یک کارشناس اقتصادی:
تولید و بهره وری در کهگیلویه و بویراحمد صفر است
مشاور اقتصادی رئیس اتاق بازرگانی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در ۱۰ ساله گذشته، بهرهوری و تولید ما در این استان صفر بوده و باید در این زمینه تلاشهای دوچندانی کنیم.
به گزارش ایلنا از یاسوج، "محمدامین منوچهری" در هفتادمین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی که به ریاست سیداحسان عسکری معاون امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد و به دبیری عبدالله قبادی رئیس اتاق بازرگانی این استان در سالن جلسات این اتاق برگزار شد، اظهار داشت: باید در حوزه سرمایه گذاری در این استان رقابت و بسترهای رقابتی را فراهم آورد چراکه در حوزه طرحهای نیمهتمام تغییری در تولید حاصل نمی شود.
وی با تاکید براینکه برای برون رفت از بن بست تولید در استان کهگیلویه و بویراحمد باید راه حلی پیدا کنیم، خاطرنشان کرد: تا زمانی که نتوانیم اصلاحات و تغییرات بنیادین در زمینه صدور مجوزات ایجاد کنیم، همچنان تولید ما با مشکل مواجه خواهد بود.
مشاور اقتصادی رئیس اتاق بازرگانی استان کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از سخنان خود با اظهار تاسف از اینکه صدور مجوزها در این استان حدود ۷۰ مرحله دارد و بطور میانگین ۱۵ ماه بطول می انجامد و گاها تا سه سال هم طول کشیده است، ادامه داد: تمام سازمانهای مرتبط با صدور مجوز مشکلساز هستند و یکی از اساسی ترین موانع و مشکلات در فضای کسب و کار استان، بوروکراسی اداری، موازیکاری و طولانی بودن روند صدور مجوزها است
منوچهری گفت: استعلام از سازمانها و ارگانهای دولتی ۲ تا سه ماه، استعلام از امور اراضی سه تا شش ماه، استعلام از منابع طبیعی ۲ تا پنج ماه، استعلام از امور آب ۲ تا چهار ماه، استعلام از کارگروه زیربنایی چهار تا هفت ماه، تصویب در شورای برنامه ریزی یکماه و صدور مجوز در سازمان مربوطه یکماه است.
مشاور اقتصادی رئیس اتاق بازرگانی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: ناراحت کننده این است که اگر امور اراضی استعلام می کند، همان هم در منابع طبیعی استعلام می شود، بنابراین موازیکاری و استعلام دوباره ، روند صدور مجوزها را طولانی کرده است.
منوچهری با انتقاد از تدوین برنامههای شش سال گذشته دراین حوزه در استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهارداشت: سند راهبردی و برنامه استراتژی سازمانها براساس پیش بینی نرخ رشد اقتصادی استان و برنامه هفتم توسعه باید تدوین شود.
وی گفت: در بخش محصول ناخالص داخلی نیز با اظهارتاسف باید گفت که نرخ آن در این استان طی ۱۰ سال گذشته همیشه منفی و معنیدار بوده و امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم تغییری در نرخ محصول ناخالص داخلی استان ایجاد کنیم.