یک مسئول مطرح کرد:
کارگاه های عملی مسیر دانشجویان برای ورود به بازار کار را تسهیل می کند

سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس گفت: برگزاری کارگاه های عملی و کاربردی برای دانشجویان می تواند ذهنیت شرکت کنندگان را شکل دهد و مسیر آنان را برای ورود به بازار کار کوتاه تر و تسهیل کند.
به گزارش ایلنا، مهدی پارسایی در بازدید از بخش پایانی کارگاه شناخت خاک و سازه های خشتی و بررسی دست ساخته های هنرآموزان در دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز، اظهارداشت: حضور در کارگاه های عملی مرتبط با رشته تحصیلی باعث افزایش انگیزه و تعمیق و تثبیت آموخته های علمی و نظری دانشجویانی می شود و تصویر دقیق تری از وضعیت کاری آینده خود به دست می آورند که می تواند در تصمیمات مهم ایشان تاثیرگذار باشد.
وی با اشاره به این که سنت آموزشی و تربیتی استاد و شاگردی که در ایران ریشه طولانی دارد مدت ها است در نظام آموزشی ایران کم رنگ شده و کارکردهای بی نظیر آن را از دست داده ایم، ادامه داد: همچنان در برخی کشورهای دنیا بر تربیت و آموزش افراد در قالب استاد و شاگرد تاکید زیادی دارند و افراد برای ورود به بازار کار در هر حوزه ای باید بتوانند با اساتید و خبرگان آن رشته ارتباط گرفته و مدتی شاگردی کنند.
پارسایی به سبک معماری و آموزش استاد عبدالعلی فصحتی از معماران شیراز و معمار گنبد حرم شاهچراغ(ع) اشاره کرد و گفت: ایشان برای دست یافتن به جایگاه معماری، مدت ها به عنوان شاگرد نزد استادکاران رشته های مختلف معماری شاگردی کرد و نهایتا به عنوان شاگرد در کنار پدرشان که از معماران بزرک شیراز بود توانست به به توانایی لازم برای معماری دست پیدا کند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس به اهمیت خاک در معماری ایران اشاره و تصریح کرد: داشته های ایران در زمینه توجه به عناصر بومی در شکل گیری معماری بسیار قابل توجه است و باید با نگاه ویژه ای این ظرفیت های ارزشمند، شناسایی و برای شکل دهی به آینده معماری که یکی از مهم ترین عناصر هویتی برای انسان ها است، مورد استفاده قرار گیرد.
پارسایی با تاکید بر این که توجه به زیست بوم و عناصر آن در معماری دنیا در سال های اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته است، افزود: خوشبختانه ایرانیان در گذشته با بهره گیری از داشته های طبیعی زیست بوم ایران، معماری ارزشمندی را به وجود آورده اند که همچنان می تواند الهام بخش معماری امروز و آینده دنیا باشد؛ چنانکه بعضی معماران ایرانی در دنیا با تکیه بر همین ظرفیت ها، توانسته اند اقدامات ارزشمندی را رقم بزنند.
وی با تقدیر از برگزاری کارگاه در دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز، خواستار تداوم این کارگاه ها در روستاهای با بناهای خشتی و گلی استان شد و گفت: اگر کارگاه های آموزشی معماری در مقیاس یک به یک برگزار شود، شرکت کنندگان تجربه دلنشین و دریافت و احساس قوی تری نسبت به معماری و ظرفیت های آن پیدا خواهند کرد.
گفتنی است کارگاه "شناخت خاک و سازه های خشتی" به مدت پنج روز با تدریس استاد پویا خزائلی پارسا با مشارکت چند مرکز پژوهشی و آموزشی کشور در دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز برگزار شد.