خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری هفته سلامت استان مرکزی عنوان شد:

94 درصد مادران باردار تحت مراقبت باروری فعال قرار گرفتند / متأسفانه مصرف ویپ در جامعه افزایش یافته است

94 درصد مادران باردار تحت مراقبت باروری فعال قرار گرفتند / متأسفانه مصرف ویپ در جامعه افزایش یافته است
کد خبر : ۱۶۲۶۳۴۷

مصرف دخانیات و قلیان به سن کمتر از ۲۰ سال رسیده است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی بر مضرات استفاده از ویپ در بین افراد جامعه تأکید کرد و گفت: متأسفانه مصرف ویپ در جامعه افزایش یافته است و در این راستا بایستی اطلاع‌رسانی عمومی گسترده‌ای در این رابطه صورت گیرد. مضرات ویپ بسیار بدتر از سیگار بوده و به شدت سرطان‌زاست.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جواد جواهری در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه‌های استان مرکزی به مناسبت هفته سلامت، افزود: ذرات مضر حاصل از مصرف ویپ مستقیماً وارد مجاری تنفسی افراد می‌شود و آنها را در مدت کوتاهی به سرطان دچار می‌کند. متأسفانه ویپ صدمات جبران‌ناپذیری به بدن افراد وارد می‌کند.

وی ادامه داد: 85 درصد جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی در حوزه مصرف مواد دخانی و قلیان غربالگری شدند. 90 درصد جمعیت همین جمعیت نیز در حوزه سلامت روان غربالگری شده‌اند. استان مرکزی در ارائه خدمات در حوزه روان‌درمانی و روانشناسی، وضعیت مطلوبی دارد و از ظرفیت 75 روانشناس بهره‌مند است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی اظهار داشت: حدود 300 هزار نفر از جمعیت استان در شهرهای زیر 20 هزار نفر و همچنین روستاها، تحت پوشش خدمات پزشک خانواده و نظام ارجاع هستند. در نظام ارجاع، کمترین اتلاف وقت و دریافت خدمات به جامعه هدف در ساختار جدید پزشک خانواده دیده شده است.

جواهری تصریح کرد: سال گذشته در استان مرکزی 21 هزار و 606 مورد خدمات مراقبت و پیگیری بهداشتی مادران باردار ارائه شد. در این بازه زمانی 94 درصد مادران باردار تحت مراقبت باروری فعال قرار گرفتند که از متوسط کشوری بالاتر است. همچنین در این مدت جان 101 مادر باردار نزدیک به مرگ در استان نجات داده شد.

وی به شاخص‌های میکروبی آب شهری و اعلام شرایط اضطرار در حوزه آلودگی هوا اشاره کرده و بیان داشت: در حوزه شاخص‌های میکروبی آب شهری در استان مرکزی، صددرصد نمونه‌های میکروبی شهرها استاندارد بوده است. تضمین می‌دهیم که در مواقع آلودگی هوا، شرایط اضطرار را به موقع اعلام خواهیم کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تأکید کرد: 30 عنوان برنامه در هفته سلامت (یکم تا هفتم اردیبهشت ماه) در نقاط مختلف استان مرکزی برگزار می‌شود. شعار این هفته «سرآغازی سلامت و آینده‌ای سرآمد» است و برنامه‌های مختلفی برای اجرا در این هفته تدارک دیده شده است.

جواهری ابراز داشت: «عدالت در سلامت با پزشکی خانواده و نظام ارجاع»، «محیط سالم، جامعه سالم با مشارکت مردم»، «سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت، نسل توانمند»، «فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت»، «ورزش همگانی، سلامت همگانی»، «مراقبت از جنین، سلامت نوزاد، آینده‌ای امید بخش»، «نه به تصادف و آری به زندگانی»، عناوین روزهای هفته سلامت هستند.

وی به برنامه‌هایی که برای هفته سلامت استان مرکزی تدارک دیده شده است اشاره داشته و اضافه کرد: غبارروبی گلزار شهدای سلامت، برپایی تریبون آزاد با موضوع جوانی جمعیت در دانشگاه‌های استان، نواختن زنگ سلامت، سفیران سلامت و پیاده‌روی خانوادگی از مهمترین برنامه‌های هفته سلامت در استان مرکزی است.

مدیر گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان مرکزی نیز در این نشست خبری به فعالیت بهداشت محیط در حوزه مواد دخانی اشاره کرده و گفت: مصرف دخانیات و قلیان به سن کمتر از 20 سال رسیده است. اما اعمال محدودیت‌ها باعث شده تا در بازه زمانی 5 سال اخیر این شاخص از 4.5 به 2 درصد در استان برسد.

حسن مهرعلی به شیوع مصرف سیگار الکترونیکی در بین نسل جوان اشاره داشته و افزود: متأسفانه دختران 12 تا 16 ساله به استعمال از این نوع سیگار، روی آورده‌اند که عوارض آن بیشتر از سیگار است. این موضوع زنگ خطر جدی در این حوزه به شمار می‌رود و باید برای مقابله با آن تدابیر لازم اندیشیده شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز