ایلنا از آذربایجان غربی گزارش می دهد؛
دیوار بلند حصارهای اشتباه دور جنس لطیف/ گره هایی که از روی ندامت زده می شود
زندانیان زن ارومیه برای فرار از چهار دیواری خیال و پرکردن اوقات ندامت به شکلی مفید کار می کنند و درآمد دارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بعد از ظهر یک روز سرد پاییزی بود که برای تهیه گزارش از فعالیت بانوان در محیطی پرتناقض، به همراه تعدادی از خبرنگاران استان در قالب تور رسانه ای راهی زندان بانوان ارومیه شدیم.
وقتی حصار اشتباه ها، دورتادور «جنس لطیف» دیوار میکشند، حرفی برای گفتن باقی نمیماند، اما این موضوع فرق می کرد شنیده بودم اینجا همه زنان مشغول به کار شده اند و منبع در آمد هم دارند، اولین بار بود که قدم به چنین مکانی می گذاشتم نمی دانستم پشت این دیوارهای بلند که هر روز سربازهای دلتنگ خانه، روی بارویش نگهبانی میدهند، چه خبر است.
اشتباه، ارتکاب جرم، کارغیرقانونی و حتی گاهی یک اتفاق، موجب شده بود زنانی اینجا باشند که هیچ تعلقی به آن ندارند.
بعد از ورود به زندان به سمت کارگاه های فعال آنجا گام برداشتیم. هر چقدر جلوتر می رفتیم، سروصدای زیاد باعث می شد صدا به صدا نرسد، گفت و گوی بانوان همراه با چرخش چرخ خیاطی، ضربه های چکش و دفه بر تار و پود قالی بود.
اینجا زنان از پیر وجوان دورتا دور سالنی بزرگ نشسته و رشته افکارشان را به دار قالی گره میزدند.
به گفته مسئولین زندان زنانی با بازه سنی ۱۹ الی۶۰ سال در این مکان محبوس هستند.
به گفته مسئولین زندان، این بانوان مرتکب خلاف های مختلف از سرقت گرفته تا فریب دادن و توزیع مواد مخدر، شده و اکنون در حبس به سر می برند.
پای صحبت زندانیان که نشستیم حرف های همه از جنس پشیمانی، دلتنگی و نگرانی بود.
زمان در زندان زنان مثل همه زندانهای دیگر آنقدر کُند و آهسته میگذرد که حتی از دست چوب خط های روی دیوارها هم کاری بر نمیآید به ویژه اگر همه فکر و ذکرت، بچههایت در بیرون زندان باشد.
بیشتر زندانیان این زندان متاهل و دارای فرزند بودند در کنار کارگاه های خیاطی و قالی بافی مکانی برای نگهداری کودکان بانوان زندانی وجود داشت. مهدکودک در جوار زندان زنان ارومیه برای نگهداری و آموزش کودکان همراه مادران زندانی راه اندازی شده و کودکانی که زیر شش سال بودند برای اینکه از مهر مادری بهرهمند شوند در این مکان نگهداری می شدند.
در این محیط محصور شده با دیوار های بلند به جرات می توان گفت بهترین راه حل برای خلاص شدن از ثانیه های عذاب آور زمان کار است، کاری که هم انسان را سرگرم می کند و هم منبع درآمد است.
فعالیت ۵ کارگاه تولیدی در زندان مرکزی ارومیه/ اشتغال ۲۷۰ زندانی
مراد فتحی، مدیرکل زندانهای آذربایجان غربی نیز در حاشیه بازدید خبرنگاران از زندان مرکزی ارومیه با اشاره به فعالیت ۵ کارگاه اشتغالزایی با عناوین قالی بافی، مبلسازی، تولید پیراهن، مصنوعات چوبی، دستکش و بستهبندی در زندان مرکزی استان گفت: ۲۷۰ نفر در این کارگاهها مشغول بهکار هستند.
وی یادآور شد: در حال حاضر سه هزار و ۶ نفر از محکومین استان مولد و درآمدزا هستند که ۴۰ میلیارد تومان از طریق بنیاد تعاون به آنها پرداخت شده است.
مدیرکل زندانهای استان ادامه داد: همچنین یک هزار و ۸۰۰ نفر از زندانیان استان به صورت رأی باز در واحدهای تولیدی استان مشغول بهکار هستند.
وی با اشاره به اهمیت توانمندسازی زندانیان افزود: توانمندسازی گروههای هدف برای خانوادهها و جامعه از اهداف دستگاه قضایی است.
اشتغال بیش از ۲۰۰۰ زندانی در واحد های تولیدی استان
ناصر عتباتی، رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۶۰ نفر زندانی که شرایط اشتغال دارند، امروز در کارگاهها و واحدهای تولیدی مختلف در خارج از زندان مشغول به کار هستند.