مدیرکل هواشناسی خوزستان:
خوزستانیها منتظر یک پائیز گرم و خشک باشند/ کاهش بارندگی در حوضههای بالادست سدهای استان
مدیرکل هواشناسی خوزستان از کاهش بارندگی ها در حوضه های بالادست سدهای خوزستان در لرستان و چهارمحال بختیاری خبر داد.
به گزارش ایلنا از خوزستان، محمد سبزه زاری اظهار داشت: میزان بارندگیها در پاییز حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد زیر نرمال پیشبینی شده است، بنابراین امسال پاییز گرم و خشکی خواهیم داشت. با توجه به خروجی آخرین مدلهای فصلی هواشناسی که ماه سپتامبر صادر شده است، شرایط بارش در ماههای مهر، آبان و آذر، زیر نرمال خواهد بود.
او ادامه داد: برای این بازه زمانی، میزان بارندگی در حوضههای بالادست سدهای خوزستان در استانهای لرستان و چهار محال و بختیاری نیز کاهش خواهد داشت و نسبت به خوزستان کمتر پیشبینی شده است.
سبزهزاری تصریح کرد: ممکن است اواخر مهرماه بارندگی ۵ میلیمتری در برخی مناطق خوزستان داشته باشیم اما بارندگیهای موثر یعنی ۱۵ میلیمتر به بالاتر دیرهنگام آغاز میشوند و اواخر آبانماه یا اوایل آذرماه رخ میدهند.
مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: شرایط اقلیمی منطقه تغییر پیدا کرده و از حالت نظم خود خارج شده است و در این شرایط، پیشبینیها سختتر میشود؛ پیشبینیها در روندهای منظم انجام میشوند اما وقتی شرایط آشفته شود، پیشبینیها هم خوب نیستند.
سبزهزاری ادامه داد: از ۱۰ سال پیش به بعد بارشهای پاییزی کاهش و بارشهای زمستانه به شدت کاهش یافته و بارشهای بهاری بیشتر شده است، در حالی که قبل از آن همیشه بارشهای پاییزی خوبی داشتیم.
او عنوان کرد: در این سالها برخی اوقات بارندگی در پاییز و زمستان خوب نیست و بهار جبران میشود و این شرایط به دلیل تغییر اقلیم جهانی رخ داده است. وقتی بینظمی رخ میدهد نمیتوان زیاد روی پیشبینیها حساب کرد.
مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: صحت پیشبینیهای فصلی ۷۰ درصد به بالا هستند در حالی که دقت پیشبینیهای کوتاه مدت ۹۰ تا ۹۵ درصد است.
او با اشاره به وضعیت سدهای خوزستان نیز بیان کرد: در این شرایط نباید تنها منابع سدها را در نظر گرفت و اگر بتوانیم مصارف بخش کشاورزی را کنترل کنیم، با این شرایط بارندگی و آبی هم میتوانیم شرایط مطلوبی داشته باشیم.
سبزهزاری با تاکید بر لزوم مدیریت کشت زمینهای کشاورزی در خوزستان گفت: اگر زمینهای بیش از حدی زیر کشت بروند و مصرف آب بالا برود بیشک هر چه هم آب بیاید کم است بنابراین تنها ذخیره آب پشت سدها مطرح نیست و نوع و مقدار مصرف آن مهمتر است. با توجه به شرایط سدها و میزان بارندگی اگر مصارف کنترل شوند، مشکلی نخواهیم داشت.