در جلسه ستاد مولدسازی داراییهای استان مطرح شد:
در عرصه اقتصاد گردش مالی از داشتن اموال راکد بسیار مهمتر است / شناسایی 368 ملک مولدسازی شده در استان مرکزی
استاندار مرکزی گفت: واقعیت این است که در عرصه اقتصاد، گردش مالی از داشتن اموال راکد، بسیار مهمتر است و ارزش بیشتری دارد که این موضوع ثابت شده است. یکی از برنامههای اصلی دولت، شناسایی اموال و املاک راکد و مولدسازی آنها است که به عنوان منابع ملی از آنها بهرهبرداری لازم نمیشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی زندیهوکیلی در جلسه ستاد مولدسازی داراییهای دولت در استان مرکزی، افزود: باید سرمایه ثابت، گردش داشته باشد تا انتفاع بیشتری حاصل شود. یکی از راههای مولدسازی املاک، فروش از طریق مزایده است و راهکارهای دیگر مانند تهاتر و مشارکت در ساخت نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: وزارت اقتصاد و دارایی، برنامه جدیدی را در قالب شناسایی مولدسازی آغاز کرده است که میتواند شتاببخش این فرایند باشد. در گذشته بعضی تصورات بر این بود که دولت در استفاده از این املاک حساسیت دارد، اما اکنون مولدسازی املاک مازاد، برنامه جدی دولت و وزارت اقتصاد و دارایی است.
استاندار مرکزی اظهار داشت: یکی از دلایلی که دستگاههای اجرایی از مولدسازی فرار میکنند این است که از این فرایند اطلاعات کافی ندارند. مدیران دستگاههای اجرایی نباید حساسیت و تعصب بخشی در مولدسازی داشته باشند، بلکه باید صلاح استان را در نظر بگیرند و هر جا ضرورت دارد املاک برای مولدسازی صرف شود.
زندیهوکیلی تصریح کرد: در گذشته نگران بودیم که درآمد حاصل از مولدسازی به استان باز نگردد که این دغدغه رفع شده و صرف پروژههای استان میشود. درآمد حاصل از مولدسازی املاک و داراییهای دولت در استان، برای اجرای پروژههای داخل استان هزینه میشود و صرف هزینههای جاری نخواهد شد.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان مرکزی نیز در این جلسه با بیان اینکه شناسایی املاک مازاد نهادها و دستگاههای اجرایی این استان از سال گذشته آغاز شد، گفت: در نتیجه بررسیهای انجام شده با احتساب املاک بانکها، تعداد 416 ملک مازاد در استان شناسایی شد.
سعید ملااسماعیلی افزود: پس از آنکه بانکها از این مجموعه خارج شدند تعداد املاک به 368 ملک رسید. از این تعداد در نهایت 86 ملک مصوبه کارگروه مولدسازی استان مرکزی را گرفتند که از مجموع آنها 43 ملک به تصویب هیئت عالی مولدسازی رسیده است.
وی به تعداد املاک مازاد دولت که در حال مزایده هستند اشاره کرده و در این خصوص ادامه داد: در حال حاضر 10 ملک در مرحله مزایده قرار دارند. بیشتر این املاک مربوط به شرکت ملی گاز استان مرکزی است که پس از مولدسازی مبالغ آن به این شرکت باز میگردد.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان مرکزی اظهار داشت: این ادارهکل شناسایی املاک بزرگ را در دستور کار قرار داد که یکی از این موارد، ملک علیآباد اراک به ارزش 15 هزار میلیارد ریال است. املاک دیگر مانند ساختمان خوابگاه حضرت معصومه مربوط به دانشگاه علوم پزشکی استان و ساختمان قدیم آموزش و پرورش استان است.
ملااسماعیلی تصریح کرد: 50 ملک سازمان جهاد کشاورزی، 20 ملک ادارهکل آموزش و پرورش، 6 ملک ادارهکل دامپزشکی، 2 ملک ادارهکل ورزش و جوانان، 2 ملک دادگستری، 2 ملک ادارهکل راهوشهرسازی، 5 ملک راهآهن، 19 ملک دانشگاه علوم پزشکی و یک ملک از ادارهکل غله در استان مرکزی به تازگی شناسایی شده است.