یک مسئول مطرح کرد؛
هزینه هزارمیلیارد ریالی برای طرح فاضلاب تربت حیدریه/ ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تربت حیدریه گفت: تاکنون بیش از هزار میلیارد ریال اعتبار اعم از دولتی و خصوصی برای طرح فاضلاب تربت حیدریه هزینه شده است که برای تکمیل طرح مطابق فهرست بهای سال جاری دست کم به ۲ هزار میلیارد ریال دیگر اعتبار نیاز است.
به گزارش ایلنا از مشهد، علیرضا عباسی در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: عملیات اجرای شبکه فاضلاب در این شهرستان تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. در این راستا ۲۷۰ کیلومتر خط اصلی و فرعی شبکه فاضلاب در تربت حیدریه اجرا شده است که با تکمیل نهایی طرح شاهد شبکه ای بالغ بر ۳۵۰ کیلومتر خواهیم بود.
وی با بیان اینکه تکمیل طرح ملی فاضلاب تربت حیدریه جز برنامه های جدی دولت است، گفت: با توسعه شبکه اکنون آمار انشعابات فاضلاب در این شهرستان به ۳۲ هزار انشعاب افزایش یافت. چشم انداز طرح ملی فاضلاب تریت حیدریه بهره مندی ۵۲ هزار مشترک اعم از خانگی، تجاری، عمومی، مراکز درمانی، بیمارستانی و غیره است که تا سال آینده تکمیل خواهد شد.
عباسی گفت: مدیریت منابع آب، ارتقای سلامت و بهداشت عمومی، بازچرخانی و استفاده از پساب و جلوگیری از ورود آلاینده ها به محیط طبیعی، دفع بهداشتی فاضلاب، ارتقای مدیریت عرضه و تقاضا و تنوع بخشی به سامانه های تولید و توزیع آب شرب، تامین نیاز آبی بخش کشاورزی و صنعت بخشی از اهداف و چشم انداز طرح ملی فاضلاب تربت حیدریه به عنوان یکی از پروژه های بزرگ عمرانی خراسان رضوی است.
وی اضافه کرد: تاکنون افزون بر هزار میلیارد ریال اعتبار اعم از دولتی و خصوصی برای طرح فاضلاب تربت حیدریه هزینه شده است که برای تکمیل طرح مطابق فهرست بهای سال جاری دست کم به ۲ هزار میلیارد ریال دیگر اعتبار نیاز است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تربت حیدریه ادامه داد: در حوزه این شرکت که ۵ شهر و ۱۳۴ روستای جنوب خراسان رضوی را تحت پوشش دارد، ۶۲۰ تا ۷۵۰ لیتر آب شرب در ثانیه مورد نیاز است.
وی ادامه داد: با در نظر گرفتن میانگین مصرف ۷۰۰ لیتر در ثانیه حدود ۲۰۰ لیتر فاضلاب در ثانیه تولید می شود که پس از تصفیه برای مصارفی همچون کشاورزی و غیره استفاده می شود، اما چشم انداز طرح که از سال آینده عملیاتی می شود تامین نیاز صنایع و بطور مشخص پروژه فولاد تربت حیدریه است.
وی همچنین گفت: پس از ادغام شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی، اکنون ۶۲ هزار مشترک شهری و ۲۹ هزار و ۱۰۰ مشترک روستایی و ۳۳ هزار انشعاب فاضلاب تحت پوشش شرکت آبفای تربت حیدریه قرار دارد.
عباسی بیان داشت: افزایش ظرفیت مدول (حوضچه) تصفیهخانه فاضلاب تربت حیدریه از ۱۲ به ۲۵ هزار مترمکعب نیز در دستور کار است، ضمن اینکه با تزریق اعتبارات جدید تکمیل انشعابات مناطق مرکزی و هسته اصلی شهر تربت حیدریه نیز سرعت گرفت.
وی اظهار داشت: برای جبران ۱۳۰ لیتر کسری آب شهری تربت حیدریه در ثانیه ؛ چهار حلقه چاه در حومه شهر حفر و ۱۳ کیلومتر لوله گذاری خط انتقال، تملک زمین، حصارکشی، خرید تجهیزات برقی و برقرسانی نیز انجام شد که در نهایت منجر به افزایش ۱۰۰ لیتر در ثانیه شد.
وی ضمن یادآوری رشد جمعیت و افزایش مصرف آب شرب تصریح کرد: اگر مشترکان آبفای تربت حیدریه الگوی مصرف را رعایت کنند، مشکل چندانی نخواهیم داشت اما در زمان حاضر به سبب برخی کم توجهی ها شاهد رشد بی رویه مصرف هستیم بطوریکه مجبور شدیم چاه های آب سایر ارگان ها همچون ارتش و شهرداری را نیز وارد مدار توزیع کنیم.