به فدراسیون دوچرخهسواری پیشنهاد شد؛
لزوم راه اندازی دبیرخانه دائمی «شهر دوستدار دوچرخه» در ایران
رئیس هیأت دوچرخه سواری شهرستان ساوجبلاغ، پیشنهاد راه اندازی دبیرخانه دائمی «شهر دوستدار دوچرخه» را به فدراسیون دوچرخه سواری ارائه داد.
به گزارش ایلنا از البرز، مهدی جمشیدی با اشاره به عنوان «شهر دوستدار دوچرخه» اظهار کرد: متاسفانه در ادوار گذشته شاهد سلیقه ای عمل کردن برخی از دستگاههای متولی مدیریت شهری در امر ورزش دوچرخه سواری در ایران بودیم که میتوان به پویش «سه شنبه های بدون خودرو»، «شهر ملی دوچرخه سواری» و «شهر دوستدار دوچرخه» اشاره کرد.
وی افزود: هیچ یک از موارد ذکر شده سرانجامی موثر در موضوع همگانی کردن دوچرخه سواری نداشت زیرا به صورت سلیقه ای و بدون نظر کارشناسان و پیشکسوتان این ورزش صورت گرفته بود.
جمشیدی پویش «سه شنبه های بدون خودرو» را طرحی از طرف فعالان محیط زیست دانست و گفت؛ در گذشته این پویش به منظور استفاده مردم از حمل و نقل عمومی و پرهیز از تردد با خودرو شخصی در روز سه شنبه هر هفته مطرح شده بود که مدیریت شهری تهران بدون پیوست های اجتماعی، فرهنگی و ورزشی، به صورت نمادین طول مسیر مشخصی را با دوچرخه رکاب می زدند که نه تنها کمکی به کاهش آلودگی هوا نداشت، بلکه دوچرخه سواران نیز از از پویش استقبال نکردند.
جمشیدی به طرح «شهر ملی دوچرخه» اشاره کرد و افزود: این طرح نیز توسط معاونت حمل و نقل و ترافیک برخی از کلان شهرها مطرح شده بود که نه تنها با متولی این ورزش که فدراسیون دوچرخه سواری است و مورد مشورت کارشناسی قرار نگرفته بود، بلکه برخی از شهرداریها به صورت سلیقه ای این عنوان را مطرح کردند که سرانجام این طرح نیز جز تهیه گزارش عملکرد و بایگانی کردن آن در کنار سایر طرح های دیگر، ثمره ای برای ورزش دوچرخه سواری نداشت.
رئیس هیأت دوچرخه سواری شهرستان ساوجبلاغ موضوع اصلی را که جهانی نیز است، «شهر دوستدار دوچرخه» عنوان کرد و گفت: پیشنهاد راه اندازی «دبیرخانه دائمی انتخاب شهر دوستدار دوچرخه» را ذیل فعالیت فدراسیون دوچرخه سواری جمهوری اسلامی ایران به ریاست این فدراسیون ارائه دادم تا با مشارکت هیأت های استانی و شهرستانی بتوان در آینده ساختار و مولفههای طرح را تدوین کرد.
جمشیدی به هدف اصلی راه اندازی دبیرخانه مذکور اشاره کرد و افزود: ۳۱ هیأت استانی و بیش از ۴۰۰ هیأت شهرستانی تحت عنوان هیأت دوچرخه سواری فعالیت دارند که باتوجه به اینکه حدود ۱۴۰۰ شهر در تقسیمات کشوری ایران وجود دارد، با تدوین ساختار و تعریف مولفهها و شاخص های شهر دوستدار دوچرخه می توان امید داشت که شهرهایی را که بر اساس معیارهای اصلی به عنوان شهر دوستدار دوچرخه است انتخاب و برنامه ریزی برای حمایت و معرفی آنها صورت پذیرد.
بنابر این گزارش به تازگی هیأت دوچرخه سواری شهرستان ساوجبلاغ استان البرز، «طرح جمعه های دوچرخه سواری همگانی» را به جای «پویش سه شنبه های بدون خودرو» پیشنهاد داده است که این طرح در شهر مهستان و هشتگرد اجرایی شد.