند‌ و بعد از پایش واحدها، نکات لازم و رفع نقص‌های مورد نیاز به واحدها اعلام می‌شود.

این مسئول افزود: برای آماده بودن نیروی انسانی هم برای آتش‌نشانان و همچنین واحدهای اچ‌اس‌ای دوره‌های آموزشی برگزار می‌شود، ایستگاه آتش‌نشانی شهرک صنعتی حکیمیه هم تجهیز شده، همچنین در خود شهرک‌ها و واحدهای پرخطر هم تمهیداتی مانند نصب شیر آتش‌نشانی صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: واحدها موظف هستند اخطارهای رفع نقص را جدی بگیرند و با حضور دادستانی ابزار قانونی هم داریم و در صورت عدم توجه ورود پیدا می‌کند.

تاکید بر هوشمندسازی و هدف‌مندی نظارت بر واحدهای پرخطر

معاون روابط کار اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین هم به خبرنگار ایلنا گفت: آموزش و هوشمندسازی و هدفمندی نظارت برای کاهش حوادث کار و ارتقای ایمنی در واحدهای صنعتی در اولویت قرار گرفته تا چالش کمبود بازرس را پوشش دهد.

سید جلیل حسینی ادامه داد: در قزوین ۱۱۰ معدین داریم که سال گذشته ۲۲۰ بازرسی و در ۹ ماهه امسال ۱۴۵ بازرسی از آن‌ها انجام گرفته و تعداد حوادث امسال در این بخش به صفر کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: در حوزه ساختمان هم سال گذشته یک‌هزار و ۲۰۸ بازرسی، در حوزه کارگاه‌های پرخطر ۴ هزار و ۹۶۸ بازرسی داشتیم و امسال هم ۲ هزار و ۵۷۱ مورد انجام گرفته که بیشتر واحدهای فولاد، شیمی و پتروشیمی بود.

معرفی 51 کارفرمای واحدهای صنعتی به مراجع قضایی

این مسئول عنوان کرد: ۱۶۶ نفر ساعت آموزش و ۹۰۰ کارگاه کمیته حفاظت ایمنی و بهداشت کار شکل گرفته است، همچنین در تمام شهرستان‌ها برای ارتقای ایمنی و کاهش حوادث نشست تخصصی برگزار شده، حفاظت فنی کارگران در کارگاه‌ها هم مورد تاکید قرار گرفته و همه این‌ها به کاهش حوادث منجر شده است.

وی با اشاره به اینکه در شهرک صنعتی پاسارگارد برای ارتقای ایمنی، ایستگاه آتش‌نشانی فعال شده گفت: اینکه آیا این ایستگاه پاسخگوی نیازها بوده یا نه باید توسط نهاد آتش‌نشانی بررسی شود اما در حوزه کاری معاونت روابط کار؛ تمام این شهرک پایش شده و در مجموع ۵۱ نفر از کارفرمایان به دلیل عدم توجه به اخطارها به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

باتوجه به وجود صنایع شیمیایی، نفتی و چرم‌سازی در استان قزوین، موضوع ایمنی باید مورد توجه جدی مسئولین و تولیدکنندگان قرار گیرد تا حادثه‌ها و خسارت‌ها به حداقل ممکن کاهش پیدا کند.

این حوادث گاهی علاوه بر خسارت‌های مالی به آسیب به کارگران منجر شده و سال گذشته بود که چند کارگر در آتش سوختند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز